ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Д-р Илиев: В България всеки се интересува единствено и само как да направи пари в тази криза
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:32 / 29.10.2021Коментари (1)5334
©
Д-р Аспарух Илиев е експерт по ваксините и специалист по инфекции на мозъка към университета в Берн. Той е известен на широката общественост у нас с множеството си интервюта за необходимостта от ваксините и контрола над Covid пандемията.

Д-р Аспарух Илиев е главен герой в “Нашият ден“ по БНР.

“Самото ми включване в дискусиите за ваксините стана доста случайно. В периода 2013-2014 г. бях работил към Немската агенция по ваксините. Мой приятел, който работи във Франкфурт, ме беше помолил да споделя вижданията си за ваксините.

Направих това в рамките на няколко съобщения към мои приятели, които по един или друг начин бяха споделени и започнаха малко повече хора да ме четат и няколко журналисти се свързаха с мен. Така, без да искам, започнах да играя известна информационна роля.

Когато завърших медицина 2001 г., заминах почти веднага за Германия, няколко месеца след завършването си. Винаги бях с едно чувство, че заминавайки от България толкова бързо, оставих нещо недовършено за държавата и за моята родина, която ми е дала образование. Усещането, че с нещо съм длъжен, стана много силно.

И сега в тази Covid ситуация получих усещането, че информацията, която мога да дам, би могла да бъде едно мъничко връщане обратно, заплащане на това мое задължение."

"Винаги съм бил на мнение, че човек трябва да опитва и да приема по-голямото предизвикателство. Пътят ме отведе в Германия. Един от елементите също беше, че за съжаление в България в много области на медицината става дума за едно, колкото и неприятно да ми е да го кажа – кастово занимание.

Много често хора, които имат лекари в семейството, имат доста по-лек път от други. Още със завършването ми 2001 г. непрекъснато чувах от много места – “Не ни крадете занаята“, “Не стойте тук“ – буквално ни гонеха. Ситуацията в момента не е особено различна. Независимо какво се говори в момента по медиите, че “няма лекари и няма младо поколение“.

Има прекрасни лекари, има прекрасно младо поколение, но в системата има един вътрешен егоизъм, един елемент на – “моето си е мое и не го пипай“, който не е характерен за модерната медицина.

Имах разговор с мой много добър приятел, лекар в България. Говорейки за кризата с вируса, аз му казах – "Добре де, няма ли нашето съсловие да реагира най-накрая, ситуацията е сериозна“. Той се усмихна и ми каза – “Голям идеалист си, всеки в момента се интересува единствено и само как да направи пари в тази криза.“

На първа линия има колеги, които си разсипват здравето в момента. Това са колеги, които дават всичко от себе си. Отвъд тях има други ангажирани хора, които две години не са взимали един ден почивка. Около тези хора има една прослойка, категория, която прави работата им сложна, които, грубо казано, паразитират на гърба им. И ми е много мъчно наистина за тези отдадени колеги."

"Не бих могъл да се корумпирам. Не се обиждам, но особено в последните месеци ми казват – "Кой ти плати" и “Колко хонорар взимаш, за да говориш за ваксините“. Възпитан съм от моето семейство да не правя компромиси с принципите си."


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
В цял свят в момента се правят много пари, ние не сме измислили топлата вода! Докторчето да си гледа германските пациенти, ние тук се справяме добре. На запад са с промити мозъци, правят каквото им кажеш, нямат собствено разсъждение! Точно тези тъпънари ще ми ги дават за пример!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: