ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов: Инфекциозна болница в центъра на Пловдив е груба грешка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:36 / 20.11.2020Коментари (2)6357
©
Вместо да поемаме риска с преобразуване на МБАЛ "Св. Мина", да стягаме Белодробна. Време е Дани Каназирева да отстъпи мястото на председател на кризисния щаб на истински професионалист, казва народният представител от Пловдив Славчо Атанасов. И добавя:

"Трагедията с двамата пациенти, починали заради продължителното чакане да бъдат приети в болница, показва, че има сериозни проблеми в организацията на мерките и борбата срещу пандемията. Дани Каназирева следва да подаде оставка от поста на председател на Областния кризисен щаб и да отстъпи това ключово място на професионалист от медицински среди, например на полковник доц. д-р Ангел Гозманов, началник на Военна болница - Пловдив.

Първата голяма грешка в здравеопазването на Пловдив е, че предишното управление на общината закри Белодробна болница. Втората голяма грешка е решението на Областния щаб за преобразуване на МБАЛ "Св. Мина" в ковид болница.

Ролята на специализирано звено трябва да бъде поета от Белодробна болница. В началото на пролетта кметът на Пловдив Здравко Димитров организира среща с депутатите, на която присъстваше и областният управител Дани Каназирева.

Тогава казах, че според лекари-специалисти тепърва ще има втора, много по-страшна вълна на пандемията и че трябва да бъде възстановена Белодробна болница. Прогнозата на медиците се оказа вярна - вече имаме над 100 смъртни случая на денонощие.

МБАЛ "Св. Мина" изобщо не е пригодена за ковид болница - няма оборудване, няма кадри, няма места за паркиране и обслужване на линйки. Изключително груба грешка е да се разкрива инфекциозна болница в центъра на Пловдив - в МБАЛ "Св. Мина". За такова чудо не бях чувал.

Пандемията ще продължи и догодина, затова трябва да се вземе наистина ефективно решение и това е възстановяването на Белодробна. Спешно трябва да се направи планово задание, за да могат областният управител и кметът на Пловдив да искат средства от правителството и да се водят разговори с премиера и министъра на финансите.

Цялата Белодробна трябва да бъде превърната в ковид болница. Тя може да поеме 170 легла. Когато бях кмет, направихме пълен ремонт в сградата. Изключително много се борихме да запазим това лечебно заведение, по европейска програма спечелихме проект за модерна апаратура и лаборатория, 17-членна комисия от СЗО се произнесе, че това е най-добрата болница в страната с прекрасен парк.

Иван Тотев я закри, защото имаше 3 млн. лева дългове. На практика Общината абдикира, а можеше да я спаси. Все едно големите държавни болници нямат дългове.

Добре е, че по мое предложение Общинският съвет навремето успя да вземе решение за запазването на парка като зелена площ и за предназначението на имота само за здравеопазване. Иначе можеха да продадат това, което ни завеща и дари Кудоглу.

Премиерът правилно казва, че са необходими спешни мерки и според мен една от най-спешните за Пловдив е възстановяване на Белодробна болница, защото тя е създадена за такива епидемии и инфекциозни заболявания.

Призовавам Здравко Димитров екипът му да работят по този въпрос още утре. Да, ще трябват пари, но ние сме във война, която всеки ден взима жертви".


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
То и ти си груба грешка да си депутат,но те набутва партийната листа. Белодробната е пълен кенеф. Кажи колко пари ще струва да изглежда болница ,а не като инфекциозна ,която е кочина на 100г. И понеже си прост не се досети,че колкото за Св.Мина,толкова и за белодробна ще има специалисти. Славчоооо парче тъпо...Белодробна не върви с лекарите бе бунак. Като е закрита от 3г.от къде ще намериш персонал за нея бе тъпак.
0
 
 
КАТО ИМАТЕ ГЛУПАВ КМЕТ,ВСИЧКО ЩЕ Е ГРУБА ГРЕШКА.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: