ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Година след преврата ГЕРБ няма да се прегръща с бившите си партньори от ВМРО
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 17.09.2009Коментари (16)5383
© Plovdiv24.bg
17 септември 2008 година - спомняте ли си този ден. Точно преди година. За първи път в най-новата история на Пловдив беше сменен председателят на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев. За първи път в демократичната история на града в управлението влезе - през задния вход, недолюбваната от повечето пловдивчани БСП.

Докато броеше бюлетините от тайното гласуване, винаги оперената Дани Каназирева ставаше все по-тъжна. "Беше жестоко, не можех да повярвам, че това се случва. Свалиха Кюмюрджиев, абсолютно честен човек. Може би за това го свалиха. Подмениха вота на пловдивчани. Те избраха да ги управлява Славчо Атанасов до голяма степен заради ГЕРБ", спомня си тя.

"Не ВМРО, а ГЕРБ вкара БСП в управлението. Те дезертираха от властта, те подмениха вота на пловдивчани, те искаха да направят преврат на кмета, как трябваше да постъпи той?" - убедено продължава да твърди Камен Шишманов.

"Конфликтът беше междуличностен. Кюмюрджиев се изживяваше като втори кмет. Това двувластие беше недопустимо. Аз съм избраният от мнозинството пловдивчани", е позицията на кмета Славчо Атанасов.

"Стига сте хленчили, стегнете се. Славчо Атанасов ме излъга. Повече доверие даром - никому. Предстоят избори, ще ги бием. Ако не спрете да хленчите, ще дойда и сам ще ги бия - и ВМРО, и БСП", скара се на своите съпартийци в Пловдив след разтурването на коалицията с ВМРО лидерът Бойко Борисов.

Дойдоха изборите. Не ги би. Направо ги разби.

17 септември 2009 година. Започва поредната сесия на Общинския съвет под председателството на избрания преди година шеф на местния парламент Илко Илиев. Очаква се твърде напрегнат дневен ред. С бели маски на лицата природозащитници заплашиха да бойкотират решението за приемане на нови бали софийски боклук. Ще вдигаме нови паметници - този път ще решаваме за Христо Ботев на Братската могила. Ще се удължава срокът за химна. "Ще гласуваме за отлагане на антикризисната програма, влязла в дневния ред. Направо е смешна, предлагат ни да правим икономии от хартия и кламери. Никой да не си прави илюзии, че ние отново ще влезем в това управление", категорична е Дани Каназирева пред Plovdiv24.bg.


Още по темата: общо новини по темата: 102
23.10.2014 »
29.05.2014 »
27.03.2014 »
19.09.2013 »
07.12.2012 »
24.10.2012 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
При условие, че София получава няколко милиарда бюджет, а Пловдив няколко стотин милиона, за какво говорим?Не може вторият по големина град да има такъв малък бюджет.Ако взимахме и една трета от този на Столицата щеше да е много добре!!!
+1
 
 
Сега може да си спорят колкото искат кой е вкарал БСП в Пловдивската управа, жалкото е че това е факт. И най-лошото е, че хората от които очаквахме по-адекватно управление (ВМРО и ГЕРБ) сега са като "орел, рак и щука" в общинския съвет. А от това страда градът ни. Гледат си партийните интереси, заяждат се едни с други, а Пловдив изостава в сравнение с другите градове. Лошо, много лошо е това! Хора опомнете се! И вашите деца живеят в този град!
-1
 
 
Много сте го заяли това ВМРО бре анонимници? Че какво ви пречи то? Хората който пишят че г-н Атанасов е най добрият ни кмет от новата история на Пловдив са абсолютно прави. По добър кмет сме нямали никога. Какво са се разхленчили пък гербаджийте? Вярно е че кмета беше избран с тяхната подкрепа , но като са били толкоз силни и са имали такива прекрасни хора на разположение , защо са избрали да подкрепят Славчо Атанасов? И защо дезертираха от оправлението на града ГЕРБ? Я някой тяхен защитник да ми обясни че явно бавно схващам , как щеше да се оправлява Пловдив след разрива между двете партий спечелили най много гласове на местните избори? Как ГЕРБ като партия спечелила най много места в общинския парламент несъумя да направи коалиция с другите партий и да оправлява? И изобщо наясноли са повечето че само ВМРО и БСП нямат достатачно гласове за да са мнозинство в местния парламента! Нали се сещат господата гербаджий че освен тези две партий има и други партий и партийки който поткрепят това оправление. Е как да се сетят като нейм изнася. Прост факт господа радетели за партия ГЕБР!
0
 
 
Тия глупости ги разказвай на някой друг, който ще ти повярва.Кюмюрджиев беше проблема и затова и от ГЕРБ го изгониха, иначе коалицията ВМРО - ГЕРБ можеше да продължи.Славчо Атанасов е най-добрия кмет за последните 20 години, всеки знае Гърневски какво е направил, а за корупционните схеми на Чомаков няма какво да говорим и децата знаят какви ги е вършил.Също така не виждам каква кандидатура ще изкарат на изборите от ГЕРБ, която да се изправи срещу сегашния кмет.Кой?Иван Тотев ли, този който излъга избирателите си в "Източен" и дезертира.Кой?Повечето хора които са гласували за ГЕРБ едва ли знаят някой друг освен Борисов и Цветанов!!!Това е доверие на сляпо!!!
0
 
 
непоколибимостта ?????на бобо ?????? дай пример .страх го е едно барбекю ДА БУТНЕ
+2
 
 
Напълно съм съгласен с in. Кмета може да си има кусури, но в съвременната история на града ни не се сещам за по-добро управление. А ако ще Господ да стане кмет, същите хора пак ще се оплакват.
0
 
 
Да, имаше опит за преврат от страна на ГЕРБ, който не успя. Чрез опитите да спъват всички решения на Общинският съвет, чрез напълно неадекватното поведение на Кюмурджиев, ГЕРБ сами принудиха ВМРО да ги изхвърли от властта. Ако Кюмура беше много читав, защо не го сложиха за областен? За първи път от много години Пловдив се управлява честно и почтенно. Всички неизгодни сделки на Чомаков са развалени, а това явно не изнася на шепа хора, доста активни в коментарите си тук!
Днешният Локомотив Пловдив се родил на 25 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!
на 17.09.2009 г.
-2
 
 
Мисля, че трябва да се потърси и отговорност след изборите на тия мекерета дето си правят квото си сикат в момента! Толкова корумпирана и затвоерна власт никога не е имало в древния ни град. Само като се сетя как новия булвард Руски направи "лек" завой и... Не знам колко трябва да е забогатял някой заради тая промяна
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Купа на България, сезон 2023/2024
БК Локомотив Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: