ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сигнал за нередности в РЗИ във връзка с ваксинирането
Автор: Цвети Тончева 17:09 / 01.04.2021Коментари (0)3727
©
За явна нередност във връзка с ваксинирането срещу COVID-19 сигнализират читатели на Plovdiv24.bg. Те твърдят, че в РЗИ Пловдив ваксинират само "свои хора", без да се спазват правила. За простолюдието - когато и с каквото може. 

“Имахме записан час за ваксинация, който беше едностранно променен от РЗИ Пловдив заради няколкодневния период, в който беше спряно ваксинирането", пишат подателите на сигнала.

“Получихме нов час за 31.03.2021г. При пристигането ни в РЗИ обаче се оказа, че няма да бъдем ваксинирани, въпреки изричното ни желания и въпреки регистрацията в онлайн портала.

Обясниха ни, че РЗИ вече ще обслужва граждани само по предварително изготвени на място списъци и никой извън тях. Докато се опитвахме да уточним защо РЗИ вече не работят с граждани от Електронния регистър, а в същото време им презаписват часовете, дойдоха около десетина човека - всичките от тях явно принадлежащи към приоритетна група, подлежаща на ваксинация с РНК ваксина. Определено по-важни от човек над 65 години, който преди повече от месец си е направил труда да се регистрира в Електронния регистър, нали?

Продължиха да пристигат и още хора - кой от кой по-приоритетен. Някой си от списъка на определен лекар от РЗИ, после други от списъка на друг. Поредната подигравка с хората и с желанието им да бъдат отговорни към себе си и околните.

А, да - и за простолюдието има само "Астра Зенека". И само ако решат да я приложат", пишат потърпевшите възрастни наши читатели.

Неведнъж сме задавали въпроса на РЗИ дали се пазят ваксини за свои хора и спазват ли се фазите, определени от НОЩ. Всеки път от там ни отговарят, че не пазят ваксини за свои хора и че те реално не достигат. 

Отговор на проблема, който явно касае цялата страна, даде на редовния брифинг на НОЩ днес и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов

Той твърди, че броят на ваксинираните у нас хора над 60 години е половината от всички имунизирани. “Упрекват ни защо не сме почнали ваксинирането от възрастните хора. Нашите възрастни родители не живеят в домовете за стари хора както е в повечето страни на Запад. При нас голяма част от тези хора са работещи пенсионери, те са активна част от приоритетни професии", каза Ангелов.

Здравният министър моли всички, които имат информация за ваксинирани извън установените правила и фази, да я изпрати лично на него, за да се провери това. Всеки, който е виновен ще си понесе отговорността. Хвърлянето на упреци без конкретика, според него е спекулация.

“В противен случай стигаме много далеч в контрола, това са чувствителни лични данни за здравния статус на всеки човек и по регламент не може да се размятат в публичното пространство, те остават част от здравното досие на пациента.

Здравният министър посочи и точният броя на пристигналите ваксини досега у нас, които са били равномерно разпределени в страната.

Половината от получаваните ваксини по РЗИ-тата в страната отиват при личните лекари, а другата половина във центровете за ваксинация, посочи още Ангелов.

Той успокои, че през месец април се очаква достатъчно количества и от двата вида ваксини и това ще задоволи желанията на хората.

Ако се забелязват някои нередности в РЗИ-тата в страната, те може да произтичат и от факта, че първа и втора фаза реално продължава, тъй като много лекари и сестри сега пожелават да бъдат ваксинирани, обясни още здравният министър.


Още по темата: общо новини по темата: 17024
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: