ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Експериментална течност" не може, а ботокс, кренвирши и цигари - може?
Автор: Цвети Тончева 21:32 / 12.10.2021Коментари (1)6280
©
Времето е изборно, да! За сетен път ще се делим на червени, сини, пимбяни…, ще се обиждаме, ще се надхитряме, ще се хейтим и ще си тровим живота, който и без това не ни е розов.

Но, не това е проблемът сега. Друго е по-важно - дали можем откровено да си зададем въпроса имаме ли реална представа за апокалипсиса у нас. И можем ли със собствен дял да направим така, че тази картина да изсветлее от тъмните краски.

Смятате, че всичко е нормално, ли? Няма пандемия, няма умрели хора, няма нищо нередно. Те си умират и без това, от други болести. Да си мрат, да се изчистим от "сухите съчки“! 

Да, може би, но боли! Боли особено, ако това са нашите близки, отишли си преждевременно. А можеше да се порадват на живота поне още толкова. 

Знам, че сега много от българите ще кажат: "Айде стига вече черни мисли! Оставете ни да си живеем живота! Вирус убиец няма. Това е просто "грипче“.

Един "умен" лекар ни го каза в прав текст. И циничният израз за "сухите съчки“ е негов. И този същият и още двама трима, които му припяват, така ни размътиха главите, че ни се вие свят сега.... Добре де, всеки има своето право да вярва комуто си ще.

И на мен ми омръзна от това натягане на ситуацията, от това броене на мъртвите, от това отричане на всичко. Омръзна ми и от това пренебрежение. Омръзна ми от неглижирането и безсърдечността. От всичко ми омръзна. И аз искам да си живея живота, да не ми пука. 

Изход има. Хората го измислиха. И много народи тръгнаха към него и се измъкват вече от кризата. И са по-спокойни, защото си връщат живота. 

Не казвам, че изходът е абсолютна панацея. Но все пак е решение – цивилизовано и просто! Резерви към ваксинацията винаги ще има. 

Но, това не може да се случи при нас, защото няма кой да повярва в него. Толкова много неверници, събрани в една малка държава! Всички други по света са глупаци. Оставиха се да им бият по една игла с "експериментална течност" и сега се чака да измрат – милиарди по света. И да, те вече са част от "новия световен ред, който се създава“ от шепа богати хора.

Но, ние тук в България и още в няколко източноевропейски страни няма да се дадем лесно. Няма!

Чудя се как такъв инат могат да проявяват дори и уж образовани хора, дори лекари. Даже вече измислиха начин да се приобщят, все пак, към "новия световен ред". Измислиха си фалшиви сертификати за ваксинация, за да могат да пътуват спокойно и да работят необезпокоявани. Българинът е жив дявол! Винаги намира изход в своя полза. 

Прочетох един пост в социалните мрежи, който ми направи впечатление:

"Ей, света ще обърнат да ни принудят да сложим страшната ваксина, дето върши работа за 6 месеца. Чудя се как има доброволци, и колко им струва съвестта да позволят да бъдат използвани за този геноцид....!“

Ами, ето в тези няколко изречения се крие истината за ситуацията. Чудя се сега, аз ли нямам съвест, някой друг ли? Кой е прав, кой е крив, вече не знам.

Но знам, че в момента ваксинираните не могат да постигнат нищо, благодарение на неваксинираните. А има и такива, които и да искат, не могат да се ваксинират, заради здравословно състояние. Сред тези хора може да е и вашето дете, или вашата майка. 

В същото това време официалните данни сочат, че вече повече от 2/3 от европейците  са ваксинирани. По-високите нива на ваксинация водят до по-ниски инфекции и смъртност от Covid в Западна Европа, отколкото в части от Централна и Източна Европа. България и Румъния имат най-ниските нива на имунизация в ЕС, като само 20% и 29% от общото им население са получили две дози. Сега Португалия е напълно ваксинирала близо 86% от общото си население, Испания близо 79%, Италия над 68% и Франция над 66%.

Официалните данни показват още, че повече от 70% от потвърдените инфекции и 93% от смъртните случаи са при неваксинирани хора.

Аз съм журналист, не съм здравен специалист и не претендирам да съм права в разсъжденията си, но въпреки това ще споделя с удоволствие едно чуждо мнение:

"Все повече се убеждавам, че ни трябва ново министерство -  Министерство за борба с глупостта и липсата на разсъждение. Имах предвид, че отчаяно се нуждаем от институция, която внася разум, а не разделение!"

Е, може пък и това да стане. Нали чакаме нов парламент и ново правителство. 

В последно време чета активно коментарите в социалните мрежи, защото се мъча да си обясня българския инат. Та, между другото и още един пост ме впечатли силно:

"Баба ми е на 98 години и половина. Твърди, че има имунитет срещу чумата, шарката и всички бедствия. Тъкмо я навих да се ваксинира - личният й лекар казал, че заради кашлицата от хроничния бронхит е противопоказна ваксинация! Така ли е? Щото тя ще си кашля леко до пролетта?"

Поднасям извинение на хилядите българи, които си имат своите твърди убеждения против ваксинацията! Но и ги приканвам към повече разум заради общия интерес! Така, както го направиха други народи. Не защото са по-умни, а защото са по-дисциплинирани и имат вяра в добрите намерения.

Все пак сме в световна пандемия. За да отворим хоризонтите и пред нашето общество. И защо да не помислим малко по-оптимистично? Щом нищо не ни става от ботокса, от отровите, които ядем ежедневно (например - кренвиршите), от пушенето и пиенето и какво ли още не, то какъв е проблемът за една "разредена експериментална течност"! Или е по-забавно да си играем на руска рулетка?


Още по темата: общо новини по темата: 17024
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: