ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
От Кричим до Харвард: Обявиха Стефани Станчева за най-добър млад икономист
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:30 / 24.06.2019Коментари (8)8249
© bTV
Стефани Станчева е на 33 и вече е професор в Харвард и съветник на френското правителство. Наскоро престижният вестник "Монд" я обяви за най-добрия млад икономист.

Стефани е професор и преподавател по икономика в Харвард. Списание "Икономист" я определя като един от най-добрите млади икономисти на десетилетието, а в края на май френския вестник "Монд" я поставя на първо място, отбелязва бТВ.

"Мисля, че това, което им хареса, са разузнаванията ми по темата за данъците, неравенствата. Никога не ми е било цел да стигна до Харвард, винаги ми е било цел да правя добра научна работа, да правя колкото се може по-добра научна работа", споделя проф. Стефани Станчева, преподавател по икономика в Харвард.

Преподавателката в Харвард е родена в Кричим, когато е на три - семейството й напуска страната.

"Пътят беше доста дълъг, аз съм родена в България, живяла съм в Германия, Франция, учих в Париж и после в САЩ, така че беше доста дълъг път и бих казала с доста работа и доста труд", спомня си проф. Станчева.

На 18 печели пълна стипендия в Кеймбридж, продължава образованието си в Масачузетския технологичен университет, където на 31 става професор. Избрана е за преподавател в Харвард, сред стотици други кандидати.

"Мисля, че шансът е много малък и затова човек трябва да се чувства невероятно щастлив и трябва да го използва, за да направи нещо добро",обясни проф. Стефани Станчева.

Освен успехи в научната кариера, тя съветва френското правителство по икономическите въпроси.

Изследванията й са фокусирани върху дългосрочните последици от данъчната политика. Иска да работи за подобряване на икономиката ситуация у нас.

"Един от големите проблеми е, че в България има доста корупция и това е трудно да се изследва, защото корупцията е нещо скрито, но се усеща на много нива, и това е проблем за много реформи", казва Стефани.

И не изключва и възможността някои ден да се върне да живее в България.

"Какво бих променила в България?! Искам да каже, че това е една страна, която страшно много обичам и искам българите да живеят много по-добре. Много искам да променя това, че младите хора отиват в чужбина и не се връщат. И затова бих искала да направя България по-атрактивна за младите хора", обясни младата проф. Станчева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво на момичето! Умна и красива! Е, естествено е да има завистници и дребни души като коментиращите по-долу, но тя има уважението и респекта на Ректората на Харвард и Масачузетския технологичен университет, не те ;)
-2
 
 
Тотално падение на икономическата ни мисъл, след като някаква пикла със съмнително американско образование е икономист на годината! Истински икономисти излизаха от Московский государственный институт международных отношений!
0
 
 
Да е жива и здрава мадамата, но седнала да ми говори, как иска да върне младите хора в България, а тя самата живее и работи навън! Еми, като си толкова загрижена и милееш за България, връщай се и почвай да бачкаш тук!
0
 
 
Преди 30 г,родителите и имигрирали от Кричим. Днес е на 33! Преди 30 г беше 1989г.Пита се това дете рожба на Социалистически родители,защо е избягало от България,при положение,че Уж при бай Тошо било добре.Ни СДС,Ни Костов ни ГЕРБ е имало. БКП я е имало.И още я има!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (884) 16%
Спас Гърневски (792) 14%
Д-р Иван Чомаков (540) 10%
Славчо Атанасов (1446) 26%
Иван Тотев (1482) 26%
Здравко Димитров (486) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: