Оставиха в ареста 11-те задържани от разбитата край Пловдив незаконна фабрика за цигари

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
15:03 / 17.07.2019
4898
Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста 11-те задържани на 4 юли 2019 г. за участие в организирана престъпна група за нелегално производство на цигари в Пловдивско в най-голямата разкривана до момента незаконна фабрика.

Второинстанционният съд потвърди изцяло определението на Специлизирания наказателен съд от 7 юли, с което на трима българи, седем украинци и един молдовец бе наложена най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража“, а един бе оставен без мярка заради недостатъчно събрани доказателства за участието му в престъпната дейност.

Групата бе неутрализирана на 4 юли 2019 г. при координирани съвместни действия на Специализираната прокуратура, ГДБОП, ДАНС и Агенция "Митници“. Разкрити бяха цех за заготовка на тютюн в района на село Ръжево Конаре с капацитет за обработване до 2 тона тютюн на час и фабрика за цигари в землището на село Труд с възможности да произвежда на една поточна линия по над 200 стека на час (освен действащата поточна линия във фабриката, е била в процес на подготовка и втора).

В производственото хале бяха намерени и иззети произведени на място цигари от марките Muratti и Royal с високо качество и надписи на гръцки за близо 2,4 млн. лева. Задържан бе и ТИР, натоварен с нелегални цигари за над 3 млн. лева.

Събраните доказателства сочат, че цикълът на производство в цеховете е бил затворен. Работниците не са напускали сградите, осигурени са им били помещения за почивка, а в Ръжево Ронаре – и тунел за бягство и укриване при необходимост. Халето на фабриката е било с шумоизолиращи панели, мощен генератор е осигурявал ток за производството, за да не бъде регистриран голям разход на енергия.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд по мерките за неотклонение на участниците в групата е окончателно и не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
18.11.2019 12 работници от нелегалната фабрика за цигари до Пловдив получиха
присъди
12.11.2019 Лоши новини за част от бандата на неуловимия мощен бизнесмен от Пловдив
04.11.2019 Неуловимият мощен бизнесмен от Пловдив, който се хвали, че е пазен от много високо ниво
26.08.2019 Алкохолен бос към доскорошния си партньор от Пловдив: Отвсякъде ми казват, че ти си предателят! Мъртъв си!
17.07.2019 Още издирват боса на фабриката за нелегални цигари в Труд, има подозрения, че е избягал в Гърция
06.07.2019 Искат постоянен арест за задържаните от нелегалната фабрика за цигари в с.
Труд
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).