ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Майка и дъщеря от Родопите измислиха грозна финансова схема със секс за наивни мъже
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:13 / 06.06.2019Коментари (2)14425
©
Майка и щерка си спретнаха истински семеен тандем с цел да фалират мераклии за брак възрастни мъже. В рамките само на няколко месеца двете разведени дами от Кърджали успели така да завъртят двама пенсионери, че им отмъкнали общо 29 800 лева, разкриха пред 24родопи запознати с разследването.

"Фирмата" заработила през март 2017-та година. Първата жертва-пенсионер от региона, намерил от свой познат телефонния номер на 45-годишна жена от кърджалийския квартал "Възрожденци", с която искал да има интимни отношения. Той я потърсил и след кратък разговор се разбрали да се видят.

Срещата била пред блок в най-големия квартал на Кърджали. Двамата пили кафе, а дамата му разказала историята си-работила в Белгия, дори получила гражданство в Кралството. След като разбрала, че мъжът насреща е пенсионер, а пенсията му е 170 лева, веднага му подала оферта-да работи в Белгия, където тя ще му увеличи пенсията. Разговорът продължил в жилището на 45-годишната жена. Дамата му посочила, че в апартамента под нейния живеела нейната леля. Двамата се разбрали да продължат да се виждат.

Само седмица по-късно жената позвънила на жертвата и му поискала 1500 лева назаем за операция на крака на щерка й. Майка и дъщеря отишли до Момчилград, където получили парите, а за заема дори бил изготвен договор пред нотариус, дори за по-голяма сума от 3500 лева.  След седмица двамата отново се чули, а жената казала, че 26-годишната й дъщеря е в болница в Пловдив, но се нуждае от пари за кръв. Звучала притеснена, плачела…

Този път пенсионерът се разделил с 2 200 лева, които й предал пред кръвния център в болницата в Кърджали. Дни по-късно мъжът отново дал пари за кръв-този път 800 лева. При всеки заем пък кърджалийката уверявала жертвата, че имала пари, ценни книжа, злато и ще възстанови сумите. След повече от седмица 45-годишната поканила спонсорът у дома си. Там му казала, че ще го запознае с леля си, която живеела на долния етаж.

Била разведена, работила в полицията, а бившият й съпруг бил "полицейски шеф" в съседен родопски град. Последвала направо оферта "Защо не се ожениш за нея?". Тя дори набрала "лелята" по телефона, за да разговарят. И в този момент щерката влязла в роля. 26-годишната жена се представила за въпросната роднина и започнала да очарова пенсионера по телефона. Майката пък му дала шест дамски гривни, за които го уверила, че са златни. Те били за връщане на част от заема.  Няколко дни по-късно жертвата разбрала, че гривните са тенекии и струват по 3 лева бройката.

Обяснението на измамницата било: бижутата са на леля, най-вероятно бившият й мъж, който я преследва, ги е подменил. Тя му дала номера на мнимата леля, за да си поговорят. Разговорът бил проведен, но отново с щерката на жената. 26-годишната "леля" направо поискала да се оженят, като казала "Вече съм те виждала като отиваш в апартамента на племенницата ми и много те харесвам". Последвала нова порция пари. Пенсионерът предал 6000 лева по молба на "лелята". Причината-детето на "оперираната щерка" било на посещение в болницата. На връщане от Пловдив катастрофирало и го настанили в лечебно заведение под тепетата и трябвали пари за лечение.

В същото време "лелята" упорито отказвала да се срещне с жертвата защото "бившият е полицейски шеф, а пред блока й винаги я следели полицаи". След няколко дни била поискана отново сумата от 6000 лева. Мотив-операцията била неуспешна, налагало се втора-тъй бил рекъл професор по медицина от Смолян. Последвала нова транзакция от сметката на възрастния мъж и пращане на пари. След като детето било "излекувано", болна паднала "лелята". Налагала й се операция на половите органи за 5000 лева. Плачела по телефона, изпитвала силни болки и… пенсионерът изтеглил последните си 5 000 лева, за да ги даде за лечение, предупреждавайки, че повече няма.

"Лелята" пък го успокоила, че ще си продаде апартамента и така ще му ги върне. В същото време 45-годишната баламосвала родопчанина, че майка й била погребана в двора на къщата им в село, заедно с много злато… Дни по-късно "лелята" отново пострадала. Този път нещо я ухапало по крака докато била в градината и отново се налагала операция-за 3000 лева. Мъжът изтеглил кредит и предал парите на 45-годишната. После още 2000 лева за лечение. "Пазят ме полицаи пред болницата, не може да дойдеш да ме видиш", отклонявала опитите му за срещи "лелята".

Един ден обаче тя го потърсила с думите: "Преместиха ме в болница в Харманли, няма полицаи, ела".  Разбира се, подобно лице никога не е постъпвало в лечебно заведение, уверил се родопчанинът когато отишъл на място. Резултатът от измамата-26 500 лева. Само за три месеца… Точно толкова време траела обработката и на жертва №2. Мъж живеещ в Турция, но прибиращ се в родния край през месец-два.

Получава номера на 45-годишната кърджалийка от свой авер. Позвъняване, среща пред блок във "Възрожденци" и… "Имам двойно гражданство-българско и турско. Много съм богата. Работила съм в Белгия. Имам апартамент в Кърджали, в Белгия. Къща и парцел в Турция. Имам много злато, заровено в гробището на джамията", чул от жената родопчанинът. Той разбрал от нея, че съпругът й и двете й деца загинали при катастрофа. Двамата се оказали земляци-родом от ардинските села.

45-годишната не губила време и веднага предначертала общо бъдеще за двамата като сключат брак. Мъжът си заминал за Турция, а комуникацията им продължила по месинджър. Не след дълго кърджалийката му казала, че се е разболяла от рак и й трябват пари. Било й лошо, повръщала и не можела да стигне до златото си. Така мъжът предоставил 1100 лева при следващото си идване. Тогава се запознал и с дъщеря й. Симулацията продължила и пред него. Жената едва ставала, пъшкала, виела, влизала в банята да повръща. Преструвала се, че не му помни името, но пък трябвало да се оженят и да живеят по десет дни в Турция и по десет в България. 

След известно време плененият мъж отново предоставил 1100 лева за операция. След това била поискана същата сума за кръвопреливане. Тя отново била дадена. Жената била на легло, облепена с лейкопласт-плачела, пъшкала… След време били поискани 400 лева за лечение на минерални бани. Този път обаче последвал отказ. Жените продължили да настояват като дори му пратили снимка на момче и две малки деца-това били загиналите при катастрофа и те искали пари за мраморна плоча. Отново отказ и последвали вулгарни съобщение от страна на майка и дъщеря към мъжа. Резултат-измама за 3 300 лева…

Двете жени на 45 и 26 години бяха признати за виновни от съда в Кърджали за измама в размер на общо 29 800 лева. Майката получи 2 години "лишаване от свобода", но условно. Дъщерята пък година и 6 месеца, но с 3-годишен изпитателен срок.

Двете трябва да възстановят солидарно парите на двамата измамени мъже.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
И*ахти малоумните резняци.Пенсионер с 170 лв.пенсия пък дал над 25000 лв,че му слаб ангела.После бедни били българските пенцелери.Много бедни.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: