ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Неформалният кризисен щаб след първото заседание: Апокалипсис!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:47 / 10.11.2021Коментари (4)3276
© Plovdiv24.bg
Държавата не трябва да пести усилия и средства в битката с пандемията, иначе губим войната. Веднага трябва да бъдат предоставени достатъчно средства за справяне с кризата и за медиците на първа линия, както и за намаляване на икономическите последици от тежката ситуация“, това каза проф. Анастас Герджиков след първото заседание на неформалния кризисен щаб, иницииран от него заради пандемията.

"Ситуацията в болниците е апокалиптична. Няма редовни доставки на лекарства, няма достатъчно персонал, вероятно ни чака и пета вълна на коронавируса. Има няколко основни проблема, които трябва спешно да се решат, за да се намали натискът върху здравната система“, това алармираха медиците по време на онлайн дискусията. Освен кандидата за президент, в нея участваха директорите на няколко общински болници в София и други експерти.

"Вие сте най-ценни в момента, медиците, които се сблъсквате с тежката четвърта вълна на коронавируса, която само вчера е отнела живота на 334 българи – рекорден брой жертви за един ден. Вие сте експертите, които знаете отговорите. Цифрите не са само статистика, за мен зад тях стои трагедията на 334 семейства вчера, и на над 25 хиляди семейства на починали от коронавируса българи от началото на пандемията досега. Това е населението на един български град“, заяви проф. Герджиков.

На срещата директорите на болниците споделиха, че положението е изключително тежко. В момента ковид отделенията са пълни, очертава се критичната ситуация с болнични легла да продължи и още следващата седмица да няма свободни. Като много сериозен проблем те посочиха това, че има недостиг на медикаменти и не се осигурява ритмично снабдяване с лекарства. Започваме едно лечение, медикаментите свършват, минаваме на други, но това влияе зле на пациента и лечението. Дали сме заявки за различни лекарства, но те не достигат до нас. Нашата информация е, че има внесени 30 000 броя Ремдесивир за цялата страна, което е крайно недостатъчно, защото само за лечението на един пациент са нужни 12 флакона.

Според тях откриването на нови легла и отделения не е възможно, защото медицинският персонал е крайно недостатъчен и не достигат специалисти като анестезиолози, реаниматори и медицински сестри. "Не може просто да разпоредиш увеличаване на броя на леглата, защото всяко болнично легло изисква и съответния персонал“, казаха лекарите. Те обясниха, че това са същите екипи, които посрещат болните още от първата вълна и освен, че са изтощени, вече не всички получават пълното допълнително възнаграждение от 1000 лева. Според тях ваксинационната кампания трябва да се реализира по друг начин и да бъде много по-мащабна.

Проф. Герджиков ще обедини исканията на медиците и проблемите, с които се сблъскват в борбата с коронавируса и ще ги обяви пред обществеността. Миналата седмица кандидатът за президент инициира неформален кризисен щаб, след като според него служебният кабинет не се справя с кризата.

"Ако бъда избран за президент, ще работя активно за това най-после да се случи закъснялата информационна кампания за хората и за това да има навременни и работещи мерки срещу вируса. Бих свикал Консултативния съвет за национална сигурност, за да могат политиците и експертите заедно да търсят решения“, каза още проф. Герджиков.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Wind, отново пишеш ПЪЛНИ глупости! Първо, вече имаше 2 големи пика и се вижда коренната разлика в управлението на кризата в пик тогава. Т.е. само на база тях може да заключиш, че ако беше предната управляваща партия ситуацията щеше да е друга....да не говорим, че именно те на няколко пъти призоваха за пълен (по-скоро по-строг, в България никога не е имало пълен локдаун) локдаун както се случи на предните пикове!!! Извадете си главата от г*за!!! Прецедентът година и половина е ви втълпява, че няма ковид, а шипченски вирус, министърът на МЗ е открит анти-ковид-ваксър и вие още и още като някакви платени латернаджии говорите небивалиците, че се знаело, че който и да бил, щяло да бъде същото. НЕ, НЯМАШЕ! Сега е така, защото 6 месеца се проспаха, после се въведаха неадекватни мерки за ситуацията САМО и САМО да се преизбере един човек!!! И за да ти покажа колко голяма е разликата....Бат ти Бойко въведе локдаун 10 дена преди изборите на 4-ти април! Не щото искаше или щеше да спечели, а защото трябваше! Един юмручен цар жертва пешките и вие се правите, че не го виждате!!!
-2
 
 
Колко е пошло да правиш политически PR на гърба на хората, които страдат и по време на световна пандемия. А всички знаем, че който и да беше на власт, картинката щеше да е абсолютно същата, като в момента.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: