ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Официална позиция на УМБАЛ “Св. Георги" за смъртта на бащата на Илияна Захариева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:59 / 15.11.2020Коментари (56)44664
©
Това е официалната позиция на УМБАЛ “Св. Георги" - Пловдив относно публикацията на Илияна Захариева. Тя преди няколко дни публикува пост в социалните мрежи. В няго тя разказа за смъртта на баща си в Пловдив. Според нея той си е отишъл от този свят заради "безотговорноста, хаоса и безчовечността" в Инфекциозна болница.

ПОЗИЦИЯ НА УМБАЛ "СВЕТИ ГЕОРГИ" ЕАД, ГР. ПЛОВДИВ

Участници сме в безпрецедентни събития, които поставят на изпитание волята, морала и чувствата на всички ни. 

Ръководството на УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив апелира към всички медии да бъдат по-внимателни и предпазливи при излъчването или използването на изявления и материали от социалните мрежи, често съдържащи директни нападки и  крайно негативни оценки към дейността на лечебни заведения и работещите на първа линия с COVID-19.

Повод за обръщението ни публикациите, чрез които се дава медийна гласност на изявление, направено във "Фейсбук“ от г-жа Илияна Захариева - мениджър на голямата телекомуникационна компания А1, загубила баща си по време на лечението му в УМБАЛ "Свети Георги". Лечебното заведение направи всичко, за да бъде спасен животът на г-н Захариев, категорични са лекарите. Независимо от това, по конкретния казус тече проверка, с която се проследява цялата хронология и всички детайли, споменати в публикацията на г-жа Захариева.

Съчувстваме на всички, които в условията на пандемията загубиха любими хора и изказваме най-искрените си съболезнования.

Много хора в състояние на афект са склонни да търсят причините за своята тъга или страдание в това, което на пръв поглед е най-лесно да им осигури обяснение, без преди това да са потърсили фактите и без да отдават значение на последствията, които техните обвинения и думи биха имали за други. Често дори хората не осъзнават, че със своите осъдителни оценки и обръщения защитават само собственото си его, както и че техните послания могат лесно да бъдат използвани с деструктивна или манипулативна цел. Разбираме, че е важно пациентите и техните близки да споделят свои опасения и дори възмущение, когато са почуствали болка или са били засегнати техните права или интереси.

Непремерените репортажи и медийни публикаци обаче могат да допринесат за обезсърчаването на и без това изтощените лекари и здравни работници. В тази тежка ситуация ние, специалистите от лечебните заведения, трябва да се справим заедно с пациентите и техните близки, а не да се противопоставяме един на друг. 

Съзнаваме, че тази епидемия поставя на изпитание цялото общество, защото като човешки същества всички сме загрижени за своите родители, близки и приятели. Всички трябва да разберат че сме във война! Война с вируса, война със страха, война за човешки животи! Да, болниците може и да приличат на "лазарети“, но нали целта е да помогнем на колкото може повече хора! Няма лекар, който да не желае пациентът му да оздравее. Няма лекар, който щади себе си лишавайки от грижа болния.

Тъжно е когато си направил всичко възможно, но изходът не е добър! Питаш се защо, какво пропуснах, можеше ли още нещо да бъде направено, закъснях ли, сбърках ли с оценката? Никой не може да бъде равнодушен пред смъртта! Ние носим тази травма, тази болка заедно с близките! Един от най-тежките данъци се заплаща от медиците и здравните работници на първа линия, които са изложени на огромен стрес и изключително висок здравен риск, и работят свръхсилите си. Доверието, градено с много усилия и старание, не бива да бъде разрушавано с лека ръка. Не се съмняваме в необходимостта от информиране на обществото, но за нас е много важно информацията да бъде достоверна. Защото това, което се лесно руши, невинаги може да бъде възстановено! 


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
С оправданията са номер 1.С тази пандемия съвсем лъсна целия хаос в здравната система.Истината е една-никога,никога да не попадаш в бг болница.
0
 
 
Тъпо е да се упрекват лекарите, те също носят душа и са изплашени не по-малко от останалите.
0
 
 
Що не ви вярвам....🤔 Психолог ли ви написа отговорът? И все пак...тази щерка е богаташка...щом не сте могли , значи не сте могли. Иначе, да сте и одрали кожата....ба*ти , тоз път не сте могли рџ?‰
0
 
 
Съболезнования на всички, които са загубили близки и роднини, но аз не мога да кажа нищо лошо за Свети Георги. Баща ми многократно е лежал там и не веднъж го връщат към живота. Може би наистина зависи къде попадаш.. материалната база се нуждае от подобрение, както и сестринския състав, но като цяло само добри думи мога да кажа за болницата. В никакъв случай не отричам, че е възможно да има прояви на безхаберие, но не бива да си затваряме очите за доброто!
0
 
 
Ужасно е там. Както пишат и други хора- цари пълно безхаберие! Няма звънци, вратите са с топки, и много пъти бяха затворени, а хората лежаха оперирани, стенеха, викаха, но нямаше кой да ги чуе! Става въпрос за хирургично отделение в Хирургиите,, където до всеки болен трябва да има обслужващ персонал! При първата операция вкараха на майка ми бактериална инфекция, от която след поредни 12 операции. при които нищо не правеха по правила,почина и въобще не се трогнаха! Нищо подобно - санитарите се превърнаха в хигиенисти и въобще не обръщат внимание на болните или трябва да плащаш, и то за това, което са длъжни да правят! Сестрите също - минаваха сутрин след визитация, по обяд, на който е назначено лечение и вечер преди лягане за оставяне на таблетки, поставяне на инжекции или системи и не даваха и да попиташ за нещо! С това приключваше цялото им лечение! Докторите минаваха формално само на визитациите - сутрин и вечер /а много пъти и пропускаха някои от тях/ и не даваха дума да им кажеш! Това беше в момент без епидемии, а сега, не мога и да си представя за какво става въпрос! Да не ни дава Господ да им попадаме в ръцете им! Всички гледат да им свършат смените и да си тръгнат, за да отидат на другото работно място и там нищо да не правят. Интересуват ги само материалните,облаги! Хипократовата клетва нищо не значи за тях! За болните въобще нехаят! До къде я докарахме с тази демокрация, по-точно казано - анархия!!!
0
 
 
Мой близък почина преди дни,след като беше изгонен от отделението,в което го ,,лекуваха"/ намиращо се в базата на В.Априлов/,защото то било определено за лечение на болни от Ковид! На въпроса: кой нареди болните да бъдат оставени без лечение и с риск за живота им,отговор не получихме,само хаотични и неясни обяснения! Всеки може да попадне там като пациент и всеки може да прибере роднина мъртъв,без логично обяснение за смъртта! Дано компетентните органи си свършат работата този пътрџ?Ў
+1
 
 
В тая наща мила родина корупцията е генетично заложена. Яко се точи здравната каса,пътеки разни, болниците леш!!. Досега ако се поддържаха болниците, и да се модернизираха и разширяваха или да бяха построили няколко други, нямаше да сме на тва положение. Ама яко корупция, частни болници с крадените пари от народа за здраве и тва е сега резултата - мор. Справка в една Сърбия, която не е членка в съюза вдигат нова болница в близко бъдеще!!!., тука се строят кооперацийки и бизнес сгради, ТРАГЕДИЯ!!!, овчи народ!!!. Напролет гласувайте за боко или корнела!!! И после да не се оплаквате!!.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: