ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сигнал за заразен персонал в "Пълмед", от болницата внесоха яснота
Автор: Диана Бикова 07:41 / 12.11.2020Коментари (16)33631
© Plovdiv24.bg
Шокираща история от болница "Пълмед" разказа читателка на Plovdiv24.bg. Публикуваме разказа, който е отпреди два дни, без редакторска намеса:

"Искам да подам сигнал за ковид и нередности в болница "Пълмед". Започнах работа там преди около 3 седмици, като на интервюто не ми беше съобщено, че ще работя три дни от седмицата на ковид-регистратура. На ковид-регистратурата, на никое от момичетата, въпреки че половината вече се разболяха, не се дават маски, ръкавици, защитно облекло, нищо! Работиш по блуза, каквото имаш и ако си купиш маска и ръкавици сам. Казаха ни да се оправяме. Допълнителни пари за ковид не се получават. Всичко, което се тиражира по медиите, е лъжа и измама.

Може да идете от 8 до 12, когато се правят тестовете на ковид, да снимате и да видите как работят момичетата. Две момичета са болни, но не си правят PCR тест, за да не излезем другите в карантина, за да има кой да работи. Нямат вкус и мирис, взимат два антибиотика, кортикостероиди, едната едва диша вече десети ден! Просто е някакво чудо.

Аз много съжалявам, че постъпих в тази болница на работа, но докато си намеря друга - нямам избор. На регистратурата няма никой с медицинско образование. Всички напускат, няма кой да работи. Всички протестираме, но една на друга - че не ни дават нищо, поне облекло. Ако на интервюто ме бяха уведомили, че аз ще ходя на ковид регистратурата, нямаше да започна работа. Те го премълчаха удобно, защото иначе няма кой да иде. Сега си търся спешно друга работа."

Свързахме се с управителя на "Пълмед" д-р Цветанка Лепарова. След нашия сигнал д-р Лепарова каза:

"Разговарях с главната сестра на ДКЦ, която отговаря за регистраторките, и с отговорничката на регистратурата. Имаме болни регистраторки, които са си вкъщи. Нямаме такива, които да работят болни с температура. Ние сами им казваме да си останат вкъщи, когато се обадят и кажат, че не са добре.

Знаете, че в момента ситуацията е такава, че никой не затваря отделения, никой не затваря сектори, защото няма кой да работи. Това, което беше в началото - като излезе един положителен и да се затваря цяло отделение, РЗИ отдавна не го прави".


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Навсякъде е така,няма персонал.Народът не заслужава такава жертва от страна на медиците,но има Господ,нека той да ви накаже.
0
 
 
Как се разболяват от несъществуващ вирус
0
 
 
Жалко, че се обръща такова внимание на подобни "сигнали". Някак си е логично, че започвайки работа на регистратурата, било тя ковид или не, ще има близка среща със заразени лица. Предвид екстремната ситуация, в която се намира българското здравеопазване, липсата на лекари и предпазни средства за тях, е не чак толкова трудно всеки, който желае да се сдобие с маска за многократна употреба, шлем, ръкавици. Избор винаги има - и вместо заразените колежки да се жалват една на друга, или на арменския поп, говорят директно с ръководството на болницата. Но явно е по-лесно да се оплачеш на медиите, така че да няма преки последствия. Мрънкането и егоизмът, които ескалират в последните месеци, правят ситуацията още по-трагична. Все пак заразените колежки, са заразили и здрави пациенти, но и те сигурно няма да кажат на никой, за да не се карантинират. Няма нищо де, важното е да пускаме анонимни сигнали и да се мислим за Лили Иванова.
0
 
 
Отидеш за нещо в болница и се заразиш с ковид, баси.
0
 
 
Ужасни,непрофесионални неща се случват в много от болниците у нас,защо го допускаме????
0
 
 
Ако мислите,че в общинските болници е по различно,лъжете се.Принуждават персонала работещ в ковид отделение да си работи и другия официален график.Оправдание-няма персонал.Да му мислят болните
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Женски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: