ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Здравният министър с извънредни новини за вируса у нас!
Автор: Васил Динев 11:12 / 03.11.2020Коментари (20)71522
©
От днес, 3 ноември, на разположение на Столичната регионална здравна инспекция ще бъдат 20 служители на Националния център по обществено здраве и анализи. 

Целта е те да подпомагат колегите си, ангажирани с извършването на държавния здравен контрол, в т.ч. с връчване на предписания и актуализиране на данните в Националната информационна система за борба с COVID-19 и др. 

По този повод на място в СРЗИ бе министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който даде допълнителна информация за медиите. 

"От края на септември досега много служители от РЗИ-София бяха и положителни, и контактни, това наложи извеждането им от институцията", обясни той. 

"Служителите на Националния център по обществено здраве и анализи ще подпомогнат във връчването на предписанията и осъществяване на епидемиологичните проучвания. Идеята за есемеси е входирана в НС и очакваме законодателят да каже дали ще приеме това предложение. Най-добрият начин е предписанията да се връчват на хартия от личния лекар. Ако ситуацията се увеличава като брой заболели и поставяне под карантина, можем да предприемем уведомяване по електронен път чрез есемес", каза проф. Ангелов.  

"Мобилни екипи във фургони ще бъдат разположени пред държавните болници от четвъртък, ще бъде извършвани и бързи антигенни тестове, идеията е максимално много хора да бъдат тествани, за да се ориентираме в епидемичната обстановка. Най-добре е да се тестват хората със симптоми", обясни министърът. 

"Координационният център работи, до края на седмицата ще направим всичко възможно да ви го покажем, екипът е от 6 човека от "Пирогов". В него могат да звънят всички кметове, областни управители, директори на болници, които се нуждаят от помощ, но не и граждани. Той е само за бързи институционални решения, денонощно", изясни още Ангелов. 

"Нямаме недостиг на легла в София, а където се твърди, че има, просто не са разкрити нови легла, има ги в наличност в болниците, но не са разкрити, въпрос на време е. Антигенните тестове не могат да заместят PCR тестовете и да служат за карантиниране. Ще се помисли в посока даване на правомощия на личните лекари да издават направления за PCR, работи се и за електронни направления", заяви още министър Костадин Ангелов.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Крадци! Играят си с живота ни! До 14год.ако ги оставят в къщи на он лайн обучение трябва да плащат на семействата-за това не го правят!!!Срам и позор!
0
 
 
Така или иначе не ползваме услугите на джипитата. защото те никога нямат направления - искаме за тази година да ни се върнат здравните осигуровки. Джипитата винаги се крият. не отговарят на телефоните - защо ни са тогава? Да се премахнат джипитата - който има нужда да ходи директно при специалист. както едно време.
0
 
 
Бих искал да знам що за министър е че остави половината ученици в училищата за да заразяват бабите и дядовците и своите родители в къщи мисли ли че дезинфекцията в училищата е добра и децата пазят ли се едно от друго
0
 
 
Бих желал да знам как е организиран контрола за предпазване от COVID-19
0
 
 
"...има ги в наличност в болниците (леглата), но не са разкрити..." Това изречение направо буди недоумение. Леглата ги има, но не са разкрити, т.е. има ги, но ги няма защото ги има или защото не са им махнати чаршафите?
0
 
 
Вирусът изненада властите като първия сняг.
0
 
 
СПЕШНО ИЗВЪНРЕДНА НАЦИОНАЛНА КАРАНТИНА.СТИГА ПРИКАЗКИ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: