ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Община Асеновград се похвали с множество сключени договори за ремонти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:23 / 11.09.2020Коментари (1)2386
©
Oбщина Асеновград уведомява, че стартира основен ремонт на улици от програмата за капиталови разходи. Вече има сключени договори и се очаква ремонтните дейности да започнат поетапно. Предстои да бъдат основно ремонтирани улиците "Кирил и Методий“ в село Тополово, "Георги Бенковски“ в Червен, "Кавал“ в Патриарх Евтимово, "Еделвайс“ в Стоево, "Климент Охридски“ в Златовръх, "6-ти септември" (от "Язовирска" до "Лазо войвода") и "Найден Геров" (от "Космос" до края) в Асеновград и други. Ще бъде асфалтиран пътят между Врата и Три могили.

Предвижда се благоустрояване на междублокови пространства в града, което включва подмяна на тротоарна настилка, демонтаж на бетонови бордюри и доставка и монтаж на нови такива, разбиване на армиран бетон, полагане на тротоарни плочи и други.

Основен ремонт ще бъде извършен и на улици в Асеновград, сред които "Сини връх" (от "Мануш войвода" до "Перелик"), "Бялата воденица" - I-ви етап, и други.

Подробна справка, която включва предвидени финансови средства и обхват на конкретни ремонтни дейности, ще откриете по-долу.

1. Договор от 09.09.2020 г. с «Илва –ХГ» ООД, включващ

• Обект 1: ОР на ул. "Кирил и Методий с. Тополово – 95 135,34 лв. с ДДС

Предвидените ремонтни работи са за участъка от ул. "Калоян“ до ул. “Речна“ , като се пресича ул. "Дружба“. В количествено- стойностната сметка са включени следните видове СМР: доставка и полагане на бетонови бордюри 25/50 см. / на местата, където няма такива/ , демонтаж на тротоарни плочи, доставка и полагане на тротоарни плочи с деб. = 5 см. на пясъчна основа, подравняване на пътното легло /разкопаване и изравняване терена с грейдер/, доставка и полагане на баластрена настилка с деб. = 20 см,/ в участъците, където няма такава/, доставка и полагане на трошенокаменна настилка с деб.= 15 см., доставка и полагане на асфалтобетон плътна смес с деб.= 5 см, натоварване и извозване на земна маса, направа на ДШ / ведно с всички необходими операции/.

• Обект 2: Ремонт на ул. "Г. Бенковски“ с. Червен – 25 829,62 лв. с ДДС

Ремонтните работи са за участъка от ул. "Тракия“ до ул. "Марица“ и включват следните видове СМР: частичен изкоп с направа на пътната конструкция, почистване на основа, грундиране, попълване на неравности с неплътна смес, преасфалтиране на участъка с плътна смес с деб. = 4 см., натоварване и извозване на земни маси на 5 км.

2. Договор от 09.09.2020 г. с «Илва –ХГ» ООД, включващ

• Обект 1: ОР на ул. “Гонда вода“ с. Добростан – 27 002,38 лв. с ДДС

Ремонтните работи са за част от улицата, която е в регулация и включват следните видове СМР: подравняване на трасето с багер, натоварване и извозване на излишни земни маси на3 км. , доставка и полагане на бетонови бордюри, доставка и полагане на трошено- каменна настилка с деб. = 15 см., доставка и полагане на плътна смес с деб. = 5 см.

• Обект 2: Асфалтиране на път с. Врата - с. Три могили – 98 941,66 лв. с ДДС

Село Врата се намира на 36 км. от Асеновград. Предвидените за ремонт работи включват следните дейности: подравняване на трасето с булдозер, зачистване и изкоп на канавки, натоварване на земни маси с багер и превоз на 4 км., доставка и полагане на трошенокаменна настилка с деб. = 10 см., доставка и полагане на асфалтобетон – плътна смес с деб. = 5 см., подсипване на банкета от едната страна с трошен камък.

3. Договор от 10.09.2020 г. с «Илва –ХГ» ООД, включващ

• Обект 1: ОР на ул. "Кавал“ с. П. Евтимово – 51 112,92 лв. с ДДС

Ремонтните работи обхващат част от улицата и включват следните видове СМР: машинен и ръчен изкоп, превоз строителни отпадъци на 5 км , доставка и полагане на бетонови и градински бордюри, доставка и полагане на баластрена настилка с деб. = 20 см, доставка и полагане на трошенокаменна настилка с деб. = 15 см., доставка и полагане на асфалтобетон – плътна смес с деб. = 4 см., доставка и полагане на тротоарна настилка 30/30/5 , рязане на дървета и изкореняване на дънери.

• Обект 2: ОР на ул. "14-та“ с. Нови Извор – 30 460,94 лв. с ДДС

Ремонтните работи включват следните видове СМР: трасиране на обект, почистване трасе от дървета и храсти, машинен изкоп на транспорт, превоз з. маси на 3 км. доставка и полагане на бетонови бордюри, доставка и полагане на тротоарни плочи с деб. =5см. на пясъчна основа, доставка и полагане на баластрена настилка с деб. = 20см., доставка и полагане на трошенокаменна настилка с деб. = 15 см., доставка и полагане на асфалтобетон плътна смес с деб. = 5 см.

• Обект 3: ОР на ул. "Еделвайс“ с. Стоево – 46 000,10 лв. с ДДС

Ремонтните работи включват следните видове СМР : почистване на основа, грундиране , попълване на неравности с неплътна смес и преасфалтиране на платното с плътна смес с деб. = 4 см., машинен изкоп с превоз на земни маси на 5 км. за подравняване на тротоари, доставка и полагане на тротоарни плочи с деб. = 5 см на пясъчна основа.

4. Договор от 10.09.2020 г. с «Илва –ХГ» ООД, включващ

• Обект 1: ОР на ул. "Никола Вапцаров“ с. Избеглии – 30 658,06 лв. с ДДС

Ремонтните работи обхващат част от улицата и включват следните видове СМР: машинен изкоп на транспорт, превоз излишни земни маси на 5 км., доставка и полагане на баластрена настилка с деб .= 20 см., доставка и полагане на трошенокаменна настилка с деб. = 15 см., ръчен изкоп за бордюри, доставка и полагане бетонови бордюри 25/50, доставка и полагане на асфалтобетон плътна смес с деб. = 4 см. Необходимо е преди започване на работа да се трасира обекта и разчисти от дървета и храсти.

• Обект 2: ОР на ул. "Климент Охридски“ с. Златовръх - 64 401,86 лв. с ДДС

Ремонтните работи обхващат част от улицата и включват следните видове СМР: машинен изкоп, ръчен изкоп за подравняване, натоварване и извозване на излишни земни маси на 5 км., доставка и полагане на баластрена настилка с деб. = 20 см., доставка и полагане на трошенокаменна настилка с деб.=15 см., доставка и полагане на плътна смес с деб.=5 см..

5. Договор от 09.09.2020 г. с «Илва –ХГ» ООД, включващ

• Обект 1 : Благоустрояване на ПИ 00702.530.152 - междублоково пространство – 72 476,59 лв. с ДДС

Междублоковото пространство в кв. 152, по плана на гр. Асеновград е за участъка между ул. "В. Петлешков“ и ул. "Крали Марко“. Ремонтните работи включват следните видове СМР : фрезоване на съществуваща асфалтова настилка, доставка и полагане на непл. асф. смес с деб. = 4 см. и плътна асф. смес с деб.= 6 см. В участъци , където липсва настилка се предвижда направа на изкоп, полагане на основа от трошен камък , доставка и полагане на непл. смес с деб. = 4 см. и плътна смес с деб. = 6 см.

• Обект 2 : Благоустрояване на междублокови пространства в УПИ IV-жил.застрояване, кв.282 по плана на гр.Асеновград – 39 911,56 лв. с ДДС

Ремонтните работи са свързани с подобряване на инфраструктурата в посочения квартал и включват следните видове СМР: демонтаж на тротоарна настилка, демонтаж бетонови бордюри, разбиване на армиран бетон, доставка и полагане на бетонови бордюри, доставка и полагане на тротоарни плочи 30/30/5 на пясъчна основа, ръчен и машинен изкоп, натоварване и превоз на строителни отпадъци на10 км., доставка и полагане на трошенокаменна настилка с деб.=20 см., доставка и полагане на баластра под плочи, доставка и полагане на плътна смес с деб.=4 см.

• Обект 3 : ОР на част от ул."Сини връх" Асеновград /от ул."Мануш войвода" до ул."Перелик" – 19 955,60 лв. с ДДС

Ремонтът на ул. "Сини връх“, гр. Асеновград е по участъка от ул. “М. Войвода“ до ул. " Перелик“ и обхваща следните видове СМР: демонтаж бордюри, доставка и монтаж бордюри, демонтаж тротоарни плочи, доставка и монтаж на тротоарни плочи с деб.= 5 см, фрезоване на асфалтова настилка, грундиране, почистване основа, доставка и полагане на асфалтобетон плътна смес с деб. = 5 см. , разриване на бетон, повдигани или сваляне на ДШ или РШ, натоварване и извозване на отпадъци.

6. Договор от 09.09.2020 г. с «Илва –ХГ» ООД, включващ

• Обект 1: ОР "Бялата воденица" гр.Асеновград - I-ви етап – 84 290,18 лв. с ДДС

Ремонтът на ул.“ Бялата воденица“, гр. Асеновград ще се извършва поетапно. Първият етап до размера на финансовите средства за 2020 година включва следните видови СМР: демонтаж бордюри, доставка и полагане на бетонови бордюри, демонтаж тротоарни плочи, доставка и полагане на тротоарни плочи с деб. = 5 см. на пясъчна основа, фрезоване на асфалтова настилка, почистване основа, грундиране, доставка и полагане на плътна смес сдеб.= 4 см., повдигане или сваляне на ДШ и РШ, натоварване и извозване на строителни отпадъци. Възлагането за изпълнение ще бъде до размера на осигурените средства за 2020г.

• Обект 2 : Ремонт на ул."Найден Геров" кв.Д.Воден /от ул."Космос" до края/ - 19 478,89 лв. с ДДС

По ул. "Найден Геров“ е предвиден за ремонт участъка от ул .“Космос“ до казана в кв. Д. Воден и включва следните видове СМР: изкоп с багер на земни маси и превоз на 5 км., доставка и полагане на баластрена настилка с деб. = 20 см., доставка и полагане на трошено-каменна настилка с деб. = 15 см. , доставка и полагане на бордюри, доставка и полагане на плътна смес с деб.= 4 см., доставка и полагане на тротоарна настилка с деб. = 5 см. на пясъчна основа, направа на 2 бр. ДШ / в комплект на всички необходими операции/.

• Обект 3 : Ремонт на ул."6-ти септември" кв.Д.Воден /от ул."Язовирска" до ул."Лазо войвода"/ - 23 810,59 лв. с ДДС

По ул. "6-ти септември“ е предвиден за ремонт участъка от ул. “Язовирска“ до ул. "Лазо Войвода“ и включва следните видове СМР: повдигане на 3 бр. РШ, направа на 4 бр. нови ДШ / в комплект с всички необходими операции/, попълване на неравности с непл. смес, почистване и грундиране на основа, доставка и полагане на плътна смес с деб. = 4 см.

• Обект 4 : ОР ул."Люти дол" Нар.бани I- етап – 44 035,08 лв. с ДДС

Улица "Люти Дол“ е една от основните улици в селото , която обслужва голяма част от населението. Същата е с асфалтова настилка / без бордюри и тротоари/, която на места е силно компрометирана. Първият етап на изпълнени е до размера на финансовите средства на Община Асеновград за 2020 година и включва следните видови СМР : фрезоване на асфалтова настилка до 50 % , грундиране на основа, почистване и измитане на пътното платно, доставка и полагане на неплътна смес за попълване на деформации и неравности, доставка и полагане на плътна смес с деб. = 4 см.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.09.2020 г.
+1
 
 
Пълна по,,,,,фия,да дойдат първо да си оправят асфалта от миналата година на ул " къпина" че вече на нищо не прилича,70000 лв казаха че струва за 60 метра асфалт без никаква основа направо на земята върху калта,за тези пари ще се паправи гранитогрес 1 качество,измама и кражба между другото същата улица граничи с имота на знатния зам кмет Мюмюн Алиджик,да ни е честито
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1532) 16%
Спас Гърневски (1335) 14%
Д-р Иван Чомаков (909) 10%
Славчо Атанасов (2458) 26%
Иван Тотев (2430) 26%
Здравко Димитров (826) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: