ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Община "Родопи" ще разполага с рекорден бюджет през 2021 г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:07 / 16.03.2021Коментари (0)1472
©
С 22 гласа "За", нито един "Против" и двама, които гласуваха "Въздържал се" беше приет предложеният от кмета на община "Родопи" Павел Михайлов бюджет за 2021 година. В залата на Общински съвет "Родопи" присъстваха 24 общински съветници от общо 29.

Финансовата рамка беше приета след дебат и обсъждане на всяко едно от направените в залата предложения от общинските съветници.

За 2021 година бюджетът на община "Родопи" възлиза на 37 464 700 лева, което е с близо 10 милиона лева повече от миналата година. През тази година списъкът за капиталовите разходи включва инвестиции в размер на 10 897 124 милиона лева.

Кметът Павел Михайлов благодари на общинските съветници и определи бюджет 2021, като "балансиран, справедлив и равнопоставен".

" Подкрепата на бюджет 2021 е изключително важна за всички- за нас, като администрация, за кметовете по населени места, за общинските съветници и най-вече за жителите на общината. С реализацията на тазгодишната капиталова програма аз и моят екип, в лицето на заместник-кметовете Владимир Маринов, Неази Таир и Борислав Инчев, искаме хората да усетят промяната. А тази промяна я правим всички заедно-администрация, кметове, общински съветници."

Сред приоритети са изграждане на ново улично осветление във всички населени места от община "Родопи". Инвестицията от 1 321 460 милиона лева предизвика дебат в залата на местния парламент на "Родопи". Общински съветници от ГЕРБ определиха този разход като "ненужен на този етап" и предложиха средствата да бъдат разпределени за подобряване на уличната инфраструктура в селата.

Кметът Павел Михайлов обаче защити този проект , като го определи, като изключително важен за общината и коментира, че реализацията му ще донесе значително намаляване на разходите за осветление в общината.

"Само за миналата година общината е похарчила 275 хиляди лева разход за улично осветление. След тази инвестиция очакваме икономия от близо 40 %. Ефектът ще бъде огромен", кометира Павел Михайлов.

Заместниик-кметът Владимир Маринов поясни, че още в началото на миналата година специализирана фирма е извършила цялостно обследване на уличното осветление във всички населени места от община "Родопи". Според доклада на експертите в общината ще бъдат подменени над 6700 лампи с икономични LED-тела, електрически табла и парково осветление.

"Прекрасна инвестиция. Община "Родопи" ще свети и в същото време ще пестим средства за електричество."

За 2021 година общинското ръководство залага 360 хиляди лева за изработване на Общ устройствен план на общината. Предвиден е ресурс и за поставяне на нови спирки във всички населени места.

Ще започне работата и по един от най-значимите за общината обекти - изграждане на нова детска градина в село Браниполе. Проектът е на стойност 4, 6 милиона лева, като 3 милиона са осигурени по програма на Министерството на образованието, а 1,6 милиона лева- с постановление на МС.

В края на миналата година общината получи държавни средства за изграждане на канализацията в Устина – 1, 6 милиона лева и още 850 хиляди лева за саниране сградите на училищата в селата Марково, Кадиево и Ягодово. 200 хиляди лева са отпуснати за сондаж и помпена станция за водоснабдяването на зоните Бряновщица и Върховръх.

Приоритет в бюджет 2021 са извършването на основен ремонт на дървената покривна конструкция на кметството в село Оризари за близо 72 хиляди лева и на спортната зала в Брестовица за 216 хиляди лева, изграждане на детски ясли в село Брестник – 150 хиляди лева и стартиране на първия етап от проекта за канализация "Военен блок" в село Белащица.

Важен обект за общинското ръководство през тази година е подмяната на водопроводната мрежа в село Брестовица и решаване на проблема с водата за хората в населеното място.

След сесията днес в бюджет 2021 бяха включенио още шест обекта на стойност около 200 хиляди лева. По предложение на общинските съветници ще бъдат осигурени средства за проектиране на канализацията в село Браниполе, 80 хиляди лева са калкулирани за основен ремонт на улица "Беласица" в село Белащица, с още 50 хиляди лева ще бъде ремонтирана здравната служба в село Ягодово.

Средства ще бъдат заделени и за читалището в село Белащица, където ще бъдат закупени два колонни климатика, както и за спортния клуб в Белащица и футболния клуб в Брестовица.

Ръководният екип на община "Родопи"продължава своята политика, като предвижа основен ремот на улици в населните места от общината.

"Бюджет 2021 е балансиран между всички населени места. Виждате отношението ми към всички вас. Не правя разлика между населени места, кметове, общински съветници и политически сили. Обещах,че няма да деля хората. Такова нещо не се е случвало в предишните години. Аз такава грешка няма да допусна. Аз съм кмет на всички. С моя екип имаме абсолютно ясен план как, защо и къде трябва да бъдат вложени средствата. Бюджетът е структуриран и се надявам да бъде изпълнен, за да са доволни жителите на нашата община", коментира кметът Павел Михайлов.

Пожелания за успех отправи и председателят на ОбС"Родопи" Георги Цанков.

"Всички се солидаризираха, надмогнаха партийните пристрастия и взеха правилното решения – да приемат бюджет 2021. Задачата на администрацията е да работи, а общиският съвет ще проследи дали са изпълнини поетите ангажименти", обобщи Цанков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: