ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Убиец на мечка се похвали сам в мрежата, като си направи снимка
Автор: Цвети Тончева 16:57 / 06.10.2021Коментари (18)12512
©
Убиец на мечка се похвали сам в мрежата, като си направи снимка с нея. Мъжът е Пламен Малковски и е член на "Ловна дружинка - Триград", се вижда от профила му. Той дори пише дръзко в поста си под снимката: "Предварително Ви благодаря за злобните коментари и пожелания! Все пак да не забравяме, че всеки дава на околните това, което носи в себе си. Аз не съм веган, яростен природозащитник, хомосексуалист, ваксър и всякакви други съвременни и модерни пролиберални термини. Аз съм дипломиран инженер, с магистърска степен по ловно стопанство, а в момента и докторант пак по ловно стопанство. В момента се занимавам професионално с лов. Тоест: дипломиран, образован и професионален ловец (както Вие ще ме определите убиец). И пак Ви повтарям: всеки дава на околните това, което носи в себе си. Въпреки всичко, аз Ви желая щастие, успехи, любов и всякакви други хубави неща, каквито можете да си представите“. 

Този пост е подложен на унищожителни коментари, както се очаква. "Браво, голям "мъж" си... С пушка в ръка всеки знае, защо не излезеш да се бориш с голи ръце, щом изпитваш нужда да си мериш силите с невинно животно“; "Не разбирам убийство за удоволствие... ако от това ти зависи прехраната ок..., ако си се защитавал, също съм ок..., но да се гордееш, че си убил животно, което няма шанс да се защити, не го разбирам... убийство за удоволствие не е нормално... "; , "Можем да съдим какво е сърцето на човек по отношението му към животните." И още: "Що не я уби с голи ръце, като си големият мъж? Отвратително...“.

От публикации в смолянски сайт пък разбираме, че мечката, нанасяла многобройни щети на стопани в Триград, която влизала и по дворове на хората в новия квартал, е отстреляна от местен лесничей. Лесничеят, на когото било издадено индивидуално разрешително за отстрел, се връщал привечер от местността Балдаран. Отбил се да провери мястото, на което имало оставена захранка за мечката. Тя била там.

Горските очаквали пристигането на групата за бързо реагиране към РИОСВ, за да направи съответните измервания и да вземе материал за научни цели.

"Имаме разрешително с №РД-4815 от 30 март 2021 г., издадено от Министерството на земеделието, храните и горите за отстрел на един брой проблемна мечка – мъжка. Имаме няколко разрешителни и отпреди това, но без реализиран отстрел. Компетентен орган да го издаде е министърът на земеделието, храните и горите. Следва съгласуване с РИОСВ. Разрешителното е издадено по надлежния ред. Въз основа на това разрешително на нас ни е възложено да отстреляме дивеча, който прави щети. Ние пък издаваме разрешително за индивидуален лов на конкретния ловец. Разрешителното за индивидуален лов е от 21-ви септември, издадено е на Пламен Малковски – лесничей, служител на Горското стопанство в Триград, валидно до 27 септември“, заявява инж. Захаринка Бакларева – директор на Държавното горско стопанство в Триград.

Само за седмица щетите от мечката в района са били седем. Три са върху животни – телета, коне и юници, останалите са върху пчелини. Почти всеки ден в района имало нападения. Миналата година пък се е съобщавало за многобройни щети върху овце, крави и телета.

Популацията на мечките в района е изключително голяма. От Горското се надяват, че с това ще се пресекат нападенията. Има сигнали за други две мечки от района на скаме да установим къде минават, за да можем да ги упоим и да ги изкараме извън територияло Кестен. "Счетох, че е по-правилно да се изведат от района, отколкото да се отстрелват, защото тези двете мечки, които влизат в Кестен, поне към настоящия момент не нанасят щети, но държат хората в напрежение ежедневно. Миналата седмица, на 15-ти септември, изпратих искане за разрешително за отстрел на едно от тези две животни. Превантивно обаче искаме да ги заловим и изведем. В случай, че не успеем и започнат да нанасят щети, да имаме разрешително“, уточнява инж. Захаринка Бакларева, като конкретизира, че не е привърженик на отстрела.    

Когато бъде готов протокола за третиране на отстреляна мечка, трофеят – кожата и черепа, обикновено се връчва на ловеца. 

Съмнително е, че тази мечка е същата, която бе открита мъртва в Родопите тези дни и която е слизала в село Арда, за което писахме. Може би това е втора мечка, предмет на бракониерство. Но в последствие захвърлена в дере.

Мечките в България са защитен вид и могат да бъдат законно отстреляни само ако доказано застрашават човека. Законът предвижда до 5 години затвор за убийство на мечка без разрешение и 20 000 лева глоба.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Комплексар от класа е този смешник...пълен цървул!
-2
 
 
Чудесен начин за избиване на комплекси. На шефа си мълчиш, обаче въоръжен със съвременно оръжие се перчиш, че си "преборил равностойно" мечка, която не е имала никакъв шанс срещу оптиката. Що не излезе с лък като си такъв мъжкар?
+3
 
 
Злобеете,хора,прав е valen!Зависи,какво и защо си убил!Когато куче нахапе човек,плюете собственика,прави сте!Кой е собственика на мечока?Плюйте него! ,,Убиеца''на мечока е спасил човешки живот!Бъдете здрави!
+1
 
 
Ами,Господ ще го накаже този !Разбира се !
+2
 
 
Ако живеехте там, друга песен навярно ще пеете. Мечката е станала опасна и за това е отстреляна. Щом напада животни, значи е станала опасна и за хората. За някои от Вас живота на едно животно е по значим от живота на един човек. Когато е бракониерство, разбирам да се съди човека, но в случая не е така. Гледайте си котките и кучетата в къщи и не пречете на хората.
-1
 
 
Сигурно си голямо шубе, ако ти излезе мъж! Затова дай да си избия комплекса с оръжие срещу беззащитно животно.
0
 
 
Защо с оптика, бе убиецо? Защо не излезе без оптика срещу мечката, а???
0
 
 
Ще е яко да пуснат едик куп ловци в някоя гора, само с по една раница храна на гърба. И аз с една пушка да ги ловувам и отстрелвам.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: