ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (19)
Гласуват 2,4 млн. лева допълнително за "Колежа", кметът предлага още толкова за "Локомотив"
Автор: Стойчо Генов 15:10 / 21.09.2021Коментари (15)6692
© Plovdiv24.bg
До седмица се очаква да има окончателна яснота кои точно дейности ще могат да бъдат извършени в първия етап от строежа и реконструкцията на стадион "Христо Ботев“. Това заяви заместник-кметът по строителство Пламен Райчев след традиционната оперативка с проектанта на съоръжението арх. Георги Савов.

Архитектът е представил през зам.-кмета количествената сметка за първия етап на ремонта по преработките на проекта за спортното съоръжение. Тя е предадена на строителя, който до седмица трябва да я остойности и със сметката ще бъдат запознати феновете на клуба и всички заинтересовани пловдивчани.

На практика, от Общината потвърдиха ексклузивната информация на Plovdiv24.bg от 11 септември, че допълнителното препроектиране ще струва 294 000 лева.

"Преработването на проекта се налага, за да се определят обособени зони, които ще се изпълняват на първи етап. Това ще позволи поетапно въвеждане в експлоатация на отделните части на стадиона, без да бъде променяна проектната документация. Същевременно ще даде възможност на следващи етапи проектът да бъде изпълняван и въвеждан в експлоатация до пълното му реализиране“, поясни арх. Савов.

Заместник-кметът Райчев коментира, че вече има яснота колко ще са останалите допълнителни средства, които трябват за стадиона на "жълто-черните".

"Запознахме се с офертите за седалки на стадиона, които отговарят на изискванията за лицензиране и е ясно, че за 18 777 седалки ще са необходими 2 милиона лева. Теренът на стадиона ще струва 90 хиляди лева, а още 294 хиляди са необходими за преработване на проекта“, заяви Райчев. Така той потвърди прогнозата на Plovdiv24.bg още от 6 юли, че за седалките ще са необходими минимум 1,6 млн. лева, а за терена - около 100 000 лв.

Още на предстоящата сесия на Общински съвет – Пловдив ще бъде внесена докладна записка, с която ще бъде предложено на съветниците да гласуват отпускане на необходимите 2,4 милиона лева за стадион "Христо Ботев“.

Ако това стане, общата допълнителна сума, отпусната от Общината за "Колежа", ще е 2 732 400 лева. Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че в началото на август вече бяха осигурени други 332 400 лева, като тези пари бяха гласувани при приемането на актуализацията на бюджета на града.

По изричното настояване на кмета Здравко Димитров, на същата сесия ще бъде предложено да бъде отпусната подобна сума и за другия пловдивски отбор Локомотив. Преди месец кметът се ангажира пред фенове на черно-белите да предложи и за тях реципрочна сума, като двете предложения да бъдат разгледани и гласувани на една и съща сесия на местния парламент.
Още по темата: общо новини по темата: 791
29.03.2024
25.03.2024
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Lauta
премахни филтъра

+2
 
 
Добре, че само футбола е спорт в тази държава. А останалите спортове господа управници? Знаете ли колко други спортове се нуждаят от финансиране? Знаете ли колко са наемите на спортните зали и че малките клубове с мизерните си суми, които държавата им " отпуска " не могат да си позволят да тренират в нормални условия. Знаете ли господа управници какви други спортове има в Пловдив? Но не за Вас има само футбол, а къде са Ви резултатите? Ако се поинтересувате малко ще видите (може би) колко талантливи деца има гради ни, които със собствени средства и усилие прославят спорта не само в България. Но за Вас само футбола е спорт. Защо ли?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Черно море зарадва цяла детска градина преди да отпътува за Пловдив
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Петъчен футболен маратон - три мача в Първа лига днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: