ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Тотален провал на България в борбата с КОВИД-19! В момента сме една от най-тежко засегнатите страни!
Автор: Георги Кирилов 14:16 / 04.11.2020Коментари (21)26144
© Plovdiv24.bg
България в момента е една от най-засегнатите в Европа, а и в света, страни от епидемията от КОВИД-19, показва задълбочен анализ на цифрите от страна на екипа на Plovdiv24.bg.

Сравнителен анализ с най-засегнатите страни в Европа показва, че към вчерашната дата само в Чехия и Швейцария има повече заразени през вчерашния ден, отколкото в България, съотнесено към броя населението.

На всички е ясно, че здравната ни система е изправена пред колапс.

Вече спокойно можем да кажем, че властта се провали катастрофално в борбата с пандемията както на национално ниво, така и по области.

Темпото, с което случаите в България растат, е катастрофален. Ако го задържим, скоро ще оглавим черната класация като най-засегната от пандемията страна в Европа.

Правителството и местните щабове пропиляха близо половин година, за да се подготвят за това, което всички знаеха, че предстои. Сякаш се надяваха, че просто ще ни се размине.

Мерките, взети миналата седмица, закъсняха катастрофално много, а освен това са недостатъчни. Доскоро по 2-3 000 се прегръщаха по стадионите, толерирани от властите, сега няма места в болниците.

Разкриват се хаотично места, но няма кой да работи.

Стигна се до парадоксалния, позорен и изключително срамен прецедент, шефът на пловдивското здравеопазване, след като бе повален от КОВДИВ-19 и настанен в една от общинските болници за лечение, да избяга от там в частна. Има ли по-красноречива илюстрация на провала, за който говорим?

А имаше какво да се направи. В големите областни градове можеше да се обособят цели болници за целта и целият наличен персонал за борба с КОВИД-19 да бъде пренасочен там.

В Пловдив проблемът можеше да се реши много лесно, като се използва лятото за ремонт и оборудване на затворената белодробна болница "Кудоглу". Там има и кислородна инсталация, така необходима за лечението на болни от КОВИД-19. 

Искаше се воля и мисъл от местния и националния щаб, а не интриги и взаимни обвинения, които продължават и до днес.

Когато каруцата се обърне, пътища много. Вече е късно за взимането на каквито и да е решения. В момента се реализират само хаотични и частични такива, като разкриването на легла, без да има кой да ги обслужва.

Доскоро най-голямото опасение беше да не изпаднем в ситуацията на Италия и да се налага лекарите да решават кой да живее и кой - не. Истината е, че в момента вече сме по-зле от Италия и ситуацията се влошава.

Наред с провалената власт, не по-малка вина има и опозицията и така наречените конспиратори, голяма част от които също са от опозицията. Пропагандата, че става въпрос за заговор и леко грипче, пропагандата за неспазване на мерки, мангъровщината и бенатовщината имат огромна заслуга за катастрофалната ситуация, в която се намираме в борбата с КОВИД-19.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 05.11.2020 г.
+2
 
 
Аз лично съм объркан. Нали Мутафчийски не го харесвахте че ви сложи бариери, защото знаеше с какви идиоти си има работа. Нали всички правят не каквото Мутафчийски каже, а каквото Мангъров нареди сега. Кое точно не ви харесва ?! Някакъв протест някъде да има ?! Или всъщност протеста успя ( ако това му е била целта ).
0
 
 
ААА, не така. Другаря Бойко каза, че сме на 17 място и се справяме страхотно? Каза и че ваксините идвали и Март всичко свършва? Страхувай се народе. Там е истината!
0
 
 
Утре от колко часа и къде ще се горят маски в Пловдив? На Централни или Драганови гробища?
0
 
 
И сега остана да минат дистанционно и малките деца от 4-ти клас.Всичката Мара втасала,че и само това ни липсва !
-3
 
 
В статията пише: "властта се провали катастрофално в борбата с пандемията както на национално ниво, така и по области." - това е ФАКТ!!! Ако някой може да го обори с цифри да заповяда. Това, че някакви олигофренчета крещят, че няма вирус и скачат без маски по площадите, ли попречи на правителството да вземе необходимите мерки?!?
+8
 
 
"Да е... и ши*аната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на деветия етаж.
+2
 
 
На всичкото отгоре пак правителството било виновно. А президентчето-революционер той пък първи избяга и се скри. Сега дано да сте разбрали, че на никой не му пука за народа. Нинова отиде във ВМА, нали? Президентчето и то има къде да отиде. Ние няма къде. Яко ще се мре. Лошото е, че ще си отидат и хора, които не заслужават.
+7
 
 
Ха сега да видим де са потуляхте ва, геройчета? Кога на-сетне всички български мекерета ще разберат, че трябва да има ред. А не разни малоумни президенти и олигофрени да викат оставка. Да Генерала(Мутафчийски) ви го каза направо, Вие и това не разбрахте. Аз винаги съм го казвал:най-много ме е яд, че не мога да се посмея малко отстрани на тези "герои", а обличам и аз гащеризони, маски и каски само и само да им се помага. Трябва сега всички на първа линия като доброволци, и без заплащане. Няма ама не мога. Трябва да се види мъката на хората.
+9
 
 
На българина няма угодия!!Казаха затваряме и всички скочиха до небето!Сега отворено пак не ни е на тамън!Ами предопрвдиха ни хората,че ще става страшно,но все още има такива овце дето отричат болеста!
+6
 
 
Това което се случи пролетта беше само една лека "суха" тренировЧИЦА, тепърва ще се сблъскаме с болнична, финасова и всякаква друга криза породена от ши*ания вируса! Повече от важно е точно сега дисциплината ни да бъде на най-високо ниво, но за жалост българина иска първо да види ДЕБЕЛИЯ, да се осере до ушите от страх и да умрат 2-3-ма покрай него за да повярва и да предприеме мерки! Доктори от доста време нямаме или се броят на пръстите на краката и ръцете в цялата страна, всички останали се превърнаха в бизнесмени които не те посрещат в кабинет а в "офис" и от вратат ти говорят къде колко ще ти струва ...та затова и сега тези същите напускат болниците! Абе с две думи мамата си е*ало! Бъдете отговорни! И все пак Бог да пази България!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: