ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Мангъров пределно откровен: Взимам 200 лв. за преглед по домовете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:49 / 26.10.2020Коментари (383)73296
© btv
От самото начало винаги съм твърдял едно и също и мисля, че няма противоречие между нещата, които съм казал. Това заяви в рубриката "На 180 градуса“ на предаването "120 минути" доц. Атанас Мангъров.

"Това нещо рано или късно ще изчезне и колкото повече се затваряме и действаме по този неадекватен начин, толкова повече тази агония ще продължи. Хората, на които им няма нищо, трябва да продължат да живеят нормално, а тези, които влизат в болница, трябва да са истински болни, а те в момента влизат, защото вкъщи няма кой да ги преглежда. Когато отидеш да го прегледаш, ставаш контактен и излизаш от играта", обясни доцентът.

"Би трябвало да тежи на съвестта на хора като д-р Маджаров и на тези от щаба, които не подадоха информацията, както трябва. Те казват, че всеки, който е положителен, трябва да влезе в болница и колкото по-рано влезе в болница, толкова по-големи са шансовете му да остане жив, което не е вярно“.

По думите му проблемът е, че ако хората имат леки симптоми и си останат вкъщи, няма кой да ги прегледа, за да получат някаква медицинска помощ.

На въпроса ходи ли на домашни посещения, той отвърна:

"Ако ви кажа да - това означава, че ще призная, че съм контактен с този или онзи. Нищо не отговарям“.

Доц. Мангъров заяви, че има лични предпазни средства, когато преглежда болни и най-вече си мие ръцете.

"Понякога нося маска, когато има нужда да нося. Когато съм в болницата и преглеждам, нося маска понякога“.

Според него правилата трябва да се спазват, но за себе си казва, че, когато прецени, че има нужда от маска, носи такава.

Доцентът съобщи, че е прегледал над 50 пациенти, които са положителни за COVID-19.

"Значителна тях от тях впоследствие са се оказали положителни, след като съм ги прегледал и съм бил в контакт с тях. След това съм ходил при други хора. Не може да съм бил приносител на вируса. Няма как да стане, ако се действа по този начин – никой няма да бъде прегледан. Ако вие сте с някакво фибрилно състояние и отидете при личния си лекар, той ще каже - "Махай се оттук и отиди си направи тест“. Нали не си мислите, че в страната са само тези 1300 или 1400 заразени, които се съобщават всеки ден. Ако можехме да тестваме всичките 7 млн. души, щяхме да намираме поне 70 000 – 80 000, които са заразени, пропорционално на процента на положителните тестове, които се установяват“.

Доцент Мангъров заяви, че се е тествал, след като е бил в студиото на обществената телевизия, но не веднага, а на 7-ия ден.

"Не бях под карантина, никой не ми е казвал и, ако ми беше казвал, щях да направя много сериозни възражения. Тествах се с антигенните тестове, не са PCR-тестове, не е възможно да е грешен резултатът. Това са тези тестове, които използваме в болницата“.

Докато е трябвало да е под карантина, той каза, че е преглеждал хора. Доцентът уточни, че няма негови близки, които са минали през болестта. "Това е една вирусна инфекция, което е самоограничаващо се заболяване и това, което трябва да се направи, когато човек се чувства неразположен, е да си остане вкъщи, да си облече пижамата, да пие чайчета и да чака да му мине. Най-много да му се даде една таблетка аспирин.

В 90 и повече процента от случаите в обикновените COVID отделения могат да си стоят и да се лекуват вкъщи, но са там, защото ги е страх, защото се казва, че ако не влезеш в болница, можеш както си стоиш, да тупнеш. Хората сами влизат в болниците и в момента се казва, че всяка болница е длъжна да приема всеки положителен, който иска да бъде хоспитализиран.

Само преди няколко дни беше даден случай на човек, който цяла нощ обикаля по 3 болници и отказват да го вземат и на другия ден, когато му казват, че могат да го приемат, той казва, че не иска, защото бил по-добре“.

"Аз съм преглеждал хора вкъщи, точната бройка не си я спомням, но ако човек спазва тези неща… аз работя с инфекциозни болести от 83-та година насам и не съм се заразил нито от хепатит, нито от менингит", допълни той.

"В инфекциозна болница двата етажа са почти пълни, всеки ден влизам в COVID зоната, често влизам без маска. Важен е личният пример и точно затова го давам, че всички тези безсмислени мерки, като носене на маски на открито – това показва научно и управленско безсилие“, заяви доц. Мангъров.

Той обясни, че в автобуса пътува без маска, като преди това е бил в COVID отделението също без маска. Правилата трябва да се спазват, но не ги спазвам, защото мисля че са безсмислени. "За да се спазва едно правило, то трябва да бъде разумно. Маската ми беше в джоба“, обясни доц. Мангъров, като уточни, че ползва тази маска за еднократна употреба от септември. 

По думите му, никой не му е направил забележка в автобуса, защото всички са били без маски, а той лично е готов да си плати глобата от 300 лв.

"Всеки ден ми се налага да ходя да лекувам хора с COVID и ако караме така, към хонорара за прегледа, ще трябва да добавям тези евентуални 300 лв. глоба“, каза Мангъров и уточни, че хонорарът му за преглед в кабинета е 100 лв., а за домашно посещение – 200 лв. Твърди, че отчита тези пари.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Има толкова тъжни изречения в тези "откровения".
0
 
 
Тоэи доктор спаси децата ми от рота вирос страшен вирос тоэи доктор е уникален лежала съм в неговото отделение със децата ми уникален лекар благодарна съм му
0
 
 
Щом има кой да му дава, ще взима, разбира се.
0
 
 
Ще ги вземеш ако има кой да ти ги даде
0
 
 
Тоз човек използва паниката около корона вируса за да прави в медиите безплатна реклама на медицинския си бизнес. Само да уточни заради данъчните власти: издава ли касови бележки за получените хонорари при домашнте посещения?
0
 
 
Този "лекар' с психични отклонения с лукава сатанинска физиономия до кога ще продължава да дрънка долни лъжи и идиотщини?
0
 
 
В коя хипократова клетва си се клел като си учил медицина.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: