ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Направиха първа копка на фитнес на открито в село Марково
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:14 / 09.06.2021Коментари (0)1175
Първа копка на бъдещия фитнес на открито в един от парковете на село Марково направи кметът на община "Родопи" Павел Михайлов. На официалното откриване на строителните дейности присъстваха кметът на селото Десислава Терзиева, общинските съветници Ангел Рахов и Йордан Божков, представители на фирмата -изпълнител, служители на администрацията.

" Изключително ми е приятно да се видя с вас, толкова много хора сте се събрали на това събитие. Изгрждането на спортни съоръжения е част от програмата в подкрепа на спорта и младите хора в община "Родопи". Заедно с моя екип ще продължим да работим за развитието на спорта в общината, защото той е начинът за физическото и духовното израстване на младите хора и алтернативата на всички пороци на нашето съвремие", коментира кметът Павел Михайлов.

Спортната площадка ще бъде разположена на площ от 150 кв.м. По проекта са заложени комбинирани фитнес уреди и тенис на маса на открито.Изграждането на съоръжението е на цена от малко над 59 хиляди лева.

Проектът е част от подобряване на условията на живот в село Марково . В това се убедиха жителите на населеното място, които присъстваха на общоселско събрание в НЧ "Алеко Константинов". Повече от 50 души се събраха в залата на читалището, за да зададат своите въпроси, свързани с екологията, благоустрояването и водоснабдяването на селото .

"Искам да ви благодаря за активното участие в десетките акции по почистване на селото и благотворителните инициативи. Доказахме , че когато искаме, можем да сме единни", обърна се към хората кметът на село Марково Десислава Терзиева.

В бюджета за тази година са заложени средства за изработване на проекти за разширяване на детската градина в селото, канализацията на вилната зона и изграждане на нова детска площадка. Предвидени са близо 100 хиляди лева за основен ремонт на улица "Иван Вазов", 138 хиляди лева за подмяна на уличното и парково осветление, както и проект за ремонт на улица "Източна", която да изведе основния трафик от центъра на селото.

Вече тече процедура и за саниране на училището в селото, което тази година ще чества 100 години от създаването си.

"Много е важно общината да има готови проекти, защото това ни гарантира, че когато съответните програми започнат да работят, ние ще сме готови да кандидатстваме", коментира кметът Павел Михайлов.

Жителите на село Марково показха изключителна гражданска позиция и близо час не спираха да задават въпроси към ръководството на община "Родопи". Те поставиха и конкретен казус пред кмета Павел Михайлов. Емблематичната за селото местност "Манчова поляна" е превърната в частна общинска собственост, след предложение и решение на предишното ръководство на общината от ПП ГЕРБ. Мястото е било ипотекирано в полза на заем, който тогавашното управление е гласувало.

Кметът Павел Михайлов обеща проверка и съдействие от ОбС"Родопи". Ако законът позволява, обектът да премине в публична общинска собственост.

"Доброто ръководство на една община е в уменията да разпределя средствата, според приоритетите. Смятям, че в работата си, като коалиционни партноьори "БСП –АБВ" , за година и половина показахме, че можем да направим балансиран и справедлив бюджет, като осигурим средства за всички 21 населени места на територията на общината. Кметът Павел Михайлов е първият справедлив кмет в "Родопи" от десетилетия насам", коментира Владимир Маринов,заместник-кмет на Общината.

Работата на кмета и неговия екип, за година и половина управление от началото на мандата, беше оценена с аплодисменти от хората – безплатните детски градини, рехабилитацията на уличната мрежа, урегулирането на строителството на територията на общината с изработването на Общия устройствен план.

С огромен букет и признание за професионализма и добре свършената работа кметът Михайлов изненада служителя с рекордния трудов стаж от 43 в администрацията на село Марково Васка Запрянова. Тя беше изпратена с много аплодисменти и пожелания за здраве от кмета на селото Десислава Терзиева, своите колеги и съграждани.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: