ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Загубих баща си заради докторка от Окръжна болница в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:08 / 22.11.2020Коментари (88)43482
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията на медията ни по една от най-наболелите напоследък теми - здравеопазването у нас, и в частност - в Пловдив. Даваме му думата и публикуваме текста без редакторска намеса:

"Здравейте, свързвам се с вас с призив за съдействие. Жестоко съм потресен от случващото се в страната и особенно в Пловдив тези дни. Въпреки мъката събрах сили и реших да споделя , защото ако никой не предприеме някакви мерки нещата ще излезнат извън контрол . Моят баща Йордан Недев почина на 17.11.2020г. разкарван от болница в болница. Ще започна с моят разказ.

Казвам се Николай Недев и съм син на починалият Йордан Недев на 70 години от град Стамболийски. Баща ми имаше сърдечно заболяване и сънна апнея. Състоянието му се влоши на 12 ноември и семейството ни потърси Бърза помощ. Закараха го в УМБАЛ Свети Георги – Хирургиите на Пещерско шосе . Където му правиха изследвания и 2 бързи теста за коронавирус- и двата отрицателни. Баща ми стои в спешното от 11 часа до 18 часа. Майка ми е попитала какво се случва и защо толкова дълго се чака, а те са отговорили че му търсят място къде да го приемат. От там поради липса на място след разговор с Регионалния Координационен Център го препратиха за прием в МБАЛ –Пловдив това става вече след 18 часът с влошено дишане и кислородна сатурация 70%, като нормалните стойности са над 95%. Трима лекари отново започнаха да го преглеждат със слушалка.

Лекарка от Окръжна болница , отказа да го приеме и го посъветва да си купи апарат за дишане . Д-р Даниела Бельова му каза ,че и да го приеме , пътеката е такава , че след 4 дни ще те изпиша в същото състояние и Трябва да си купи апарат за дишане. Въпреки , че в документите от УМБАЛ Свети Георги пишеше ,че Е ЗА ПРИЕМ лекарката не го прие .Баща ми беше върнат отново вкъщи, и разбира се състоянието му се влоши . Обадихме се на личната му лекарка и двамата с нейния съпруг, който е кардиолог, останаха възмутени, че с такива показатели не приемат баща ми в болница. В 22,30 часа го прибрахме вкъщи в Стамболийски.

Междувременно продължи да се влошава. Баща ми можеше да живее , но лекарите не направиха нищо , а в продължение на ценните за него 24 часа ни размотаваха. На следващия ден, 13 ноември, викаме отново Бърза помощ. Карат го пак в Хирургиите на "Пещерско шосе“.Оттам отказват прием и ни дадоха един документ без печат и подпис, в който пише, че е с Ковид, а PCR тест не са му правили. Настояха да го караме в Инфекциозна. Обадихме се  пак на личната лекарка, която ни казва: "Той  няма температура, с два бързи отрицателни теста е и ако го вкарате в Инфекциозна сред заразените, ще го изтървете за часове“. Лекарят в линейката се обади в РЗИ и обясни, че баща ми е с два отрицателни теста и че на дадения документ, че е с Ковид,  няма нито подпис, нито печат. Лекарят в линейката предложи да го закараме в болница "Иван Рилски“. Там вече го приеха, но сатурацията му беше 40% и в тежко състояние. На втория ден ни се обадиха, че баща ми е починал.

Нямаме претенции, даже благодарим на лекарите от УМБАЛ "Свети Георги“ за отношението, но докторката в Окръжна носи вина за смъртта на баща ми. Ако първия ден лекарката в УМБАЛ "Пловдив“ го беше приела в болницата и му бяха оказали нужната помощ, можеше да е жив.


Смятаме да се консултираме и с адвокат , а също и с Българския хелзински комитет и ще заведем дело.

В 21 век подобно отношение към хората е абсурдно. Не може цял живот да си плащаш здравните осигуровки и да не ти окажат медицинска помощ. А да те оставят да умреш, разкарван от болница в болница. Какъв е този хаос в здравната система? Хората, които са с други заболявания и нямат Ковид, къде да се лекуват?"


Още по темата: общо новини по темата: 15
24.11.2020 »
22.11.2020 »
20.11.2020 »
20.11.2020 »
20.11.2020 »
19.11.2020 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това за болниците-Пловдив е вече ежедневие .....
0
 
 
Всяка смърт да им тежи на съвеста
0
 
 
В тази болница които влезне не излиза,какви лекари това не са лекари нито здравна система,убииците на днешно време.И няма един наказан
+2
 
 
ТОВА Е НЕ4ОВЕШКО!!!!!7 4АСА 4АКАТ В ХИРУРГИЙТЕ И НЕ ГО ПРИЕМАТ ИСУСЕ СМИЛИ СЕ!!!!!
0
 
 
Щом не ви харесва здравеопазването не го ползвайте бе малоумници! Защо ревете! Много прост народ сте! Отивайте другаде щом сте такива разбирачи! Нито плащате осигуровки и след това държавата ви виновна. За 20 лева на месец, в Европа няма името да ви запишат! Не сравнявайте несравними нища! Къде не умират пациенти? Само тук това е сензация и винаги другите са виновни! Вижте първо себе си! Потресен съм от отношението ви скъпи журналисти и драскачи! Идете в една болница като доброволци и тогава плюйте.
+1
 
 
БЯЛАТА МАФИЯ СЕ СКРИХА КАТО МИШОЦИ!!!ПОВЕЧЕТО СА СУЩИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ,КАТО ПОЛИЦАИТЕ!!!
-3
 
 
Търси вината в себе си! И не забравяй, че човека, Светла му памет, все пак е бил на 70 години. Лекарите не са богове. Те не могат да въскресят всеки, макар, че правят всичко възможно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Женски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: