ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Голяма част от Европа пак в почти пълна изолация с надеждата Коледата да стане възможна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:49 / 01.11.2020Коментари (22)11890
© Reuters
Половин Европа изпада отново почти в пълен локдаун с надежда мерките да сработят и да направят възможно разхлабване за Коледа. Великобритания се затваря за едномесечна карантина от 5 ноември. Решението бе обявено късно в събота от премиера Борис Джонсън, след като Островът премина психологическата граница от 1 млн. регистрирани случая от началото на пандемията.



Затварят се магазини, барове, ресторанти и пъбове. Изключение ще има само за супермаркетите за хранителни стоки. Заведенията ще може да предлагат единствено храни и напитки за вкъщи. Училищата и другите образователни институции обаче остават отворени въпреки съпротивата на учителските синдикати.

На хората се  препоръчва да останат вкъщи  колкото е възможно повече, но ще им бъде позволено да напускат домовете си за образование, медицински прегледи и да пазаруват стоки от първа необходимост. Тези, за които е наложително, ще може да продължат да ходят на работа. Ще бъдат разрешени и упражнения на открито за членове на едно и също домакинство.

Франция, която в един момент се оказа начело по заразени при втората вълна, вече е в пълна карантина от петък. След нея и Германия обяви почти пълна блокада.

Испания, Чехия и Полша обявиха извънредно положение. Белгия също въведе строга карантина, а Гърция, Австрия и Португалия за момента са на частична изолация.

Нови ограничения ще влязат в сила в Гърция от 3 ноември. Те няма да са в цялата страна, а в най-засегнатите региони. Въвежда се комендантски час от полунощ до 5 часа сутринта. Затварят се кафенета, ресторанти, кина, театри, съдилища, археологически обекти, музеи и фитнесите в цялата страна.

Маските са задължителни навсякъде. Половината от работещите в публичния и частния сектор минават на дистанционна работа, а студентите ще учат онлайн. Училищата остават отворени при строги мерки. Мицотакис каза, че за разлика от първата вълна през пролетта сега гражданите няма да изпращат текстови съобщения, за да може да излизат.

От полунощ във вторник до края на ноември започва втора общонационална карантина в Австрия, предаде АФП. Полицейският час ще е в сила от 20,00 до 6,00 ч сутринта. Мерките ще засегнат ресторантьорския, хотелиерския и културния сектор. На ресторантите ще бъде разрешено да приготвят храна само за вкъщи, а хотелите може да обслужват единствено бизнес клиенти. Музеите, театрите, зоопарковете и спортните клубове също ще затворят. Училищата ще останат отворени, но “скоро ще се прецени дали те също предизвикват верига от инфекции".

В цяла Германия обектите за култура и отдих затварят. Това важи и за ресторанти и барове. Събиранията на открито ще бъдат ограничени до членове на не повече от две домакинства и до максимум 10 души. Мачовете от Бундеслигата ще са без публика. Фитнес салоните, басейните, козметичните центрове, салоните за масаж и студиата за татуировки също няма да работят.

Недоволна от мерките бирария включи германската канцлерка Ангела Меркел в черен списък заради новото затваряне на икономиката. Германия постави България в списъка с рисковите зони и пристигащите от страната ни се подлагат на 14-дневна карантина, ако нямат актуален отрицателен PCR тест. Белгийският премиер Александер де Кроо съобщи, че страната въвежда пълна карантина от понеделник. Там до 15 ноември засега учениците няма да влизат в клас.

Словакия избра друг начин за борба с инфекцията - да тества цялото 5,5-милионно население с изключение на децата под 10 години. В събота - първия ден от тестването, за болестта са били проверени 2,6 млн. души, пишат колегите от "24 часа". От тях 25 850 са се оказали позитивни, или около 1% от населението.



Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В Германия изобщо не сме сваляли маските от март месец....а сега стана още по злерџ?Ёрџ?Ёрџ?Ё
0
 
 
Изолиран ви е мозькарџ?€рџ?€рџ?€рџ?€рџ?€рџ?€рџ?€рџ?€рџ?€рџ?€рџ?€
рџ?€рџ?€
+1
 
 
Вчера се прибирам от Швеция там няма маски и тем подобни глупости....
0
 
 
С надежда да се редим на опашки за ваксина...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: