ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Психясал безработен ревнивец заби нож в шията на жена си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:25 / 12.03.2014Коментари (2)3735
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Тезджан Салим на 4 години лишаване от свобода при първоначален общ режим. Той беше признат за виновен в това, че на 10.07.2013 г. в Асеновград е направил опит умишлено да умъртви Фатма Салим, като макар и да е довършил изпълнителното деяние, не са настъпили предвидените в закона и искани от него обществено опасни последици.

Фатма Салим и Тезджан Салим били съпрузи от близо 20 години, като от брака си имали две деца. Семейството обитавало първия етаж на къща, намираща се в Асеновград. През по-голямата част от семейния си живот Салим бил безработен, като за издръжката на семейството се грижела преимуществено съпругата му. 

Липсата на работа не пречило на подсъдимия да харчи за удовлетворяване на прищевките си (включително и за хазарт) значителна част от приходите на жена си. Същевременно отсъствието на охота за работа и за ангажиране с осигуряване на финансовото благополучие на семейството си подсъдимият "компенсирал" с редовно агресивно поведение спрямо близките си - съпругата и децата си, изразявало се не само в скандали, предизвикани от него, но и във физическо насилие.

За последно преди описаните в настоящия акт събития пострадалата Фатма Салим била бита от мъжа си през август 2012 г. за което се наложило да й бъде извършен преглед от лекар.

Наред с това, Тезджан бил обладан и от изключително силно перманентно чувство на ревност спрямо съпругата си, на която фактически гледал и се отнасял като своя собственост. Като последица от това я подлагал на непрекъснат контрол, изразяващ се в забрана да контактува и дори да поздравява мъже. Не било рядкост и Тезджан Салим да злоупотреби с алкохол, което му състояние допринасяло за увеличаване на конфликтността му.

На 09.07.2013 г. около 11,30 часа подсъдимият и съпругата му излезли от дома им и отишли в кафене в Асеновград. Там останали до около 13,00 часа, след което тя отишла на работа.

От своя страна, поради липсата на каквито и да било ангажименти, Тезджан Салим се срещнал със свой приятел, с когото посетили ресторант "Снежанка". В заведението консумирал значително количество алкохол - първо около 4-5 бири, а после преминал и на концентрат - ракия. Повлиян от изпитите питиета, подсъдимият видял в заведението най-обикновен кухненски нож с дървена дръжка, който му наподобил на сходен нож, донесен в дома му преди няколко месеца от съпругата му. 

Това сходство предизвикало у него съмнението, че Фатма е била на някакво място без неговото знание и позволение, където неясно с кого е контактувала. За да разреши възникналия според него "проблем" със сходството на ножовете, мъжът взел от заведението ножа и около 23.00 часа се прибрал в дома си.

По това време в жилището била единствено дъщеря му Гюлейха Салим, тъй като съпругата му все още не се била прибрала от работа, а пък синът им Джанан Салим бил от известно време във Великобритания на работа. Още с влизането му, на Гюлейха й направило впечатление, че баща й е видимо пиян, както и че в едната си ръка носи нож. 

После започнал да разпитва дъщеря си откъде имат гореописания нож вкъщи. Не се задоволил с обяснението, че е купен от жена му, и заявил, че ще я изчака, за да я попита откъде е ножът. Отправил също така и реплики за саморазправа към дъщеря си и съпругата си под предлог, че "не искал курви" в къщата си.

Малко преди да настъпи времето за прибиране на съпругата му от работа, извършителят накарал дъщеря си да се прибере в стаята си. В това жилищно помещение вече била отишла и майка му Фатма Исмаил, която, знаейки за нрава на сина си и разбирайки за моментното му състояние, решила да изчака там, за да се намеси при необходимост.

Малко след полунощ в семейното жилище от работа се прибрала пострадалата Фатма Салим и още с влизането си, виждайки състоянието на съпруга си, преценила, че предстоят неприятности. 

Успяла само да се събуе и подсъдимият я накарал да го последва в спалнята. Там й посочил донесения отпреди месеци нож, ползван през това време в кухнята им, и я попитал откъде е, показвайки й за сравнение домъкнатия от ресторанта друг нож. 

Свидетелката му обяснила, че въпросният нож го е купила чрез колежка, след което, за да го махне от погледа му, го сложила в мивката, намираща се в същото помещение.

Подсъдимият обаче поискал да го види отново и съпругата му поставила ножа на плота на мивката. В този момент - вече на 10.07.2013 г., няколко минути след полунощ - Тезджан Салим сметнал, че жена му го лъже и у него се оформило решението като наказание за това да я умъртви. 

В изпълнение на възникналото намерение взел ножа, ползван вече месеци в дома им, и незабавно намушкал с него съпругата си в лявата част на корема и в областта на шията. 

Чувайки виковете, от съседната стая на помощ се притекли дъщерята и майката на подсъдимия и единствено тяхната намеса, както и факта, че пострадалата незабавно била откарана в болница, помогнали да бъде спасен животът й.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира. 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Елена Семерджиева
премахни филтъра

+2
 
 
Комплексиран нещастник! Паразит! Неудачник! Да му намерят повече работа и занимания в затвора, за дълго време!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Насилие срещу 5-годишно момче в Пловдив
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: