ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Българи масово купуват лекарства от Гърция и Турция, били по-евтини
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:03 / 18.11.2020Коментари (38)17126
©
Основни лекарства за домашно лечение на COVID-19 пристигат у нас по куриер от Гърция и Турция. Причините за международното пазаруване на лекарства са две – у нас често липсват основни медикаменти, а освен това цените им в съседните държави са доста по-ниски, дори като прибавим и стойността на куриера.

Още преди две седмици стана ясно, че някои от най-често използваните групи лекарства за лечение на коронавирус в домашни условия изчезват бързо от аптечната мрежа. Проблемът дошъл от страха на хората, че таблетките ще изчезнат от фармацевтичните складове и затова се презапасявали, обобщи тогава здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Въпреки че на заседание вчера в МС, на което министрите докладваха на премиера Бойко Борисов, че е направено нужното, за да бъдат осигурени най-необходимите медикаменти, в това число и чрез допълнителен внос  се оказа, чегрупи във Фейсбук вече са организирали трансгранична търговия, които да доставят най-нужното. От споделените в мрежата контакти на аптеки в Гърция и Турция става ясно, че фармацевтите в южните ни съседки ползват вайбър за поръчки и са свикнали да общуват с клиенти от България, предава "Монитор".

Оскъпяване на продуктите няма, купувачът поема допълнително единствено цената на куриерската услуга. За да е по-евтино пък, самите аптекари предлагат медикаментите да се пращат с обща поръчка за съответен град. Цените на антиколаголантите и антибиотиците зад граница също са по-различни от България – най-често са в пъти по-ниски. Така например един от най-често разпространените антибиотици за лечение на коронавирус у нас струва над 18 лв., докато в съседна Сърбия цената му е около 6 лв.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
То се оказва че във Пловдив няма елементарни лекарства!
0
 
 
Дай да отворим една аптека бе...има и разносно аптека по селата менеджер по разносна турговия убеждавам..
0
 
 
В България, в областните и големи градове, трябва да има поне по една болница, или повече, които да имат поликлиники за всички отделения, ДА РАБОТЯТ НОНСТОП - ПО 24 ЧАСА, ДЕНЕМ И НОЩЕМ, В ДЕЛНИЧНИ И В ПРАЗНИЧНИ ДНИ, И КОИТО ДА ПРИЕМАТ БОЛНИ ЗА ПРЕГЛЕД И ХОСПИТАЛИЗАЦИЯ, АКО Е НАЛОЖИТЕЛНА! Точно към тези болници ТРЯБВА ДА ИМА И ДЕНОНОЩНА АПТЕКА ЗА ПАЦИЕНТИТЕ - като ги прегледат и им изпишат лекарства по средата на нощта и ги пуснат на домашно лечение - хората, които страдат, или придружаващите ги техни близки, да могат да отидат ДО ДЕНОНОЩНАТА АПТЕКА В ТЕРИТОРИЯТА НА ДЕНОНОЩНАТА БОЛНИЦА И ДА СИ КУПЯТ ЛЕКАРСТВАТА! Така е решен проблемът с ДЕНОНОЩНИТЕ АПТЕКИ В ДЕНОНОЩНИТЕ БОЛНИЦИ В ЧЕШКАТА РЕПУБЛИКА! А не някъде из големия град да обикалят и да търсят аптеки! ОСВЕН ТОВА: за възрастните болни, за трудно подвижните - на инвалидни колички и на патерици инвалиди, за ВСИЧКИ тежко болни - например от остра сърдечна недостатъчност, от остра бъбречна недостатъчност - за хемодиализа, за всякакви болнични изследвания и амбулаторно лечение, както и за откарването на изписани оперирани, които в никакъв случай не трябва да пътуват прави или седнали, като при това някои от тях да се тъпчат в градския транспорт и някой да ги удари в мястото на операцията - ЗА ТЯХ ИМА СПЕЦИАЛНИ ЛИНЕЙКИ, КОИТО ПО ВСЯКО ВРЕМЕ НА ДЕНОНОЩИЕТО ОТИВАТ ДО ДОМА ИМ, ВЗЕМАТ ГИ, ОТКАРВАТ ГИ ДО БОЛНИЦАТА, А СЛЕД ТОВА ГИ ВРЪЩАТ - БЕЗПЛАТНО ЗА ПАЦИЕНТИТЕ, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СА ЗДРАВНО ОСИГУРЕНИ И ВСИЧКИ РАЗХОДИ СЕ ПОЕМАТ ОТ ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИТЕ КАСИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО БЕЗПЛАТНИ АНТИБИОТИЦИ, КОИТО СА САМО С РЕЦЕПТА, както и много други лекарства - САМО ПО ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ!!! Направете така и в България, нима е толкова невъзможно?!?!
0
 
 
Нашите производители продават всичко друго но не и лекарства
0
 
 
Оставете и за онази гнида шарана малко,че току виж се насрал!
+1
 
 
Лекарството ми за кръвно тук е 15 лева в Турция е 3.80, дали ще си го купя от тук рџ¤Ї
+1
 
 
А добро утро. От години се внасят лекарства по този начин. Няма смисъл да се плащат тук - цените са по-високи в пъти, а качеството е същото.
+1
 
 
Лекарство срещу мн. склероза в Турция е със 600 лв по евтино от България. Трябва всички, които се занимават с лекарства да бъдат разстреляни
0
 
 
НЕ само са по-евтини,Но са и по-вкусни....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: