ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Много хубава новина за пътя Асеновград - Кърджали след години чакане
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:57 / 11.02.2021Коментари (1)8161
©
По инициатива на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев се проведе заседание на Общинската комисия по безопасност на движението в града. В него взеха участие заместник-кметът по строителството Стоян Димитров, представители на Областно пътно управление – Пловдив и на РУ – Асеновград, експерти, както и кметовете на Червен, Долнослав, Тополов, Новаково, Леново и Мулдава. Темата на срещата бе стартиране работата по цялостна рехабилитация на 32,760 километра от пътя Асеновград - Кърджали, в границите на асеновградска община.

На заседанието бе взето решение в рамките на населените места да бъдат създадени пешеходни пътеки и да се поставят изкуствени неравности, за да се постигне ограничаване на скоростта на автомобилите. За тази цел община Асеновград ще изготви проект, който след съгласуване с КАТ и Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще бъде включен към националния проект и съответно - изпълнен. Идеята на обновяването на участъка е да се гарантират животът и здравето на всички участници в движението.

Финансирането ще е изцяло със средства от държавата. В обсега на пътя влизат пътни участъци от селата Червен, Долнослав, Тополов, Новаково и отбивки за Леново и Мулдава. Проектът за рехабилитация включва цялостно преасфалтиране, полагане на нови бордюри и изграждане на улично осветление. Повдигнати и обикновени пешеходни пътеки ще бъдат поставени на възлови и проблемни зони. Рехабилитацията на този път се чака от години. Процедурите вече са задвижени, а същинският ремонт предстои да стартира скоро.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Коя ще бъде фирмата-изпълнител? Само да не е някоя от тези дето се изсраха в изпълнението на повечето отсечки около Асеновград и Кричим-Девин. Отсечката от края на Асеновград до околовръството му ема нужда само от една смяна на износващия слой. Отсечката от Асеновград до разклона за с. Мулдава е издържала близо 50 години без сериозни поражения за разлика от творенията по Бойково време - Асеновград-Поповица - мостчето до Поповица 6 години фече си чака ремонта, Асеновград-Смолян не можа и 2 години да изкара без свличания на земни маси, Кричим-Девин на втория месец беше затрупан от паднали камъни в район, за който се искаха допълнително пари. Какво правиха 14 години след реакцията на прокурор Махмудиев по повод плачевното състояние на пътя от Асеновград-Черноочене? Само да не се окаже поредното Бойко-Борисово творение.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: