ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Д-р Мазнейков: Плаках, защото не можех да помогна на хората
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:45 / 09.11.2020Коментари (1)6596
©
"В събота пред нашата болница имаше десет линейки - хора плачещи, колеги, които се молеха, естествено, че на мен не ми издържа нервната система - започнах да плача, защото не мога да помогна на тези хора. Аз по принцип го бях решил да им предложим, да им дадем - ето нашата болница, новата е 400 легла, нека да я вземат, но трябва да се оборудва", Това заяви д-р Христо Мазнейков, управител на частна болница, в "Денят започва" по БНТ. 

"Трябва да се направят големи болници, да се направят COVID центрове, за да може да се лекуват пациентите на ниво. Много е важно да нямаме преливане на здрави към болни пациенти", подчерта той. 

Позицията му във фейсбук предизвика много реакции. В нея той изразява мнение как да бъде организирана здравната система в ситуацията на пандемия. 

Д-р Мазнейков разказа, че още в началото на годината е получил информация от английското министерство на здравеопазването за грешките, които са допуснали там, и още тогава е изпратил тази информация на здравния министър и на останалите институции. 

"Нищо не искам, давам им безвъзмездно болницата, стига само да престанат тия чепати усти, които делят болниците на частни и държавни, като че ли частните болници служат на друг народ, а не на българския" категоричен беше доктор Мазнейков. 

Ето какво написа д-р Христо Мазнейков във Фейсбук преди дни

В този толкова тежък ден , съм изпълнен с омерзение към всички които хулеха , пишеха и допринасяха за разрухата на медицинската система в нашата страна. Всички които идваха и се упражняваха върху нас и ни оставяха след това да вадим горещи въглени от жаравата, всички политици , дейци, ръководители на политически партии, келепираджии, далавераджии , които бяха движени единствено от мотива какво може да развалят от “лошия “ социализъм. Стигнахме до невиждано дъно хора да стоят безпомощни в линейки и колеги да се молят да направим нещо за болните в линейките.

Не мога да повярвам , че се случва това! Къде е сега госпожа Жени Начева най големия Цербер който не даваше и пречеше да се развиват болниците и със своите действия изгони десетки български лекари и сестри в чужбина, къде в ЗК с нейните регулаторни безмислени механизми насочени единствено само и само да не лекуваме добре хората. Излезте от леговищата си нещастници и се махнете от постовете които не са Вас , защото там трябва да има хора които да помагат , да са креативни, да вземат решения визирани в бъдещето.

Да гневен съм защото не мога да понеса тази гледка на умиращи хора които не можем да приемем и да лекуваме. Самите ние също сме болни. Цяло лято апелираме да се подготвя системата, да се реформира една голяма болница с 2000 легла, да я наситим с лекари и сестри от всички болници които да командироване там и да помогнем, а не да заразим всички болници и да разболяваме невинни хора които имат други болести.

Животът продължава!

Моя апел към към Партиите и Ръководството на МЗ е незабавно да се пристъпи към преобразуването на голяма болница в КО-19. Ако желаете ние ще Дадем Света София с 400 легла, но докарайте лекари, сестри, санитари. Без тях не може. Легла винаги ще намерим. Хората ги няма. Вън некадърните ръководители, поставени парашутисти, нищо неразбиращи от медицина. Колеги, дайте да се обединим и да помогнем на хората, те дега имат нужда от нас. Ясно е, че политиците нищо няма да може да направят. Всъщност правят да поставят леки случаи в хотели, като, че ли не могат да си стоят вкъщи, а ще ги водим по хотели, за да се грижат камериерки за тях?!?! Боже, Боже, вън такива политици гювечари, които опитват и в тази обстановка да крадат.

Да живее България! Колеги, дайте да се обединим и да спасим болните хора.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво ,докторе! Браво,че се осмелихте да кажете истината и да се опълчите срещу тази грешна и изцяло търговска система за здраве! Поклон,вие ми върнахте вярата в българските лекари,за това,че не всички са облъчени и мълчаливо приемащи и изпълняващи една медицина,извън всякаква логика и хуманизъм! Благодаря ви,желая ви здраве и сили,имаме нужда от Вас и такива като Вас!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: