ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Ужасяващи подробности за убийството край Асеновград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:54 / 15.07.2019Коментари (0)20989
© Plovdiv24.bg
Напоено с кръв убийство разтресе Асеновградското село Козаново в нощта срещу неделя. Зверството е станало в малка вила в местността "Свети Спиридон“, която жителите наричат Пчеларника. Припомняме,че след обилен запой и кратка борба, 58-годишният бивш професионален шофьор Йордан Филипов е наръгал няколкократно сина си Цветан с нож, вследствие на което 35-годишният мъж издъхнал.

Хората от Козаново разказат, че двамата често пиели, а с покачването на градуса започвали и скандалите помежду им, който често прераствали в бой. Отношенията им били толкова обтегнати, че дори живеели в отделни къщи, които се намират в съседство. Последно двамата се скарали сериозно малко преди Цветница, като тогава техен съсед едва ги разтървал и предотвратил евентуален фатален край.

По думите на местните, Йордан дори се опитал да прикрие зверството и пред разследващите лансирал тезата, че синът му сам си е прерязал вените и е загинал. Униформените пристигнали във вилата около 12 часа след кървавата свада и веднага арестували бащата, тъй като Цветан имал четири прободни рани – във врата, сърцето и две в корема.

Сигналът на телефон 112 бил подаден лично от кмета Атанас Тянев.

"В неделя сутринта ме събуди един братовчед на загиналия, който страда от епилепсия. Каза ми, че е станало нещо лошо и аз помислих, че е станало сбиване в селската кръчма. Той ми каза "Цецо си почина, прерязал си е вените“. Веднага се обадих на полицията и отидохме на мястото. Там всичко беше в кръв. След като щракнаха прангите на Данчо, той започна да говори някакви глупости – че бил козанска барета, нинджа и той щял да съди униформените, че са го арестували. Направиха му тест с дрегер – показа 1,75 промила. И това е часове след мелето. Не знам колко е бил пиян тогава. И на децата им е ясно, че е убийство. Ченгетата питаха Данчо къде е ножът, а той им каза, че ще го намерят след 2-3 дни, и че го е хвърлил в храстите. Оказа се, че острието е под тялото на момчето“, разказа пред репортер на "Марица“ Тянев.

Кметът припомни, че на 30 март 2017 г. в селото е станало друго убийство, което все още се точи в съдебните зали. Тогава 36-годишен фермер убива 56-годишния си пастир заради липсващи овце. Затова младият мъж е изправен пред Темида. Тянев заяви, че това, което е видял по време на своя мандат в Козаново, не пожелава на никой кмет да види.

Цялото село в шок след кървавата свада между Йордан и Цветан. "Ужасени сме от случилото се. Баща да убие сина си – това е най-големият грях в живота.

И на оня свят няма да му простят греховете на Данчо.

Това е малко село и всички се познаваме. Пили сме, били сме се, но такова зверство с нож е немислимо, особено по такъв начин. И прасе не се коли така“, коментира местен жител, който чакаше за пенсията си пред пощенския клон в селото.

Други коментираха, че единственият пряк свидетел на зверството е кучето на Филипови. Животинчето стои пред къщите им, а местните разказват, че то по цял ден снове между дома и вилата, чакайки стопаните си.

Жителите на Козаново разкриват, че Данчо е карал професионално камион, но са му взели книжката заради шофиране след употреба на алкохол. Жена му го била напуснала заради пиенето и отишла да работи в Гърция.

Всички настояват за тежка присъда,някои дори за доживотен затвор.

Какви са мотивите и причините за кървавото убийство и дали Йордан ще бъде задържан за постоянно в ареста, тепърва ще се изяснява от назначените експертизи, следствени действия и съда.

Този човек го чака минимум 20 години до доживотен затвор, освен ако не се опитат да го изкарат с психически отклонения, твърдят в селото.


Още по темата: общо новини по темата: 11
18.10.2021 »
08.04.2021 »
25.03.2021 »
24.08.2020 »
24.08.2020 »
01.07.2020 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: