ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читателка: Пълен хаос! Приеха майка ми в ковид отделение - 2 дни не знаехме дали е жива, или умряла!
Автор: Диана Бикова 21:14 / 09.11.2020Коментари (5)16940
© Plovdiv24.bg
Читателка на Plovdiv24.bg се свърза с нашата медия, за да разкаже през какво минават близките на заразени с коронавирус. Даваме й думата веднага:

"Г-жо Каназирева, искам да ви разкажа за неадекватното отношение към близките на пациентите, които се лекуват в ковид отделение в болница "Св. Пантелеймон" в Пловдив. Ние бяхме две денонощия в неведение в какво състояние е моята майка. Имайки предвид, че тя е възрастна, че е със съпътстващи заболявания и т.н., две денонощия ние не знаехме дали е жива, или е умряла, след като ни се подаде сигнал, че тя е с положителен резултат и я местят в ковид отделението. 

Да се добереш до телефоните на лекар, за да се поиска информация, е ... сигурно, ако реша с Доналд Тръмп да се свържа - ще бъде по-лесно. Това е абсолютно недопустимо. Знам, че е натоварена системата, знам че персоналът е малко, но все пак, в дадените часове, в които трябва да се получава информация за пациентите, мисля, че би трябвало да има човек, който да дава някаква информация. Защото колкото болните са болни, толкова и ние страничните хора сме заинтересовани. Значи, ние можем да си изпълняваме задълженията, които се изискват от нас, но в крайна сметка ние имаме и права, нали? 

Пълен хаос, неадекватно отношение. На всичко отгоре, ако се свържеш евентуално с някаква сестра, тя 15 минути се кара с мен, за да ми обясни колко й отнемам от времето, колко й преча на работата и т.н. За мен това е недопустимо. 

Не да търсим Карлово, Сопот и т.н. Нека областният управител да се разходи из другите болници и да види за какво става въпрос. Изключвам факта, че лично аз, след като закарах майка ми в Спешното отделение, четирима пациенти ги обработваха 5 часа - от 4 и половина до 10 и половина вечерта! Това го изключвам. 

Непрекъснато твърдим по телевизиите как всичко се прави, как се дават пари, какво е обгрижването, какви проверки се правят, но аз, като личен потърпевш, не виждам такова нещо. Ето, аз съм под карантина и никой от РЗИ не ме е потърсил, за да ми се издаде предписание. Аз съм уведомила джипито, кварталния ни полицай, работодателя и от петък, 6 ноември, аз съм самокарантинирана и си изпълнявам стриктно нещата, които трябва да ги изпълнявам. 

Не е въпросът само да се оправдаваме гражданите колко са безотговорни. Напротив. Днес лично се свързах с РЗИ и подадох информацията - ЕГН-то на майка ми, оставих мои телефони за контакти и евентуално сега очакваме някакво адекватно отношение. Днес. Значи говорим: петък, събота, неделя, това са три дни. Значи аз тези три дни, ако съм един безотговорен човек, мога спокойно да си се разхождам и, ако съм носител, да сея заразата навсякъде. 

Това е недопустимо. Знам, че всичко е натоварено, знам, че всичко е в много повече, но и това, което се върши, не мога да го определя. Ние сме големи, интелигентни хора, трябва да се разбираме, разбираме се, влизаме в положението на докторите, а каква е обратната връзка? Нула. Две денонощия! Получих обаждане от лекуващата лекарка на майка ми от едното отделение, че я превеждат в ковид отделение и оттам нататък - пълно затъмнение, ние нямаме информация жива ли е или не. Сега и аз като съм под карантина, непрекъснато въртим телефони, никой не отговаря или телефоните са заети. Това е просто недопустимо. 

Тази сутрин стигнах до шефа на болницата. До такава степен нещата ескалираха, че аз стигнах до шефа на болницата и им обещах с ясното съзнание, че ще стигна по-надалече, ако тези неща не се вземат под внимание. Тогава шефът на ковид отделението има честта да ми се обади, за да ми каже какво е състоянието на майка ми. Днес е понеделник. Казаха, че е в добро общо състояние, подобрявала се. На мен това ми е ясно, ние 50 на 50 бяхме абсолютно подготвени всички вкъщи, че може да се случи нещо, никого в нищо не упреквам.

Упреквам самата система, че се действа неадекватно и не се дава информация на близките, които стоят отвън, от другата страна на бариерата и чакат някаква информация. Две денонощия не знаех жива ли е, умряла ли е. На всичкото отгоре никой не ми поиска телефон за контакт! Когато се свързах с някой от дежурните доктори в събота към 10 часа вечерта, той ми каза: "Не се притеснявайте, госпожо, ние ще се свържем с вас, ако има нещо". Аз тогава попитах: "С кого ще се свържете като няма никакъв актуален контакт с когото и да било от семейството!?". "Ами да, добре, оставете си телефона за контакт"- чак тогава го поиска той. 

Значи ние трябва да стигнем до там - да започнем да се караме, да се обиждаме взаимно кой какъв е, което за никой не е желателно, за да се стигне до някакъв консенсус по въпроса. Това е недопустимо! Много пропуски, пълен хаос и абсолютна безотговорност!

Мисля, че наред с всичките други проблеми, трябва да се обърне внимание и на това нещо.".

Ако и вие станете свидетели на нещо, което според вас заслужава да бъде публикувано, можете да ни изпращате сигнали, снимки и видеа на електронната ни поща novini@plovdiv24.bg, на телефон 0886 598 267 или на фейсбук страницата ни Plovdiv24.bg Новини.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 10.11.2020 г.
0
 
 
Вкъщи имам трима души с нисък имунитет. Спазвам всички мерки от 7-8 месеца, което често е будило присмех из града. Вчера в Кауфланд, Кичука, персоналът беше масово със смъкнати маски. Същата истори и в офис на Еконт в Коматево, и къде ли не! Ами пазете ме и вие! За да не се обяснявам и аз и тук.
на 10.11.2020 г.
0
 
 
Бъдете благодарни, че все още има лекари! Бъдете разумни, търпеливи. Съгласна съм, че културата на общуване куца яко. Тази логорея по- горе как се издържа?! Не можах да я прочета даже. С такъв човек и аз, дебелокожата, няма да мога да издържа. Повече емпатия и по- малко егоизъм.
0
 
 
Каквото е управлението на държавата, такова е здравеопазването, образованието, правосъдието и т.н.Ако използваме лексиката на Баце-всичко е пунта-мара.
+1
 
 
Дани Каназирева ,веднага трябва публично да отговори на всичките въпроси ,какво се случва в действителност ,защото всички ние виждаме как се точат "правят"пари!!!
+1
 
 
После се чудим защо се мре в болниците, а? Те сигурно даже забравят, че имат приети пациенти...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
БК Локомотив Пловдив
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: