ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пет болници в Пловдив отказаха лечение на жена със съмнения за COVID-19, тя почина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:19 / 21.10.2020Коментари (26)17748
© Нова тв
Илюстративна снимка
Пет болници в Пловдив са отказали лечение на пациентка със съмнения за коронавирус, твърдят нейни близки, и тя починала часове по-късно в последната болница, до която стигнали.

Резултатът от PCR теста на 49-годишната жена излязъл след смъртта е отрицателен.

Майката на Мирела вдига 37,5 температура и има лека кашлица. Личният лекар следи състоянието ѝ, което за 48 часа рязко се влошава и жената спира да се храни. Обаждат се на Спешна помощ, а медиците я оставят за домашно лечение. На следващия ден я преглежда и личният ѝ лекар, който издава направление за хоспитализация и се обажда за линейка. В негово отсъствие екипът преценява, че не е необходимо настаняване в болница.

Ден, по-късно, пак по указание на личния лекар, близките водят Софка в болница "Свети Георги". Насочват ги към дежурните в инфекциозната клиника.

"Взе и секрети за PCR тест, резултата от който щеше да стане понеделник, вторник. И аз я попитах мислите ли че тази жена има време до понеделник, вторник вкъщи. Те ми отговориха, че не може ли да я приемат, защото нямали места", разказа Мирела Бочукова - дъщеря на починалата пред БНТ.

Софка страдала и от хронично неврологично заболяване. "Нейното заболяване е миастения гравис - то е свързано с дихателна недостатъчност, при което естествено се съмняват за Ковид, но няма симптоми точно като на Ковид", каза Мирела Бочукова.

Жената е пренасочена към Транспортна болница, но заради тежкото й общо състояние, от здравното заведение викат линейка, която да я закарва в болница "Каспела". Там по информация от Спешна помощ не я приемат в Ковид отделението със същия мотив. Линейката продължава към болница "Пловдив". Там ѝ правят изследвания.

Според Спешна помощ обаче по уговорка между лечебните заведения отново са повикани да закарат Софка УМБАЛ "Св.Георги", където се лекуват най-тежките случаи. И там ѝ правят изследвания за прием в лечебното заведение.

"В 6 часа докторът излезе самодоволен и ми каза, че просто той е бил до тук, даде ми един списък с болници, които могат да я приемат със съмнения за COVID-19, при наличие че няма излезнал PCR тест и ни казаха да си я търсим ние болницата", разкри Мирела Бочукова.

От университетската болница "Свети Георги" заявиха, че не са приели пациентката поради липса на свободни места в отделението.

Софка е починала в болница "Свети Пантелеймон", а според епикризата е имала двустранна вирусна пневмония. Дъщеря ѝ е отказала аутопсия. Резултатът от PCR теста излиза три дни след смъртта ѝ и е отрицателен.

От сдружението за развитие на българското здравеопазване са категорични, че близките трябва да подадат сигнал до агенция "Медицински надзор". "Аз не съм медицинско лице, но винаги смятам, че ако се реагира навреме човешкият живот може да бъде спасен т.е. за мен тук е имало доста неадекватно поведение по цялата верига", каза Боряна Ботева.

Близките па починалата жена са започнали консултации с адвокати по медицинско право, а Регионалната здравна инспекция в Пловдив се самосезира по случая.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нека продължаваме да ръкопляскаме... докато ни пляскат...рџ? 
0
 
 
Има си регламент, просто дежурния от бърза помощ не го е спазил. Не са виновни болниците. При недоказана, но вероятна Ковид инфекция се возят болните в определени болници. Ако инфекцията е доказана и са леко болни в други, ако е доказана и са тежко болни в трети. Това е съвсем ясно определено от регионалния щаб. Какво има да я разкарват на 5 места. Освен това всяко ковид отделение си има определен капацитет. Като няма места, няма и това е.
0
 
 
От тук нататък до април, май ще е все така. Молете се да не ви се налага да стигате до болница. Имам приятели с положителен тест и с проблеми(тежък задух)и не ги приемат. Семействата им преживяват истински ужас и не знаят какво да правят. Ама ресторантите и дискотеките нека бачкат. А в училище така могат да се опазят децата, че нямам думи.
-1
 
 
Ами продължавайте да им ръкопляскате на лекарите, а после ви оставят да умрете като куче....е*аси и гнусната държава сме....
+2
 
 
Как така починала от К19 а последния PSR тест отрицателен. Бобъркахте народа. И ако от К19 кой са тези луди които е разкарват цял ден с линейката от болница в болница.
0
 
 
За какво ги има тези болници, да си подбират пациентите ли🤔
0
 
 
Нали имаха специални отделения за ковид? Защо не са приели жената? До кога ще си играят със здравето и живота на хората? Тези "лекари" са за разстрел. Всеки със затруднено дишане ли ще разказват така докато умре???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Почина патриарх Неофит
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: