ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Поискаха оставката на Дани Каназирева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:57 / 10.11.2020Коментари (2)10464
© Plovdiv24.bg
Асен Костов (вдясно)
Председателят на инициативния комитет "Да спасим парка зад хотел "Санкт Петербург“ Асен Костов публикува интересно мнение за действията и решенията на Щаба и неговия ръководител Дани Каназирева. Ето за какво по-точно става дума:

Властта е дрога, която подлудява всеки, който я вкуси." Франсоа Митеран

По диплома адвокат, по назначение е областен управител, или защо има много въпроси към г-жа Дани Каназирева - областен управител на Пловдивска област.

Управляващите трябва да знаят, че когато са тръгнали по коридорите на властта, когато си поел отговорност за държавното управление и за решаването на проблеми на стотици хора, стръвта към служебните привилегии е неморалнa по своята дълбока същност.

В политиката съществуват емоции, които те отдалечават или приближават към проблемите на хората. Страстта да убеждаваш, страстта да съблазняваш, страстта да рушиш, страстта да оцеляваш, страстта да се задържиш на поста си и страстта към дълга.Тези страсти ръководят политическото действие. И тука е мястото, разсъждавайки, да попитам г-жа Каназирева, кое е водещото при нея?

Хората или поста, на който е??? Тя, като политик, става опасна, защото се води от грижата да се хареса. Това се нарича "популизъм" или "демагогия". А когато обстановката е нажежена от пандемия и криза, популизмът се употребява предимно в негативен смисъл. В случая, наблюдавайки неадекватните решения на щаба, ръководен от Дани Каназирева, популизмът се очертава като изтънчена форма на демагогията.

Едва ли Дани Каназирева ще заяви: "Понякога лъжа, защото е необходимо, няма да извърша чудеса и не знам какво ни готви бъдещето". Ние, които искаме няколко ясни точни отговора, не искаме да бъдем лъгани, да ни се дават обещания, които не могат да бъдат изпълнени. В тези трудни времена хората, които ни управляват (политиците), ги оценяваме не по образованието и компетентността, но и според качеството на отношенията, които поддържат с другите.

При Дани Каназирева се забелязва повишено ниво на властност - хубаво качество за един генерал, но недостатък за второразреден пехотинец. Животът е като монетата, която има две страни - ези и тура. Всъщност между морал и политика, лична сфера и публичен живот се очертават относителни граници. В щаба на областния съвет, ръководен от Каназирева, няма яснота, а хаотичност и всичко това води до необмислени решения.

Това доведе до натрупването на огромно гражданско недоверие към щаба, ръководен от областния управител на Пловдивска област. Най-изконният нравствен императив е отговорността за Другия, грижата за Другия. Тази гражданска отговорност е "първичната сцена на специалността". А Пловдив и областта са сцена на необмислени и непоследователни решения.

Месеците, откакто е обявена пандемията, са загубени, защото се надявахме с хубави приказки да решим наболелите проблеми. Дани Каназирева трябва да е моралният еквивалент на "заедност" в живота на гражданите в дадената й област. В обществен план, вместо да се интегрира, се стреми да се изземе власт, да се присвоят обществени позиции, да се ползва привилегированост при взимане на решения.

Нелогично е, след като виждаш, че не можеш да се справиш с някои задачи, да продължаваш да убеждаваш в противното и да си затваряш очите пред проблемите, които не можеш да решиш. Морално е един ръководител, който не е избран от народа, а е назначен на поста си, да си подаде оставката. Всички решения говорят за хаотичност и несправяне с епидемичната криза.

Във всички интервюта и заповеди не виждаме да е търсен контакт и съвети от районните кметове на Пловдив и кметовете на общините в Пловдивска област, които са пряко избрани от народа. Писмото до Вас, г-жо Каназирева, е продиктувано от пиара, които си правите и вместо да свършите нещо полезно, създавате пълен хаос.

-Вие или болниците разкривате болнични легла?

-Защо не излъчвате онлайн заседанията на щаба, за да няма съмнение, че взимате еднолични и некомпетентни решения?

-Кога и къде се провеждат заседанията на щаба?

- Кои са членовете на щаба и кои от тях са специалисти в борбата с Covid-19?

Мисля,че много закъсняхте с мерките в борбата с пандемията. Все пак става въпрос за втория по големина град в България, който догонва София с брой заболели? (съотношение брой население - брой заболели)

-Защо не издадохте заповед за "зелен коридор" за възрастните хора?

-Заповедта за затваряне на барове и заведения не е еднаква за всички. Това дава основание да мисля, че обслужвате частни интереси.

-Намесата Ви в смяната на ръководството на карловската болница говори за авторитарен начин на взимаме на решения без да сте компетентна.

-Вие не сте лекар и няма как да вземете правилните решения. Със заповеди не се решават проблемите. За това се искат знания и сърце. За Вас почвам да се замислям, защото имахте време да се подготвите, а го пропиляхте. Лошото е, че в резултат на неадекватните Ви решения сметката ще се плаща от хората.

Такъв пиар не Ви трябва! Организаторите на протестите в Пловдив решихме да ги отложим, за да не създаваме пряка опасност за хората. Какво искаме да бъде нашето общество, това решаваме самите ние.

"Мъдрият владетел не го вълнува дали ще го познаят хората, а това достоен ли е да знаят за него хората." Конфуций ​​​​​​​​​

Асен Костов ​​​​​​​​

Граждански активист


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: