ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Великобритания обмисля да въведе COVID-паспорти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:53 / 23.11.2020Коментари (0)2065
©
Британските власти обсъждат възможността за въвеждане на “covid паспорти" за тези, които са били ваксинирани срещу новия тип коронавирус. Това съобщи "Съндей Таймс“, позовавайки се на свои източници в правителството на кралството.

Според вестника подобна мярка ще позволи на притежателите на новия документ да се придвижват из страната по-свободно, включително да излизат в командировки, от тези, които отказват ваксинация. Очаква се съответното решение да бъде обявено в парламента днес от министър-председателя на Обединеното кралство Борис Джонсън.

Предполага се, че по време на речта си пред законодателите ръководителят на британското правителство ще информира и за края на националната карантина в Англия на 2 декември и връщането към системата на местните ограничения, но като се вземе предвид въвеждането на по-строги мерки в много градове. В същото време, според вестника, в края на декември правителството ще позволи на британците да се събират в малки компании, за да отпразнуват Коледа, но след това строгите мерки ще бъдат върнати и ще продължат да действат до началото на пролетта, когато масовите ваксинации на жителите станат възможни.

Над 54 600 души са починали от коронавирус в страната, което е най-високият показател в Европа. Броят на заразените във Великобритания е 1,49 милиона.

Тристепенна система от ограничения се приложи в Англия от средата на октомври до началото на ноември. В по-голямата част от страната беше в сила първото ("средно“) ниво на заплаха от разпространението на вируса. То предвиждаше затваряне на кръчми и ресторанти не по-късно от 22:00 часа и забрана за събиране на групи от повече от шест души. Ограничения, съответстващи на второто ("високо“) ниво, предполагаха забрана на много публични събития, както и срещи между хора, които не живеят под един покрив в затворени пространства. Третото ("много високо“) ниво на заплаха, освен спирането на барове, кръчми и фитнес зали, означаваше забрана за срещи между хора, които не живеят заедно. Тогава обаче правителството призна, че във втората вълна на пандемията единственият начин да се предотврати рязко увеличение на смъртността е въвеждането на нова карантина. Тя започна в Англия на 5 ноември. Ръководството на останалите административни и политически части на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия – само определя набора от санитарни и епидемиологични мерки. И като цяло, по това време те бяха сравними с английските, което направи карантината всъщност национална.

В Англия, където живее 84% от населението на 66-те милиона британци, са затворени заведения, барове, ресторанти, фризьорски салони и кина, спортни клубове, магазини, с изключение на тези, които продават храни и вещи от първа необходимост. Срещите са разрешени за не повече от двама души, които не живеят заедно, и то само на улицата. Жителите на Англия имат право само на пътувания до работа, до мястото на обучение, да напускат дома, за да си купят храна и стоки от първа необходимост, както и да спортуват или да помагат на други хора. Разликата с първата карантина, която беше въведена през март тази година и започна да отслабва едва през май, е, че детските градини, училищата, много университети, парламентът и съдилищата продължават да работят сега.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Вдигане на тежести - състезания и подготовка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: