ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Говори съпругата на починалия с коронавирус в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:57 / 19.11.2020Коментари (30)9358
©
Eдиният от мъжете, починали на стълбите в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, е обикалял болници в продължение на една седмица. Това разказа пред Нова телевизия съпругата му Мария Господинова.

61-годишният Господин Господинов е от пловдивското село Брестник. Цяла седмица той поддържа температура. Мъжът е инвалид 100% с чужда помощ, с 6 инфаркта, 7 стента, с три байпаса, рак на бъбреците и през ден е на хемодиализа.

"Той беше опериран на 28 октомври. Имплантираха му изкуствена артерия в крака. На третия час от хемодиализата започна да пие антибиотик. На 11 ноември вече го върнаха от диализата. В 14:10 часа подадох сигнал на тел. 112 да изпратят линейка заради температура. Беше много отпаднал", разказва за преживения ужас съпругата.

Семейството чака 2 часа пристигането на линейка. През това време Мария звъни няколко пъти на спешния телефон. При едно от позвъняванията я съветват да се приберат вкъщи, защото не е ясно кога ще пристигне линейка. Жената организира сама транспорт до лечебните заведения в Пловдив.

"Обадих се отново на тел. 112. Отказвам заявката за линейка. Отидохме в Инфекциозна болница. С нас имаше семейство с малко бебе. Не знам колко време чакахме. Никой не излизаше, никой не отговаряше. Оттам отидохме в "Пълмед", мъжът ми остана в колата, а аз отидох на регистратурата. Обясних какво е състоянието на съпруга ми, а жената на регистратурата ми каза, че изобщо нямат места и не могат да го приемат", сподели Мария.

След това семейството отива в спешния кабинет на УМБАЛ "Свети Георги". Мъжът е регистриран в 17.29 часа. Той обаче не е допуснат в кабинет, а остават на регистратурата, където някои от пациентите чакат от сутринта.

"До 19.30 часа бяхме там, те не го приеха изобщо. Даже ме попитаха защо съм го довела. Върнахме се вкъщи. На другия ден се свързахме с личния лекар, който ни посъветва да продължим лечението с антибиотик. Виждах, че мъжът ми не е добре, не искаше да се храни. На 14 ноември го заведох в Куклен, оттам казаха, че е за болница. Отидохме в Инфекциозна болница. Никой не го свали от линейката, никой не го прегледа. Лекарката ни каза, че не сме за тях", сподели още Мария.

Оттам разхождането на семейството по болници продължава. Мъжът е приет едва на 14 ноември вечерта във ВМИ. Приет е в токсикология. Няколко часа по-късно обаче мъжът отново е препратен към Инфекциозна болница. Там е трябвало да се качва до 3 етаж по стълбите. Направен му е и тест за коронавирус, чийто резултати трябвало да излязат след 3 дни.

Още една драма се разиграва на същото място в Пловдив. Потърпевшите разказват, че са имали куп препятствия. Болният е бил с двустранна пневмония и положителен тест за COVID-19.

От Университетската болница отказаха да дадат коментар, но пратиха официално писмо до NOVA. Заявява се, че действително има виновни по случая. Казва се, че ако се установят такива те ще бъдат уволнени.

Ръководството на лечебното заведение проверява действията на всички медицински лица, казват още от болницата. Защо санитарят се е забавил 40 минути и защо кислородът в бутилката е свършил са някои от въпросите, които ръководството ще разглежда.

"Това е една илюстрация на сбърканата ни здравна система от А до Я. Като започнем от Спешна помощ, продължим през липсващия ангажимент на личните лекари, минем през това, че няма обвързаност между извънболничната и болничната помощ и това, че всеки абдикира в труден момент. В лечебните заведения няма никаква организация и това, че се разкриват ковид структури не значи, че там могат да се лекуват такива пациенти. Това е псевдо медицина. Там няма достатъчно кислород няма и реаниматори", коментира случая в ефира на "Здравей, България" адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова.

Тя добави, че виновни могат да се намерят във всяко звено от йерархията на медицинската система. "На тези хора трябва да се направи аутопсия, защото в противен случай ще се вземе първата описана причина


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Съболезнования! Питам се как един политик досега не е умрял и то оставен на стълбите, да оцелява с дихателна недостатъчност!рџ?ўрџ?ўрџ?ў Съжалявам, че тук го пиша, но това е потресаващо, къде е християнското, къде е човещината, а да не говорим за лекарска клетва! Господ да пази България!
0
 
 
Просто не мога да повярвам в каква държава отлгеждам децата си.... И защо по дяволите министъра на здравеопазването още не е уволнен.... Кой ще поеме отговорност....
0
 
 
Трябва само 1 болница да се определи като Ковид и там да се концетрират предимно инфекционисти и интернисти! А не физиотерапевти,хирурзи и т н да бъдат принуждавани да лекуват! Разхвърлянето на парче на болни , персонал ще води най-вероятно до други драми!
0
 
 
Това са доктори мафиоти само пари са им във главите.. Садетиги мръсните Боклуци
0
 
 
Съсипващ репортаж, абсурдна ситуация... разплаках се, слушайки тази жена. По принцип съм спокоен човек, но понякога ми се иска да ги гръмна всичките партийни дрънкала, които десетилетия мислят само за власт и лична облага, които назначаваха и назначават некомпетентни послушници, неспособни да свършат за пет пари работа, които разделят, влачат и треперят за кокалчето си. Ето това е резултатът! Страна, в която може да се умира така, не става за нищо. Не са виновни лекарите обаче, а онези зад тях. Болници като морги, уплашени медици, болни учители, параноясани хора и едно пропиляно в нелепи битки лято. През 21. век да умират възрастни хора на стълбите пред болницата - непогледнати, оставени на произвола. Що за хора сме изобщо???
0
 
 
Цяла седмица поддържал температура. И какво е приемал -аспирин, витамин С, вит. Д, цинк? Не го ли е пресякъл и със Сребърна вода, която унищожава вируси, бактерии и гъбички, 3х1 суп. с малко вода 30 мин. преди храна. По принцип всяка температура е добре да се изследва за Ковид, а не да чакат без нищо цяла седмица. Това не е едно време.
0
 
 
Има нов етаж за приемане на Ковид пациенти В Транспортна болница, общо 2 такива етажа са. Но трябва да има потвърден тест PCR за носителство на вируса.
0
 
 
Днес министърът изплака,че във времето назад ,обществото е унижавало лекари и мед.сестри.Факт!Но защо се стигна до това!?Има много достойни и отдадени на професията лекари.Респект към тях!Но има лекари - търговци,които мразят пациентът с направление за преглед,но много ни обичат в частния им кабинет.Има лекари с фантастични доходи(от къде ли?),има лекари с желание да покажат имидж със супер автопарк,луксозни имоти и екзотични екскурзии.Това е чудесно!Отлични специалисти!Но!Да си докажат доходите -всеки лев.Как един лекар в университетска болница получава годишен доход с шест нули?
0
 
 
Вие доктори ли сте, или страхливци??Да си лекар, не е само да пишеш рецепти.. Как е възможно подобно нещо.. Да ПИТАТЕ "защо сте дошли в спешното" ?! рџ? рџ¤®
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: