ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Слави към правителството: Ето го резултата от вашето бездействие през последните 10 месеца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:55 / 02.11.2020Коментари (15)11021
©
Слави Трифонов с пореден коментар във фейсбук относно коронавируса и положението в здравната ни система. Той е на мнение, че правителството се проваля ударно в опитите си да удържи кризата.

През лятото правителството се заинати като магаре на мост и не подаде оставка. То, правителството или магарето, както искате го наричайте, ни каза, че оставка няма да има, защото идва тежка икономическа и здравна криза и само то може да се справи с нея. Никой друг.

И ето че кризата дойде, а правителството, което имаше невъобразимото самочувствие, че единствено то може да се справи с нея, се проваля катастрофално.

Правителството си спечели време с хвърлянето на пари от джипката, но видимо не е използвало спечеленото време да се подготви за здравната криза.

Всъщност, правителството използва времето да спаси само себе си, а не да се подготви да помогне на всички. Което е негова основна задача и мисия.

Резултатите от това са плачевни - през телевизора здравният министър умолява болниците да не отказват прием на пациенти с Ковид, а пациенти с Ковид умоляват да ги приемат в болница, защото умират. И умират. Щото нямало места.

Така си отиде 76-годишен мъж в Плевен, който почина на стълбите пред дома си, след отказ да бъде приет в болница.

Така си отиде и 33-годишен мъж в София, след отказ да му бъде пратена линейка и да бъде приет в болница.

В целия този хаос така си отиват и хора, които нямат коронавирус. Защото все още има и други болести, от които се умира.

И това се случва, въпреки че според данните на Националния оперативен щаб още от март, в момента трябва да има около 5000 свободни легла за заразени с коронавирус в некритично състояние и над 1000 свободни легла в интензивните отделения за хора в критично състояние.

Къде са тези легла? Закрихте ли ги?

Или леглата ги има, но няма лекари и сестри? А какво направихте за лекарите и сестрите? Вдигате предизборно заплатите на раздутата си администрация, включително на някаква агенция по сортоизпитване и семеконтрол, щото била на първа линия за коронавируса, а сестрите отново да си стоят с мизерните заплати. Колко пъти сестрите бяха под прозорците и на прозорците на властта, за да искат добри условия на труд и достойно заплащане? Колко пъти ги излъгахте и пренебрегнахте? И не е ли вярно, че голяма част от медиците работят дори за по-малко пари в кризата, заради статута на болниците като търговски дружества?

Как стигнахте дотам, че сега искате бусове на жандармерията, бусове на пожарната и такситата да станат линейки? Да, изтребителите и военните кораби определено не стават за линейки.

Ето това е резултатът от вашето бездействие през тези няколко месеца. Всъщност, това е резултатът от вашето бездействие или по-скоро престъпно действие в здравеопазването през последните 10 години. Или както казва младият лекар Димитър Лунд, който отива да работи в Германия: “Може да имаш дефицит на легла, може да имаш дефицит на кадри, но най-важното е, че има дефицит на система".

Вие видимо не можете да се справите с този дефицит. Затова си отивайте, за да дойдат хора, които могат да се справят


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
човекът е нещастник -няма ни дете ни коте,но е богат и гаден нещастник.Той Господ гледа.Пак ще му се случват случки,дето не знае откъде са му дошли.
+1
 
 
Наглец ,до онзи ден нямаше вирус ,с бенатова правеха циркове ,сега друга песен запя !А най лошото е ,че разчита на тези наши сънародници с къса памет .....ГНУС!
+4
 
 
ХАХАХАХ! Ма нали то грипчето не било опасно бе Славенце? Оня сопол Мангъра колко пъти му даде трибуна да облъчва стадото с небивалиците си, че и ти наливаше масло в огъня и тогава пак правителството ти беше криво за мерките, които прилага? Кво стана сега? Що нямало мерки, хората умирали? Ми ще умират! Яко ще умират!!!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
Сподели какво ново....
на 02.11.2020 г.
+8
 
 
Фурнаджийсска лопата-двуличник-.
+9
 
 
Този е най-големият двуличник.Интересчия на " ента "степен.Ако е толкова умен,нека да каже какво да се направи,за да излезе страната ни от това положение,а не да ми говари общи приказки.Той си дава не своята душа,а Душата на народа.Дай на простака власт и му гледай сеира.Ще страдат пак обикновените хора както винаги.
+9
 
 
АБЕ,МАЛХЛЬО ТИ БЕШЕ ЕДИН ОТ ТЕЗЙ,КОЙТО БЯХТЕ ПРОТИВ МЕРКИТЕ.А СЕГА ПЛЮЕШ ПРАВИТЕЛСТВОТО.ГАДЕН ДОЛЕН ЛИЦЕМЕР С.ТРИФОНОВ ЗАСРАМИ СЕ.
+7
 
 
Досегашните проучвания дават на чалгаджията около 15 % . Може и да сме нация с хлопаща дъска , но пък чак толкова , не ми се вярва .
+10
 
 
Мръсен долен чалгар.Докато ти си правиш селските предавания с платени плюения по другите правителството работи бе овчар.Ще те видим ако ти влезнеш в парламента какви ще ги ядеш учиндолска отрепко
+17
 
 
ба*ти наглия тип майма.Резултата е такъв понеже ТИ,учидндолски селянино заедно с психично болния Мангър и Фигурната оревахте цялата държава че маските не помагали и да не сме ги носели,щото видиш ли така искали да ни затворят устите.Тези тримата директно носят вина за над 1000 умрели българи до момента и този висок % заразяемост.Наказанието им трябва да бъде публично обезглавяваване.Той ми вика друг бил виновен,а ся де?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: