ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Наш писател даде два фрапиращи примера за полицаи, които не си вършат работата
Автор: Георги Кирилов 12:43 / 10.08.2021Коментари (1)3279
©
Писателят Захари Карабашлиев разказа за интересна случка с негово участие във фейсбук. В същината на историята му са полицаи, които в рамките на 15 минути, пред неговите очи, не са извършили нещото, за което получават заплати, а именно - грижата им за опазването на реда.  

По повод маски, ред, държавност — две случки от петък сутрин. Влизам в сградата на Община Триадица, за да получа някакъв документ, дърпам си номерче и чакам на опашка.

След мен влиза един много едър полицай в униформа на ГДНП с две нашивки, взема си номерче и сяда, загледан във фейсбука на телефона си. Не носи маска. Минава време, викам си, сигурно е забравил човека да си сложи маската. Всички останали сме с маски, някои гледат над тях възмутено.

Изчаквам още малко, приближавам служителя, уважително му обръщам внимание, че не си е сложил маската, соча надписите. Без да вдига поглед от телефона си ми казва

“Ти ня’аш ли си друга работа, ами си тръгнал да са занимаваш с мене". Казвам, че имам друга работа, но не е редно, служител на реда да не спазва реда. “Маската мий долу в колата", казва полицаят. 

Ами, предлагам аз, може би трябва да слезете и да си я вземете.

“Заплашваш ли ма ти!" повишава глас полицая, като вече вдига глава от дисплея и е с много заплашителен поглед.

Не ви заплашвам, казвам спокойно, обаче ще ви снимам сега и ще пратя снимката ви, където трябва. “Нямаш пра'о да снимаш!".

А вие нямате право да сте без маска, казвам. Вие трябва да сте сте блюстител на закона, да давате личен пример, а и да налагате ред и законност, там, където се налага.

Полицаят скача ядосан и излиза, мърморейки. Някаква жена от опашката казва:

“Ние така вече сме свикнали с безобразия, че дори не ги забелязваме". След малко полицаят се връща с маска, сяда на стол и клатейки глава ми казва:

“И само смей да си ме заплашил още един път!". Идва моят ред, влизам, а той продължава да дудне и да клати заплашително глава по мой адрес. Явно нараненото его не му дава покой.


Излизам по-късно от сградата и отивам до метрото до НДК. Качвам се, заедно с мен се качва и униформен полицай, сержант, с маска. Всички в метрото са с маски, освен един тип, който е точно до вратата прав, в цял ръст. Е сега, казвам си, няма начин полицаят да не реагира. Полицаят обаче застава до него, намества си маската, вади някакви документи и забива поглед в тях.

Влакът тръгва. Аз просто нямам желание и сили да продължа с гражданския си протест. А няма и време. Слизам на следващата спирка.

Два фрапиращи примера в разстояние на 15 минути — това няма как да бъде видяно в никоя уважаваща ред и законност държава.Та това имам да споделя по повод спазването на мерките у нас. Преди месец се конфронтирах и снимах един друг униформен, който се направи, че не вижда Волен Сидеров и свитата му без маски в метрото. Сигнали към МВР нямам намерение да подавам, имам си свои задължения, а и МВР си имат начини да си следят служителите и да ги санкционират…

В заключение — виждам, че някои приятели не спират да агитират по социалните мрежи за ваксиниране, да публикуват материали в подкрепа на ваксините, да се заяждат с неваксиниралите се, да обясняват защо 2+2=4. Няма смисъл, приятели. 2+2 отдавна е равно на 5.

Просто има момент, в който разбираш, че логическите аргументи не работят, няма никакъв смисъл да се убеждаваме едни други, няма смисъл да разчитаме на здравия разум. То е като да настояваш, че гравитация съществува. Ако някой не вярва в гравитацията, от 9 кладенеца вода да носиш няма да го убедиш.

С тези неща трябва да се занимават властите. Затова съществува държавата -- за да не си издираме очите един на друг, да не се избиваме по улиците. Ако служителите на тази държавност не им пука, какво правим?!

Познавам страхотни хора в структурите на МВР и те са много повече от прогнилите ябълки, които ги злепоставят.

Не знам какво да им кажа. Дано се справят със собствените си проблеми, та това общество да потръгне напред някак по-нормално, че аман от невежество.


Още по темата: общо новини по темата: 17024
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Преди време, моя позната - българка, която работи в чужбина ме попита: "Защо на запад, когато те спре пътен полицай (или въобще полицай) те пита 'Мога ли да ви помогна?', а тук в България като влезнахме след границата ни спират и веднага търсят с какво да се заядат с нас и да ни глобят? Не можах да й отговоря!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: