ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Ремонтират пътя до манастир "Св. Петка"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:45 / 09.07.2020Коментари (0)3601
©
Вече има издадено разрешение за строеж на пътя между към Мулдавски манастир "Света Петка“ край Асеновград. Това съобщи пред медии заместник-кметът по строителството инженер Стоян Димитров. "За съжаление през предходните 8 години не беше свършена голяма част от работата. Първият етап от изграждането на пътя към храма бе реализиран през предходния кметски мандат на доктор Христо Грудев. Сегашното ръководство на общината успя за последните няколко месеца да приключи цялата процедура и съответно да бъде изготвено и издадено строителното разрешение“, посочи Димитров.

Заместник-кметът поясни, че ще се търси вариант за финансиране на проекта, като това, което ще се реализира, е вторият етап от пътния участък. Общата дължина на целия път е около 2,578 километра. Трасето попада в горска територия, ведно с всички отводнителни и укрепителни съоръжения, както и обръщало с площ от 612 квадратни метра.

"За съжаление, вижда се в какво състояние е пътя в момента, а е изграден през 2011 г. Грешка от предходното управление, чиито последствия сега са за сметка на община Асеновград, е разрешаване пътят да се ползва от товарните автомобили, които обслужват 3-те кариери, разположени в близост“, обясни Стоян Димитров. Той поясни, че теглото на камионите, които превозват добитите инертни материали, е над 40 тона и по този начин компрометират голяма част от пътя. Към този момент ще се търси вариант фирмата, която оперира концесиите, да възстанови настилката, като ще бъде направено замерване.

"Нашите опасения са, че може да ни обвинят в нарушение на настилката заради техниката, която ще се ползва за строеж на неизградената отсечка, достигаща самия манастир. А целият път е проектиран за лекотоварно движение, т.е. за леки автомобили - до 3,5тона. Идеята ни е да се намери вариант да бъде възстановен и вече компрометираният участък, защото не е редно да направим втория, а първият остане в такъв вид“, категоричен е инженер Димитров.

Вчера (08.07.20 г.) бе проведена среща между ръководството на община Асеновград и представители на ВиК – Пловдив. Темата бе свързана с осигуряване на водопровод до манастира "Света Петка“. Очаква се до средата на този месец и техният проект да е готов. Сумата, която ще е необходима, за изпълнението на инвестицията, е в размер на около 2,5 млн. лева без ДДС. Проектът ще включва изграждане на двулентов път, подпорни стени и ще бъдат спазени всички изисквания и стандарти, за да придобие обектът европейски вид. Към споменатата сума не са добавени средствата, необходими за изграждането на водопровода.

"От страна на премиера Бойко Борисов, имаше обещани средства още преди повече от 2 години. Но до този момент не са били предприети действия по изготвяне на проект, за да има основание за отпускане на пари от държавата“, каза в заместник-кметът и допълни в заключение, че самият ремонт може да започне веднага, след като бъде осигурено финансиране и бъде избран изпълнител чрез провеждане на обществена поръчка.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1625) 16%
Спас Гърневски (1427) 14%
Д-р Иван Чомаков (972) 10%
Славчо Атанасов (2640) 26%
Иван Тотев (2595) 26%
Здравко Димитров (892) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: