ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Маркиньос дебютира с гол, но Ботев отпадна за Купата след продължения
Автор: Стойчо Генов 14:32 / 03.03.2021Коментари (26)11417
© ПФК Ботев
Ботев (Пд) не успя да последва градския си съперник Локомотив в четвъртфиналите за Купата на България, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана факт, след като "канарите" загубиха от ЦСКА 1948 с 1:2 след продължения на своята база в Коматево. Редовното време на осминафиналния двубой приключи 1:1. 

Направилият официален дебют Маркиньос (53) бе точен за домакините, а Ивайло Чочев (16-дузпа) и Димитър Митков (100) се разписаха за "армейците". Така наставникът на жълто-черните Азрудин Валентич продължава да търси първа победа в официален двубой начело на тима. Жребият за четвъртфиналите ще се тегли утре вечер след края на двубоя между Славия и Монтана.

Футболистите на Ботев първи стигнаха до голова ситуация в мача. В 9-ата минута Реда Рабей овладя една топка и отправи плътен шут от около 25 метра, но нацели гредата.

В 16-ата минута гостите откриха резултата. Това стана след много груба грешка на Марио Младеновски. Бранителят опита да финтира пред наказателното поле, но загуби топката. Тя му бе отнета от Димитър Митков, който проби, но малко пред аутлинията бе фаулиран от Младеновски. Реферът Георги Давидов отсъди дузпа, а тя бе реализирана от Ивайло Чочев за 0:1.

Четвърт час по-късно Емануел Току центрира към Реда Рабей, който остана непокрит и стреля силно, но над вратата. В 35-ата минута Отново Рабей имаше страхотна възможност да изравни, но този път вратарят на гостите спаси.

"Канарите" се върнаха в двубоя в 53-ата минута. Бразилецът Маркиньос пое топката на дъгата, направи един финт и с чудесен изстрел с десния крак я насочи в горния ляв ъгъл на вратата на ЦСКА 1948 за 1:1.

В 77-ата минута ботевистите по чудо не получиха втори гол. Денислав Александров прехвърли Георги Аргилашки с техничен удар, но топката се удари в напречната греда. Тя попадна право в Димитър Митков около точката за изпълнение на дузпа. Нападателят засече с крак на опразнената врата, но твърде високо в аут.

Митков обаче се реваншира в 100-ата минута, когато все пак прати топката в мрежата на домакините. Той засече с глава центриране от фаул и този път не остави шансове на Георги Аргилашки - 1:2.

Ботев игра в състав:

Георги АргилашкиФилип Филипов, Марио Младеновски (36- Маркиньос), Виктор ГеневСтанислав Работов, Па Конате, Реда Рабей, Мишел Еспиноза (71- Бисер Бонев), Славчо Шоколаров, Емануел Току, Салиф Сисе (45- Атанас Илиев).

Още по темата: общо новини по темата: 47
18.05.2021
16.03.2021
16.03.2021
16.03.2021
16.03.2021
15.03.2021
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Harp
премахни филтъра

+2
 
 
Колко прости и злобни селяндури гледат чуждата паница. На никой не му пука какво мислите селяни тъпи. Колкото до мача... Не съм доволен, но не съм разочарован. На играчите и треньора ще им трябва време това е факт. Имам вяра в тях. Проблема е българското съдийство, което не дава да има единобортства в мача и често накъсва играта с ненужни фалове. Всъщност самата истина е, че трудно би се изградил добър и боеспобен отбор в такава селска лига като нашата. Ще мине време докато играчите и треньора се нагодяд и разберат действителността. Виждам желание и смея да твърдя, че се вижда някакви проблясъци, които ще стават все повече. Може би като се върне Тошко в игра ще е по-друга картинката. Да не забравяме, че една птичка пролет не прави. Да се въоръжим с търпение и това е. Няма да изпаднем. Момчетата са млади и им трябва време да поиграят заедно за да се нагодяд едни към други.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: