ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Преди пет години Стоянка от Карлово изчезна безследно! Мистерията се заплита
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:26 / 13.03.2019Коментари (0)9780
©
Пет години няма следа от 49-годишната Стоянка Дудекова, която изчезна в Карлово на 26 март 2014 г. Пълна мистерия обгръща случая, около който витаят само догадки и предположения и който роди различни версии за потъналата сякаш вдън земя майка на две деца.

"Случаят не е прекратен, но към момента е изтекъл законно установеният двегодишния срок за разследване. То е спряно, но не е прекратено", казват от прокуратурата в Пловдив, която се занимава с разследването на случая. Според източници от държавното обвинение случаят може да бъде "свален от трупчетата" във всеки един момент. Това е възможно да стане при необходимост от извършване на още процесуално-следствени действия по случая. Те могат да бъдат провокирани, ако случайно се появят нови факти и обстоятелства за търсената жена. В тази графа влиза и вариантът - евентуално разкриване и задържане на заподозрян за изчезването на Стоянка. Тя отдавна е обявена за издирване от Интерпол, което до момента не е дало резултат.

Веднага след подаването на сигнала, че Стоянка липсва, прокуратурата образува дело. То е срещу неизвестен извършител, а основната версия е отвличане. Според запознати криминалистите не са отхвърлили и хипотезата Стоянка да е убита или е станала жертва на пътнотранспортно произшествие, а след това тялото да е било изхвърлено в дебрите на близката планина. Въпреки щателното претърсване на околността труп така и не е открит. Почти сигурно е, че търсената жена не е избягала доброволно в чужбина, тъй като е напуснала дома си без документи и пари.

Стоянка Дудекова потъна сякаш вдън земя по пътя между дома й в Карлово и автобусната спирка, от която вземала рейса, за да отиде на работа на 26 март 2014 г.

Веднага след подаването на сигнала в полицията за случилото се на разпит бе привикан бившият съпруг на жената - Веселин Божилов. Съмненията паднаха върху него заради обтегнатите му отношения със Стоянка в последно време. Раздорът между двамата бил заради подялба на имоти след развода им. Покрай раздялата двамата били в непримирима вражда помежду си и стигнали до съд за делба на имуществото. Стоянка изчезва дни преди делото да се гледа от магистратите.

Криминалисти обясняват, че Веселин е "въртян на шиш" в полицията, но ченгетата така и не успели да измъкнат дори една дума от него, която да го уличава в изчезването на бившата му жена. Освен това те не намерили и нито едно годно доказателство в подкрепа на версията, че Веселин е ликвидирал бившата си съпруга, а след това е заровил някъде тялото й. Божилов е освободен без обвинение, а близките на Стоянка публично обявяват, че той има пръст в изчезването й.

Самият Божилов пък е гневен на бившата си жена за това, че е докарала куп проблеми на главата му. Той подозира, че Стоянка се е покрила в чужбина. Съмнява се, че от хиляди километра разстояние Стоянка е поръчала смъртта му два пъти. Откакто бившата му жена я няма, два негови имота са запалени. Пожарите лумват в две вили, но на една и съща дата. В единия от тях загива най-близкият приятел на Божилов, а от втория Веселин се спасява по чудо. Той подозира, че Стоянка е поръчала огнената вендета, защото познавала навиците му и знаела кой празник в коя вила посреща. Веселин Божилов се спасил по чудо от единия атентат, тъй като в последния момент решил да смени мястото на купона.

Бившият съпруг на изчезналата Стоянка Дудекова - Веселин, е взел децата си седем месеца след като майка им сякаш потъна вдън земя. Преди това за сина и дъщерята на търсената жена се грижеше сестрата на Стоянка - Станка. Именно тя подава сигнала в полицията, че Дудекова я няма, а всичките й документи са останали вкъщи. Още при първите разпити Станка насочва ченгетата към бившия съпруг, когото подозира в убийство на Стоянка, пише "България днес".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: