ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Невероятно! 20 години нито една полиция в Западна Европа не може да хване Царицата на джебчийките
Автор: Васил Динев 12:52 / 15.02.2019Коментари (0)8528
"Царицата на джебчийките" Станка Илиева от пловдивското село Йоаким Груево се връщала обикновено от екскурзиите си в чужбина с по 20 000-30 000 евро, пише "Монитор", позовавайки се на близки до семейството й хора. Въпреки огромните суми, семейството й в селото не демонстрирало богаташки начин на живот. Причината според съселяните им била, че мъжът й Христо бил пристрастен към хазарта и каквото жена му изкарала от кражби в чужбина, пропилявал в игралните зали в Пловдив.

"Няма празно. Винаги носеше огромна сума в себе си. Как минаваше границите, къде криеше парите, за нас винаги това оставаше в пълна мистерия. Но никога не идваше в селото с малко пари. По 30 000 евро е носила в себе си след пътуванията си навън", обясняваха нейни съселяни. И къщата на Станка и мъжа й Христо в Йоаким Груево блести отдалече. Личи си, че е вдигана с пари, и то с много пари, но въпреки това къщата не е палат, каквито бяха примерно домовете на фамилията на Цар Киро. Цялата фасада на двуетажния дом е облицована със стилни мраморни плочи.

Оградата също е изпипана от край до край с каменни и мраморни елементи, които продължават и по терасите на фамилната къща. "Станка е много отворена и като златна кокошка. Жестоки удари прави на Запад. Само тя си знае как успява, но винаги се прибира с много пари и после Христо й ги харчи", коментираха хора от селото. Двамата имали един голям син, който бил женен. След ареста на Станка Христо бил видян в селото да ходи все едно е ударен с мокър парцал по главата.

"Направо не е на себе си, въпреки че на нея това не й е първият арест", си говореха хората в малкото село край Пловдив. Станка Илиева е от рода на кардарашите, при които джебчийството е занаят и се предава от майка на дъщеря. Обучението на жените кардараши в джебчийство започва още от ранните им години. Малката трябва да е на около 5-6, за да разбира и обучението й как да краде и преджобва започва. Илиева е с 18 криминални регистрации и 9 дела за кражби у нас. 40-годишната от село Йоаким Груево бе задържана преди няколко дни във Виена след поредния опит за кражба.

Оказало се, че тя е била една от най-издирваните джебчийки в цяла Европа, а определението "царица" й било дадено от австрийските медии. Германия я издирвала с европейска заповед за арест заради кражби. Станка имала забрана да влиза в Австрия, но както е видно от това къде е била арестувана, забраната не я е спряла да посети Виена. Според полицията в Западна Европа Станка Илиева шета из държавите там повече от 20 години. Позната е на службите и във Франция, Холандия, Чехия, Испания, Белгия.

Във Виена тя била забелязана от полицаи на една от най-оживените улици - търговската "Кертнерщрасе". Разпозната била чрез снимките й за издирване, които са разпространени сред полицейските управления в Европа. Проследена била до едно от популярните кафенета във Виена. Станка скрила ръката си в небрежно преметнат голям шал. "Полицаите наблюдават поведението на жената и забелязват, че тя се приближава към китайски туристки. Прави опит да открадне мобилен телефон от джоба на яке и в този момент е задържана", заявил Патрик Майерхофер пред изданието kurier.at.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: