ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бившият областен за обвиненията на хората от Брестовица: Огорчена и разочарована съм
Автор: Цвети Тончева 18:14 / 29.06.2021Коментари (2)4379
© Plovdiv24.bg
Бившият областен управител Дани Каназирева коментира за Plovdiv24.bg обвиненията на хората от Брестовица, които заявиха на пресконференция днес, че нейната борба е приключила, щом е станала депутат

Каназирева каза, че е огорчена и разочарована, тъй като присърце е приела притесненията им и е работила за решаването на проблема с водата. 

"Те хем казват, че съм единственият човек, който им обърна внимание, хем ме обвиняват", каза Каназирева и продължи: 

"Казусът Брестовица олицетворява това, което се случва в държавата – пълен хаос и некомпетентност, успоредно с политически поръчки, с цел да се набави някой глас повече на определени политически партии. Като човек съм разочарована, защото присърце приех притесненията и тревогите на хората и въпреки, че в цяла България има населени места с проблеми с водата, Брестовица беше поставена на първо място от ВиК холдинга, от правителството като цяло, и от премиера тогава Борисов. 

Въпреки тежката пандемичната ситуация и икономическите интереси, които бяха засегнати, разпоредих да бъде сформирана междуведомствена комисия, в която аз лично участвах и се установиха множество нарушения. Всички документи съм ги предала в прокуратурата. Отделно от това, незабавно възложих изготвянето на експертиза, която да посочи източника на замърсяване и да се потвърди от експертни лица, много от които са професори към БАН.

По мое настояване се изградиха три нови сондажни кладенеца и въпреки спекулациите с тях, няма все още данни, че водата в тях е замърсена. Още тогава настоявах и в документите в Областната управа съществува с мой подпис становището, че дългосрочното решаване на проблема е изцяло нов водовземен участък на територията на община Стамболийски. Той е изследван и е ясен. Аз в момента не съм областен управител и мога само и също да протестирам наред с хората", посичи Каназирева.

"ВиК по мое настояване стартира една процедура, тъй като беше обявено от кмета на община Родопи бедствено положение. Затова тръгнах на съкратени процедури и ако бях сега областен управител за нищо на света нямаше да позволя проведените вече процедури да бъдат прекратени, защото това означава още години чакане от жителите. И най-лошата процедура е по-добра от това с години да бъде забавено решаването на проблема, защото всичко вече е свършено.

Ако новата власт реши, че проектът не трябва да включва асфалтиране от бордюр до бордюр, тъй като това е неспецифична дейност на ВиК холдинга, да се отрежат тези средства и общината да мисли вариант как да асфалтира след подмяната на водопровода. Моята цел е била максимално да бъде защитен интереса на хората от Брестовица като получат нов водопровод, водоизточник и асфалтирани улици. И това беше постигнато на 100%.

На 16 април – 12 дена след изборите, беше стопирано, както всичко в държавата от така наречената нова власт и при хаоса, който цари, никой не иска да носи отговорност и да си слага подписа под каквото и да е.

Така че, аз нито приемам упреци, нито приемам обвинения, а пък ми и съвсем ясно, че са политически тези нападки, тъй като съм водач на листа в областта.

Но от човешка  гледна точка това е несправедливо и съм разочарована! Защото вие знаете, че когато съм работила, съм давала всичко от себе си, не съм жалила нито себе си, нито екипа си.

И никакви политически спекулации не могат да бъдат оправдани, защото заложник става общественият интерес. Изборите ще дойдат и ще минат, но хората ще останат пак с проблема си.

Никой не познава проблема така, както аз го познавам, в дълбочина, никой не иска да го знае, и нека да бъдем честни - не го и интересува, защото не се знае какво ще се случи след 11-ти юли. Но това, което аз трябваше да свърша, беше далеч повече дори от правомощията ми на областен управител, защото аз не съм чула друг областен управител да се намесва в отношения, които са си чисти отношения на ВиК и съответната община", каза още Дани Каназирева.


Още по темата: общо новини по темата: 61
30.04.2024 »
24.04.2024 »
24.04.2024 »
18.04.2024 »
17.04.2024 »
17.04.2024 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тези на снимката, ако имаха малко акъл щяха до един да гласуват за ГЕРБ, но сега ще си пият мангана и ще се жалват на филанкишията.
+1
 
 
,,Няма ненаказано добро!''/персийска поговорка/.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: