ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Трогателна история за един спасен живот
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:10 / 18.05.2014Коментари (1)3630
©
Добра новина научи Plovdiv24.bg от фондация "Енимъл Хоуп България". Ето и цялата история:

"Здравейте, драга редакция! Този път се обръщаме към Вас по един прекрасен повод и с молба да го отразите и стане достояние на Вашите читатели. Както знаете, нашата Фондация има за цел да спасява и задомява изпадналите в беда бездомни животни. Много сигнали по този повод получаваме, финансовите и материални ресурси са ни ограничени, и не винаги можем да се отзовем.

Групата ни е съставена единствено от доброволци, помощите са на добра воля под формата на дарения, приют за настаняване на такива животни също нямаме и разчитаме на добри хора да отварят временно дома си за тези страдалчета, докато бъдат подготвени за осиновяване в сигурна за живота им обстановка.

Преди дни получихме едно затрогващо писмо в пощата си. Нямаше как да не реагираме....ще разберете защо. Прилагаме цялата история, както сме я публикували на страницата ни във Фейсбук, вътре е цитирано и писмото на г-жа директорката на училището в с.Житница, която ни помоли за помощ и съдействие за поредното изпаднало в беда животно, за което децата от училището са били загрижени.

Ние от своя страна изказваме признателност към този учител, даващ пример за състрадателно и хуманно отношение към беззащитните. Доброто у човека не се изразява само в отношението към себеподобните му, а най-вече към тези, които са изпаднали в беда-без оглед от род и вид. 

Благодарим Ви и за винаги своевременното и адекватно отразяване на събития и сигнали, които пращаме до Вашата редакция". 

Ето и самата история:

"Здравейте, директор съм на училище. От няколко дена пред входа се навърта куче, което е много умно, но видимо е бито. То усеща, че сме му доброжелатели и не се маха. Ако предприемем нещо срещу него - да го гоним насила, става неспокойно. Не може да остане дълго време при нас, поради спазване на хигиенни изисквания и наредби. Обръщам се към вас с молба да ни съдействате, за да покажем на децата пример за хуманно отношение към животните. Това, което е необходимо от наша страна според вашите указания, ще го изпълним. Моля за вашето съдействие и бърза реакция.

Надя Петрова - директор ОУ "Христо Смирненски", с. Житница, обл. Пловдив

Не че не сме затрупани с бедстващи животни, капацитетът и ресурсите ни са ограничени във всички аспекти, но това писмо на Човещината, както го нарекохме, ни трогна. Не ни разбирайте погрешно, че други истории не са ни трогвали - не, не е така, но тук имаше Надежда не само за кучето, а и за тези деца. Надежда в очите им, че това животинче ще получи помощ и грижи.Те се радваха по детски, че Виктор /така го кръстихме/ хапна с апетит предложения му пастет. Питаха развълнувани къде ще отиде и какво му предстои. 

©
Споделяха едно през друго как са разделяли закуската си с него. Цели 10 дни директорката е търсила помощ за кучето, докато се свърже с нас. И забележете, не е позволила на никого да се саморазправя с него!!! Освен това организира срещата ни така, че децата да станат свидетели на залавянето на едно бездомниче - с приласкаване, мек тон, спокойни движения и лакомство, за да се довери на Човека, който за пръв път ще му сложи повод и гушне за пътуване в автомобил.

На раздяла си помахахме и им обещахме да завършим тази приказка за добрината, започната от тях. Виктор веднага бе закаран за преглед във ветеринарна клиника в Пловдив. Оказа се, че е младо куче на около 10 месеца и една от травмите му е скъсана връзка в областта на таза. Записан бе за операция на 16 май. Има няколко открити рани по краката, вероятно причинени от удар, и ще пие антибиотик, за да не получи възпаление. 

Хубавото е, че 4D тестът му за най-разпространените по кучетата от кръвосмучещи насекоми болести е отрицателен. 

А каква ще е съдбата на Виктор след това?! Момчето вече е в приемен дом, където ще се доизлекува и възстанови след операцията. Ще бъде и социализирано с хора и други животни, за да бъде послушен и примерен бъдещ домашен любимец. След пълното му оздравяване ще му бъде сложена ваксина, чип, ще бъде кастриран и вече ще е готов за своя Човек и в истински и окончателен дом!


"Енимъл Хоуп България"


Още по темата: общо новини по темата: 70
29.11.2023 »
12.03.2023 »
11.12.2022 »
29.04.2022 »
03.10.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: