ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Официално за всички училища в Пловдив и областта: Край на дистанционното обучение!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:51 / 17.11.2020Коментари (69)92085
©
По предложение на началника на РИО Пловдив Иванка Киркова Областният кризисен щаб взе решение поетапно от понеделник учениците от 5 до 12 клас да започнат училище във физическа среда, като всеки един директор трябва да изготви график за своето училище за присъствено и неприсъствено обучение до Коледа. Предложението и решението  са  съобразени с  указанията на МОН и изготвения алгоритъм от министър Красимир Вълчев. Решението е за всички училища в Пловдив и областта.

Училищните директори са уведомени и трябва да представят графика до 18,11,2020г, който да бъде съобразен със спецификата на самото училище и епидемичната ситуация. 

"До края на утрешния ден трябва да има яснота за  всяко едно училище и за кои класове се организира обучение от разстояние в електронна среда", обясни   началникът на РИО. 

От РУО ще проследят процеса, ще указват методическа подкрепа, както и ще извършват необходимия контрол. По думите на Иванка Киркова от МОН са предоставени три варианта за организиране на учебния процес, но вариантите могат да бъдат много повече и съобразени с конкретната  ситуация в учебното заведение, с отсъстващите учители и  седмичната им заетост и с мнението на родителите, за да се намери най-правилното решение за всяко едно училище в областта. Според нея, дори е възможно и промяна на седмичното разписание, защото от МОН е предоставена  достатъчно свобода за взимане на решения от страна на директорите. 

"Ситуацията в момента е трудна за всички, но децата не могат да са затворени в къщи до пролетта. Това е вредно  за тяхното физическо и психическо и здраве. Разбира се, ще се спазва алгоритъма  и указанията на Здравното министерство при положителните случаи, което  се прави и до сега. Организацията в училищата трябва да е в полза на децата и учебния процес като цяло и решението е на директорите, които най-добре могат да направят преценка. Например е много важно децата в подготвителните класове в езиковите гимназии да учат присъствено, защото това е една от  най-важните години", коментира областният  управител и председател на Щаба.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не е нормално в този момент децата да са в класните стаи.Говорим за живота им.
0
 
 
И вси по- неадекватни решения се взимат.Как може, държавата ни е пламнала, над 40% заразени, всичко е в пълен хаос, здравната ни система е пред колапс и продължават да си затварят очите. Хората окапват, като круши...няма значение това за тях. Безобразие .и като слушаме щаба и всичко е под контрол. Напротив господа управляващи всичко вече е извън контрол.
+1
 
 
У-ще"Любен Каравелов"-приятен спомен за училището ,в което съм учила.Тогава не съществуваше дистанционно обучение и с удоволствие и желание ходихме на училище.Присъствената форма на обучение дава ползотворни и отлични резултати.
0
 
 
Най - после едно адекватно решение! Онлайн идиоти никой не ще! Ако някой си мисли, че онлай се правят конктролни, изпитва се онлайн... "преподава" се онлайн на днешните.... да не казвам определния... ЖЕСТОКО се лъже!!! Та те в училище не учат какво остава "онлайн"... смешна картинка...
0
 
 
Най-после,поредното,,умно''решение! Дядо Вазов,ряпа,да яде,с неговото: Българин,да се наричам...Ще пазим учителите,мотористите...бактън,вече!
-1
 
 
Всеки който е взел участие в това решение може да отиде на моста и демонстративно да се хвърли от него с главата надолу!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Женски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: