ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Как българин от САЩ успя да забогатее от COVID кризата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:41 / 13.11.2020Коментари (2)10232
©
Кризата, породена от пандемията от коронавирус, доведе до разклащането на икономиките на почти всички държави по света и до трудни времена за малкия и големия бизнес. Милиони хора загубиха работата си и се наредиха сред трайно безработните, без надежда скоро да възстановят предишния си живот.

В много голяма степен това се случва в САЩ, където са едни от най-многото случаи на заразени и починали и където подадените заявления за безработица само през последната седмица надвишиха всички очаквания на икономистите.

Сред потърпевшите от кризата има и много българи в Америка, което се доказа и от последните данни на Българската народна банка, според които сънародниците ни в Щатите са изпратили 8 пъти по-малко средства в Родината си.

Но сред тези мрачни новини има и изключения. Едно от тях е българинът Иван Иванов, който живее в Бостън. За него COVID кризата не само че не е била страшна и не е отнела препитанието му, а напротив – помогнала му е да увеличи приходите си и да развие бизнеса си.

Иван от Бостън е родом от село Гроздьово, община Долни чифлик. В България е известен с уникалната Ботаническа градина "Маргарита“, която направи в двора на родната си къща.

Но бизнесът му в Америка няма нищо общо с това. Той е свързан с професионално почистване на хотели и домове. Оказа се, че заради пандемията от коронавирус работата му многократно се е увеличила, а от това съответно и печалбата му. И във време, в което много хора останаха без работа, той е работил извънредно, за да успее да изпълни възложените му поръчки. Причина за това е фактът, че американците са подкрепили местния си бизнес, подкрепили са местните туристически обекти, като са предпочели да посещават тях, вместо да пътуват по време на почивките си в чужбина, разказва БНР – Варна.

Така на практика работата на Иван Иванов в сферата на почистването се увеличава и той отчита рекорден сезон в сравнение с минали години. Среща трудности с намирането на допълнителни работници за бизнеса си, защото при много работа трябва да разчита на местната работна ръка. Такава обаче трудно намира, защото градът е изцяло свързан с туризма и всички местни са ангажирани. Намира решение на проблема, като помага на български студенти, отишли на летни бригади в САЩ, да започнат работа.

В САЩ мерките за безопасност срещу коронавирус се спазват много по-стриктно, отколкото в България, споделя Иван Иванов. Там маската и ръкавиците са задължителни дори и навън, а ако американец види друг човек със свалена маска под носа, му прави забележка, че така не е правилно да се носи.

Иван остава учуден, че в България много хора не вярват, че има коронавирус. При пътуването си до Родината вижда по летищата случаи, в които се установява зараза с коронавирус на човек току-що слязъл от самолета в София. Според него

трябва всеки да се проверява дали е носител на зараза, преди да се качи на самолет, а не след като слезе от него.

Преди да пристигне в България, той си прави PCR тест. В САЩ той струва 160 долара.

"Чувам, в България много хора казват, че са останали без работа заради коронавируса. Но ако ние сами не спазваме мерките, още дълго ще бъдем без работа“, смята той. Иван намира и друга разлика между САЩ и България по отношение на пандемията от коронавирус – докато в Родината броят на починалите и заразените е водеща новина за всички медии, в Щатите той минава само като лента на екрана.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бедна Ви е фантазията колко хора са забогатяли от тая "криза"!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Женски футбол
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: