ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Представиха подробния проект за реновиране на центъра на Асеновград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:12 / 14.07.2020Коментари (0)3108
Заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров представи на пресконференция пред медии и граждани днес (14.07.20 г.) изпълнението на проекта за реновиране на центъра на града. Той е с наименование "Благоустрояване на част от централната зона и площад "Акад. Николай Хайтов" в гр. Асеновград - I етап", Договор №BG16RFOP001-1.025-0006-C01. Заместник-кметът подчерта, че финансирането е изцяло с европейски средства и е за конкретната цел. Парите не са отделени от бюджета на общината и сумата може да бъде ползвана само и единствено за реализирането на проектното предложение.

Встъпителната пресконференция се състоя в зала 305 в сградата на община Асеновград. Освен заместник-кметът инженер Стоян Димитров, който е и ръководител на проекта, на представянето присъстваха и заместник-кметове, екипът по проекта, служители на общината, граждани, представители на медиите. Като изложение инженер Димитров представи основната цел и параметри на проекта. Обща стойност е в размер на 4 313 813,86 лева. Тя е 100% безвъзмездна финансова помощ. Европейското финансиране от ЕФРР е на стойност 3 666 741,78 лева. Национално съфинансиране е в размер на 647 072,08 лева. Началната дата на проекта е 01.06.20 г., а крайната дата за реализация на всички дейности и приключване на проекта е 01.12.22 г.

Инженер Димитров посочи, че проектът е насочен към подобряване на градската среда в Асеновград и в частност - благоустрояване на централната зона на града. Целта е, от една страна да придаде идентичен, единен и запомнящ се облик, като в същото време предлага решение за укрепване конструкцията на площадното пространство. Интервенциите са върху част от площадното пространство и изцяло нива II и III на площад "Академик Николай Хайтов". Предвидени са демонтаж на съществуващи настилки и монтаж на нови такива; изграждане на постоянна открита сцена с обслужваща сграда, която да може да се ползва за организирани събития, представления, неформални прояви, публични изяви; изграждане на алпинеуми и амфитеатрална зона за отдих. Предвижда се също така "повдигане" на II-ро ниво чрез полагане на нова стоманобетонова плоча. Планирано е цялостно отводняване, ново улично и площадково осветление, включително – и на околните обществени сгради - Градска библиотека "Паисий Хилендарски“, общинска администрация и РУ на МВР в Асеновград; изграждане на система за видеонаблюдение; цялостно озеленяване на новооформените зелени площи; изграждане на поливна система и изграждане на съоръжения, осигуряващи достъпност за хората с увреждания - рампи и асансьор, обслужващ трите нива на центъра.

В пресконференцията последва кратко резюме на дейностите, залегнали в проекта и статуса им към момента. А именно: Управление, мониторинг и отчетност на проекта; "Благоустрояване на част от централната зона и площад "Академик Николай Хайтов" в гр. Асеновград - I етап; Авторски надзор; Строителен надзор; Информация и публичност на проекта; Одит на проекта; Въвеждане на обекта в експлоатация.

Инженер Димитров информира, че по част от дейностите вече има сключени договори с фирми изпълнители, като е избрана такава, за основната дейност – изпълнение на строително-монтажните работи. Договор ще се сключи след изтичане на законоустановения срок за обжалване. В заключение Стоян Димитров припомни, че с реализацията на настоящия проект ще се изпълни етап I от инвестиционния проект за ремонт на центъра. При първа възможност община Асеновград ще търси финансиране и за изпълнение на етап - II. С пълната реализация на инвестиционния проект, централната част на града ще придобие европейска визия и функционалност, които да удовлетворяват напълно жителите и гостите на града.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: