ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
От община "Родопи": В доста отношения в Белащица живеят по-добре от пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:07 / 26.09.2022Коментари (7)5077
©
Подписката с искане за референдум за отделянето на село Белащица от Община "Родопи“ вече е внесена в Oбщинския съвет. Това потвърди председателят на местния парламент Георги Цанков, който категорично се обяви против това искане, като заяви, че няма да подкрепи подобно решение. Цанков призова и колегите си да последват примера му.

"Ясно е, че проблемът с кариерите в Белащица е невъзможно да бъде разрешен изцяло на местно равнище и който обещае това, просто ще излъже“, заяви Цанков и допълни:

"Болно ми е от позицията на някои от жителите на Белащица, че за тях Община "Родопи“ е мащеха – напротив, в доста отношения те живеят по-добре от пловдивчани и го знаят. Не отричам също, че проблемът с кариерите в Белащица е основен и болезнен. Нека обаче заедно да помислим за разумни и законни мерки и решения, освен да действаме изцяло емоционално и първосигнално.“

Според председателя на ОбС "Родопи“ вече няколко мандата пловдивските кметове се заиграват с общините "Родопи“ и "Марица“, когато не могат да решат собствените си проблеми.

"Никой не може да ме убеди, че Пловдив има интерес да присъедини Белащица и да налее в селото десетки милиони, камо ли да разреши проблема с кариерите. Някой помислил ли е как ще се отпусне бюджет на това село, ако то попадне в пловдивския район "Южен“, при положение, че бюджетите на районните кметства в Пловдив са минимални“, коментира Георги Цанков и попита:

"Разумен човек може ли да вярва, че управата на Пловдив ще построи в Белащица канализация, детска градина, училище, при положение, че не го е сторила и до днес в някои от своите квартали?! На последните избори настоящата градска управа дойде на власт с обещанието да  построи в града 12 нови детски градини през мандата си, и сега когато е към своя край колко от тях са построени? Как да ни убеди някой, че  Белащица  изведнъж ще се превърне в първостепенен приоритет?“

Според съветник №1 е настъпил момента, извън емоциите жителите на общината заедно с администрацията да обсъдят какво реално може да се направи за Белащица, вместо да се действа отчаяно, първо сигнално и под въздействието на популизъм, обслужващ частни интереси.

"Най-лесно ми е, ако бях популист, като дългогодишен общински съветник и председател на ОбС да внеса предложение, с което да се забранява движението на камионите. Питам обаче, какво правим и свършили ли сме изобщо някаква работа, когато това решение бъде например върнато от областната администрация или когато един ден концесионерите осъдят общината за него?“, даде пример Георги Цанков.

Цанков припомни и позицията си, че гласът на хората ще се чува много по-силно от страна на държавата, ако например всички, които живеят в селото, се регистрират в него. "Един министър в решенията и поведението си ще бъде много по-прецизен, ако знае, че става дума например за 6 или 7 хиляди, а не за 2000 човека. Ето едно лесно нещо, което можем да свършим, вместо точно сега да се делим“, допълни председателят на местния парламент на "Родопи“.


Още по темата: общо новини по темата: 146
28.12.2023 »
20.12.2023 »
18.12.2023 »
18.12.2023 »
17.12.2023 »
17.12.2023 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няма такъв парадокс. Никой от големите градове в България няма село, което е на 2,3 км да се води в друга община. В Бургас табелата е на около 15 км от първите сгради. Товаккаво означава - възможност за растеж. Във Варна е същото, за София няма какво да говорим. Пловдив с огромен потенциал, най-развития град за производствени фирми, а реално всичко се намира в община МАрица и община Родопи. А 90 % от хората в тези фирми живеят в град Пловдив. Е няма такъв парадокс. Кога местните управници просто ще зарабодят максимално бързо за разширяването на града. Това е много много важно
Осветлението на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе и околовръстното до ж.п.линията на КЦМ, работи през деня от няколко седмици
на 26.09.2022 г.
0
 
 
И как разбра, че е по добре: Канализация ли има, водоотвеждането след дъжд от пътните платна липсва. Повечето улици за потънали в прах и кал.
0
 
 
Аз искам да попитам община Родопи като не сте мащеха какво правим 13 семейства чакайки да имаме Бктп и най после ток в населеното място. А иначе за нивата данък смет ми взимате макар и на 100 къщи да има два казана благодаря ти мащехо кога ли ще ни съсипете тотално
0
 
 
Пловдив е кенеф,не трябва да става същото с околните села. А това неминуемо ще стане ако станат част от тоя маймунарник.
+2
 
 
Кога ще бъдат закрити тези две общини, които задушават Пловдив !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1550) 16%
Спас Гърневски (1350) 14%
Д-р Иван Чомаков (921) 10%
Славчо Атанасов (2495) 26%
Иван Тотев (2466) 26%
Здравко Димитров (841) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: