ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
ЦСКА-София спря добрата серия на Ботев, смешен ВАР отмени гол на "канарите"
Автор: Стойчо Генов 21:09 / 17.10.2021Коментари (48)9308
© ПФК Ботев
Ботев (Пловдив) прекъсна чудесната си серия в 8 поредни шампионатни срещи без загуба. Жълто-черните отстъпиха на ЦСКА-София с 2:3 в дербито на 11-ия кръг в Първа лига. Жорди Кайседо (42, 73) и Георги Йомов (72) вкараха за "армейците", а Тодор Неделев (78-дузпа) и Димитър Тонев (83) бяха точни за "канарите".

Така възпитаниците на треньора Азрудин Валентич останаха с актив от 21 точки и вече са на трето място във временното класиране.

Точно след четвърт час игра ботевистите създадоха 100-процентово положение. Па Конате изведе Маркиньос сам срещу вратаря и шутира, но сънародникът му Бусато изби топката.

В 43-ата минута домакините откриха резултата. Мазику напредна отляво, след което центрира в малкото наказателно поле. Там Виктор Генев и Самюел Супрайен позволиха на Жорди Кайседо да мине между тях и да засече с глава за 1:0. При ситуацията вратарят Георги Аргилашки също не реагира по най-добрия начин, защото спокойно можеше да излезе и да пресече центрирането, а не да гледа кат го прострелват от 2 метра разстояние.

Минута преди почивката жълто-черните сътвориха нов фрапантен пропуск. Защитниците на ЦСКА-София не успяха да изчистят една топка и тя попадна в Па Конате. Националът на Гвинея се озова сам срещу Бусато, но бразилецът за втори път се намеси отлично и спаси отбора си.

В 66-ата минута Маркиньос бе изведен зад защитата на домакините и прати топката в мрежата. Страничният съдия вдигна флага за засада, а след разглеждане на ситуацията с ВАР това бе потвърдено, въпреки че отсъждането бе изключително спорно.

В 72-ата минута ЦСКА-София удвои преднината си. Георги Йомов бе оставен да дриблира с топката 2-3 метра и от дъгата отправи бомбен шут с десния крак, пращайки топката в горния десен ъгъл на Георги Аргилашки за 2:0.

Само 60 секунди по-късно "армейците" вкараха още веднъж. Този път Кайседо пробагя няколко метра покрай защитниците, навлезе в наказателното поле и шутира покрай вратаря за 3:0.

В 77-ата минута Георги Давидов получи сигнал от колегите си, отговарящи за ВАР, че има нарушение в наказателното поле срещу Маркиньос. Реферът сам изгледа ситуацията и отсъди дузпа за Ботев. Тя бе реализирана от Тодор Неделев за 3:1.

Шест минути преди края влезлият на смяна Димитър Тонев получи пас отляво на Па Конате и с шут по земя простреля Бусато за 3:2.

Ботев игра в състав:

Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Самюел Супрайен, Кевин Янсон, Дилан Мартенс (80- Димитър Тонев), Реда Рабей, Маркиньос, Тодор Неделев, Емануел Току, Николай Минков (63- Джеймс Етоо).

Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на valen
премахни филтъра

+1
 
 
Важното е, че циганите са щастливи. е*ахти и боклуците.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: