ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
С маски или не в час? Такава дискусия е неуважение и обида към учителите
Автор: Любомир Минчев 13:47 / 20.11.2020Коментари (10)6836
© Getty Images
Учениците от 5 до 12 клас се завръщат в класните стаи и ще бъдат с маски. Носенето им е задължително. Решението е резултат от дълга дискусия в обществото, след която Министерството на образованието направи компромис – няма да затваряме училищата и да минаваме на дълго онлайн обучение, но ще носите маски и в час.

Масово родители и ученици не подкрепят това решение, показва проучване на директорските организации в сферата на образованието. Пак според същото проучване обаче, почти всички директори и учители са на мнение, че маските за ученици трябва да са задължителни.

Но самата дискусия – за маски или не, е неуважение към учителите. Те са длъжни да ги носят, а срещу тях всеки може да прави каквото си иска. Обидно е да дискутираме дали едни хора имат право да заразяват други хора съвсем законно.

Този спор отново извежда на преден план сериозен проблем в образователната система. В центъра й трябва да стои учителят. Но от години там е ученикът. Зад гърба му са безброй родителски организации с безброй претенции. Това го прави силен и недосегаем. Може и да не носи маска, защото мама така иска. С учителя по-лесно ще се разправим, по-лесно ще го заплашим.

Учителите започнаха да умират като лекарите. Тогава защо е този спор дали хората срещу тя
АНКЕТА:
Как трябва да учат учениците от 5 до 12 клас предвид COVID-19 ситуацията?

Присъствено в училищата
Изцяло дистанционно
На ротационен принцип
Не мога да преценя

х трябва да носят маски? Той е абсурден.

Дискусията показва, че сблъсъкът тепърва предстои. Маските можели да увредят психичното здраве на ученика, ставали вредни, ако се носят повече от два часа, с маска трудно се усвоявали знанията. И не е важно, че маската може да спаси учител. А и родителите на децата.

Очевидно е, че ще има подобни картини в час – маската под носа, на брадата - нали сме с маска, господа учители! Ние не искаме да ви убием, но така ни е кеф.

Повече уважение и съпричастност ще направят безсмислени споровете по темата. Повече уважение към учителите. Те ще го върнат към децата и родителите им.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Учителите са толкова важни колкото учениците! Те избраха да носят маски, а сега ги налагат на децата. Който не иска да работи с деца има и други професии!
0
 
 
Здравето е на 1-во място и затова трябва да се носят маски навсякъде.До Нова година дистанционно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
0
 
 
Браво, насадете и вина у децата, че убиват учители! Ако ще са с маски е по-добре наистина да учат дистанционно. С маска да стои дете си е чист геноцид и цинизъм по простата причина, че едва ли всяко дете ще отиде с 10 маски в училище за да ги сменя през половин час. Идея си нямате какво става, като се овлажни маската след 20-та минута и като вземат и да я пипат. Тежки времена са, но да се жертват всички деца за сметка на единици хора е безумие и пак повтарям чист геноцид. Ако трябва учителите, които ги е страх да си отидат вкъщи и останалите да продължават. Маските в училище биха помогнали ако сте с децата за малко, но часове наред шансът е 0. Ако толкова не харесвате деца и искате да имаме болна и увредена нация нямате работа в училищата дами и господа учители! Да, за има няма два месеца тия деца ще имат необратими проблеми вбъдеще. Който го е страх да не ходи в гората/училището. Не знам що за учител трябва да си да застанеш пред деца с маски и да знаеш, че ги инвалидизираш!
-2
 
 
Маски трябва да се носят по желание, никой не трябва да се задължава. Съжалявам всички които са принудени да носат маски, това е издевателсто на хората. Без значение каква е професията ти може да се разболееш и починеш, но да те карат да правиш нещо защото може да случи "нещо" е просто смешно. Няма как да се предпазиш с маска, а в същия момент да пипаш едни и същи предмети. Неможе да спреш дъжда, но всеки може да реши как да се предпази.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: