ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Нови двама заместник-кметове в община "Марица"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:13 / 21.12.2020Коментари (0)4418
©
Кметът на община "Марица“ Димитър Иванов представи на общинските съветници новите двама заместник-кметове. Това стана на днешната сесия, която е и последна за 2020 г.

Анелия Симеонова от с. Труд ще отговаря за образованието и здравеопазването, а Николай Стаматов от с. Ясно поле - за младежта, спорта, културата и социалните дейности.

"Заедно с останалите двама зам.-кметове - Гергана Титюкова, която движи европейските проекти и инж. Петър Минков с ресор "Общинска собственост, ТСУ и финанси“, екипът на община "Марица“ вече е в пълен състав“, посочи Иванов.

Той подчерта, че и двамата му нови заместници са жители на община "Марица“ и ги помоли да кажат по няколко думи пред местния парламент за целите, които си поставят в бъдещата си работа.

"Ще се радвам със знанията си да помогна за развитието на община "Марица“ , да продължа с положителната тенденция за подобряване на образователната инфраструктура, да увелича мотивацията за учене на учениците и на децата със специални образователни потребности, както и информационно-техническите им умения, особено в настоящата ситуация. Надявам се работата ми за община "Марица“ да е успешна и ползотворна“, заяви Анелия Симеонова от трибуната на Общински съвет "Марица“.

Тя е завършила "Педагогика“ в ПУ "Паисий Хилендарски“. Работила е като преподавател по английски език в начален курс. Омъжена, с едно дете.

"Поемам този ресор с огромно желание и хъс за работа. Ще направя всичко възможно, за да доразвия спорта във всички населени места и да разширя диапазона на социалната политика, така че да обхване повече хора. Намерението ми е да помогна на възможно най-много уязвими жители на община "Марица“ и най-голямото ми удовлетворение е да видя усмивките на лицата им. Надявам се общината да върви напред, с една крачка пред всички останали. Израснал съм в тази селищна система и тук искам да се реализирам “, подчерта Николай Стаматов.

Той е завършил "Стопанско управление“ в ПУ "Паисий Хилендарски“. В продължение на 12 години е работил в ОП "Градини и паркове“ към община Пловдив. Женен, с 3 деца.

Преди приключването на сесията кметът Димитър Иванов направи равносметка на изминалата година, която мина под знака на пандемията с новия коронавирус.

"В края сме на една година, която е тежка не само за община "Марица“, но и за България и за света. Войната, която се води в момента, е една от най-жестоките и с най-много жертви. Светът не е същият, ние самите вече не сме същите“, изтъкна кметът на община "Марица“.

Той припомни, че администрацията е инвестирала много в борбата с пандемията.

"Правим всичко възможно, така че да намалим тази зараза. Общината похарчи твърде много средства, за да запази живота и здравето на децата и жителите. Бих пренасочил целия общински ресурс, ако съм сигурен, че това ще спаси здравето на населението“, категоричен бе Димитър Иванов.

И призова хората да са отговорни към собственото си здраве, както и към това на близките си.

"Голяма част от съветниците и администрацията преболедуваха. Почти всеки от нас има близки, познати и приятели, които загубиха тази тежка битка. Трябва да сме отговорни и да спазваме указанията на националния щаб. Затова апелът ми е при най-малкото съмнение, да потърсим лекарски съвет, който да ни даде насоки за възможно най-благоприятния изход от ситуацията“, поясни кметът на община "Марица“.

Той изрази съжаление, че голяма част от планираните общински мероприятия са били отменени.

"90% от събитията в културния календар отпаднаха. Не успяхме да проведем празниците на общината, празнувахме по един необичаен начин“, допълни Иванов.

И изрази надежда, че през идващата 2021 г. ситуацията ще се нормализира и хората ще се върнат към предишния си начин на живот.

"Надявам се, че възможно най-скоро този вирус ще бъде победен и всички ние да се върнем към нормалния си начин на живот“, изтъкна кметът на общината.

Той благодари на всички служители в администрацията и на общинските съветници за подкрепата в трудните и необичайни условия на работа и пожела весели празници на всички.

"Въпреки, че работихме с намален капацитет, изказвам огромна благодарност на администрацията, затова че успяхме да се справим със задълженията, които имаме. Благодаря и на съветниците за доверието, търпението и за всички гласувани решения, които са в полза на жителите и за благото на община "Марица“. Искрено желая на всички Вас и на Вашите семейства здраве и успешна 2021 г. Весела Коледа и щастлива Нова година“, завърши кметът Димитър Иванов.



Още по темата: общо новини по темата: 146
28.12.2023 »
20.12.2023 »
18.12.2023 »
18.12.2023 »
17.12.2023 »
17.12.2023 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1510) 16%
Спас Гърневски (1311) 14%
Д-р Иван Чомаков (890) 10%
Славчо Атанасов (2419) 26%
Иван Тотев (2393) 26%
Здравко Димитров (806) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: