Спецакция вдигна цял квартал в Пещера накрак

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (1)
10:24 / 08.06.2019
3980
Специализирана полицейска операция бе проведена на територията на пещерския квартал "Луковица". Тя бе разпоредена от директора на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев. В реализирането и взеха участие служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при областната дирекция, Районното управление в Пещера, пожарната, Областна дирекция "Инспекция по труда". Извършени са проверки в частни домове, търговски обекти, обществени места.

В хранителен магазин стопанисван от 63-годишния жител на квартала Т.Г. са открити 28 бойни патрона в калибър 9 мм за пистолет. Намерена е и нерегистрирана пневматична пушка. По време на проверка в друг търговски обект А.А.-24г. и 37-годишната М.К. пречели на органите на реда да изпълнят задълженията си по служба. Двамата правели всичко възможно да възпрепятстват достъпа на екипите до търговския обект.

В друг магазин от същия квартал трудовите инспектори установили, че собственикът е извършил нарушение, като е допуснал в помещението да работи 14-годишно момиче. Инспекторите от "Държавен противопожарен контрол" при РСПБЗН-Пещера са съставили четири акта на собственици на търговски обекти за липса на пожарогасители и средства за пожарогасене.

В края на полицейската акция са задържани 3 лица,образувани са две полицейски производства и една преписка, които ще бъдат докладвани на Районната прокуратура в Пещера. Проверките в квартала и района около него продължават.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).