
ЗАРЕЖДАНЕ...
Родопчани варят ракия от ябълки и дюли, нямат пари за грозде | ||||||
| ||||||
По думите му, варенето на ракия е хубав български ритуал, но не дребните собственици на казани са тези, които трябва да защитят правото на България за извършването на тази дейност пред Европа. Управниците трябва да помислят за начините, по които можем да съхраним това типично за народа ни занимание. Варенето на плодовия елексир излиза много по-евтино на хората, а и поне знаем какво има в него, твърди майсторът. И добави, че в по магазините, по-голямата част от ракията е основно спирт и есенция. Източник: Радио "Фокус" |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg