ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Здравният министър докладва на Бойко Борисов, Мутафчийски също беше там
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:09 / 16.11.2020Коментари (4)5787
©
Продължава усилването на болниците и обезпечаването на страната с всички необходими медикаменти. Броят на оздравелите от COVID-19 се увеличава, като по-сериозен натиск върху здравната система има в областните центрове София, Благоевград, Пловдив, Бургас и Шумен.

Това беше докладвано на министър-председателя Бойко Борисов от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов на днешното работно съвещание в Министерския съвет. В срещата участваха също председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА Венцислав Мутафчийски, директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на щаба Тодор Кантарджиев, главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и директорът на "Пирогов“ Асен Балтов.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов изтъкна, че за петте по-натоварени областни центъра е създадена организация за повишаване на болничния капацитет, както и за включването по места на специализанти, които също да оказват помощ.

Председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА Венцислав Мутафчийски заяви, че във ВМА се разкриват още 4 клиники за ковид лечение. По отношение на снабдяването с медикаменти министър Ангелов беше категоричен, че всички лечебни заведения ще бъдат снабдени с необходимите медикаменти. По думите му проблем е презапасяването на хората с лекарства, като добави, че допълнително 20 000 опаковки от най-търсените медикаменти предстои да влязат на свободния пазар.

Осигурени са и лекарства за бременните жени. Всички присъстващи на срещата при премиера Борисов потвърдиха позицията си, че самолечението е категорично опасно и българските граждани следва да търсят лекарска помощ и да не се използват безразборно антибиотици. По отношение на дейността на аптеките министър-председателят Бойко Борисов разпореди здравният министър да проведе среща с представители на Българския фармацевтичен съюз, на която да бъде обсъдено какви са допълнителните възможности в сферата.

В рамките на срещата бяха изразени резерви по отношение на масовото тестване. Според главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев това би дало единствено "моментна снимка“, която обаче след 24 часа ще бъде различна. По темата с кадровия потенциал Кунчев изрази позиция, че е от голямо значение министърът на здравеопазването да има възможност да командирова кадри.

За антигените тестове на срещата беше споделено мнението, че използването им е подходящо за спешната помощ, лечебните заведения, РЗИ, в случаите, когато има ограничен ресурс на PCR тестове или при тестване на по-големи колективи от хора. Премиерът Бойко Борисов беше категоричен, че гражданите могат да помогнат много както на себе си, така и на здравната система, като продължават да спазват основните утвърдени принципи – дезинфекция, дистанция и дисциплина.

"Разчитам на хората – можем да бъдем по-дисциплинирани, можем да бъдем по-самосъхраняващи се. В същото време имаме и доста оздравели, което също е добър показател“, отбеляза Борисов. По думите му спазването на мерките е от изключително значение за предотвратяването на разпространението на COVID-19, а личната отговорност на всеки един човек, заедно с разумните и балансирани мерки ще спомогне да се преодолее кризата.



Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трима скилиници си лафят . Кой ще е на лопатата и кой на кирката утре .
0
 
 
е*ахте майката на хората боклуци мръсни ,не стига че ги окрадохте ами и ги разболяхте
0
 
 
Докладваме, болниците са готови, легла има, разкриваме още, нещата са под контрол, лекарства има, просто се презапасяват. Народа умира, бавно и мъчително сам...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Вдигане на тежести - състезания и подготовка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: