ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Куманов: В ГЕРБ-Пловдив област приемат хора не по убеждения, а по интереси
Автор: Васил Динев 10:50 / 28.02.2019Коментари (0)12421
© Plovdiv24.bg
Както вече ви информирахме с няколко публикации (вижте новините по темата), неразбориите в община Куклен, по време на управлението на кметицата Мария Белчева продължават с пълна сила. На дневен ред е водната криза в Руен, която не се решава защото тези, които трябва да я решат, в лицето на кметът Мария Белчева и главният инженер Тодор Лозанов очевидно не си вършат работата. Дали това се дължи на професионална некомпетентност, мързел или умишлена безстопанственост, избирателите на общината трябва да преценят.

Вчера от община Куклен разпространиха декларация. по повод на поредните разкрития на Plovdiv24.bg. Публикуваме я без редакторска намеса:

Позиция относно последните събития в с.Руен

Уважаеми съграждани,

По повод редица спекулации срещу името на община Куклен и срещу нейния кмет и служители, заявявам следното - Община Куклен е институция на държавната власт и орган на местното самоуправление. Тя не е извинение или оправдание за грешките на други институции и частни лица. Напълно съзнавам, че когато си създадеш проблем, най-лесно е да обвиниш общината. От друга страна, на всички ни е ясно, че като организация работеща в рамките на установения правов ред в страната, общината има пропуски, допуска грешки и винаги има нужда от по-голяма ефективност на решение на проблемите и предоставяните услуги. Що се отнася до обвиненията за това, че община Куклен или длъжностни лица от общинска администрация са спрели водата на с. Руен, нека е ясно следното:

1. Община Куклен по-никакъв начин не е давала и не може да даде разрешение за присъединяване към съществуващата водопроводна мрежа на частни имоти - това става чрез сключване на договор с ВиК;

2. От ВиК дружеството дават становище за техническите параметри на тръби и за техническите възможности за захранване на имоти частна собственост, съобразявайки се със законовите разпоредби;

3. Кметът не дава разрешения за прокарване и не учредява вещни права върху имоти общинска собственост-това става с решение на общински съвет;

4. Във въпросния случай в с. Руен, частно лице, придобило наскоро имоти в местността “Св. Георги", с нотариално заверена декларация от кметът на с. Руен г-н Здравко Куманов е дало разрешение да се прокара водопровод през неговите имоти. Декларациите са две - едната за прокарване на водопровод до имот в местността “Св. Георги", а другата - за водопровод в местността “Ветряка";

6. Техническото становище от ВиК е дадено с предписания за размера на довеждащия водопровод, който не може да бъде по-малък от фи 63, като изрично е указал, че след поставения водомер тръбата, захранваща конкретния имот ще е с по-малки размери;

7. Проблеми с водата има както в с. Руен, така и в цялата община Куклен. Затова сме предприемали и предприемаме редица мерки в партньорство с ВиК и всички отговорни институции. Конкретно за с. Руен, кметът на общината и общинските съветници са инициирали и подготвили изработването на нов проект за корекция на изграденото преди няколко години водохващане в с. Руен. Имаме уверението на ВиК Пловдив, че при първа възможност и предоставен проект ще предприемат изграждането на новото съоръжение;

8. Конкретно за гр. Куклен, многократно като кмет съм се срещала и търсила съдействието на ВиК Пловдив, а последно коментирахме и поставянето на нови помпи в помпената станция, захранваща Куклен, поради силната амортизация на старите, с което да се подобри водоподаването в града. Като отново имаме уверение, че ще бъде монтирана нова помпа.

За нас най-важно в момента е всички хора в с. Руен да имат вода. Търсили сме и винаги търсим активно решения на проблемите, а когато това решение зависи и от волята на други държавни институции сме влизали в диалог с тях. Не винаги сме успявали. Но нека все пак не позволяваме община Куклен като институция, която ще остане да съществува и след нас, да бъде употребявана за алиби.

Благодаря Ви!

С уважение,

Мария Белчева

Кмет на община Куклен

Както за пореден път може да се убедите - много думи и почти никакво съдържание в тях. Никъде в декларацията нито се опровергава твърдението ни, че новото водохващане на Руен чака от 2016-та година подписа на общинската администрация, нито има обяснение защо не е сторено. 

Вчера кметът на Руен Здравко Куманов на свой ред реагира на декларацията на кукленската кметица като освен всичко останало, каза доста интересни думи по повод на управляващата партия ГЕРБ:

Отговор на изразената позиция от г-жа Белчева

Госпожо, Белчева,

Аз като кмет на село Руен, част от Община Куклен, ми е известно, че Общината е институция и именно за това се обърнах към Вас и Общинският съвет по установеният законов ред с докладна т.е с единственият възможен механизъм от моя страна. На тази моя докладна, както и на помощта, която поисках от ДПС Куклен, дадох публичност, не за да си осигуря алиби, а защото има проблем, който се опитвате да потулите, както и други до сега. Това е наложена практика от Вас. Колкото и да се опитвате да се измъкнете, този път се надявам да не успеете.



Усещайки, че примката около Вас се затяга, умело използвахте неразборийте, които се случиха в ГЕРБ – Куклен и се вмъкнахте не по убеждения, а по интереси, за да използвате емблемата на ГЕРБ като щит. Това Ваше лицемерие, беше забелязано от населението на Община Куклен и няма как да бъде потулено.



До вчера с Манол Генов – БСП, днес с Георги Мараджиев – ГЕРБ.

На Вас ви трябва алиби, а не на мен.



Уверявам Ви, че ще си търсим правата до край, без значение под коя емблема се криете.

27.02.2019г.

с. Руен Здравко Куманов - кмет

На дневен ред остава въпросът и защо от партия ГЕРБ приемат и лансират подобни политически хамелеони. Местните членове на партията са подписали декларация срещу изключително безпринципно приемане на политическият хамелеон Белчева в партията и наглото поведения на областния лидер Георги Мараджиев.



Още по темата: общо новини по темата: 53
03.06.2023 »
18.02.2022 »
17.02.2022 »
29.12.2021 »
15.12.2021 »
01.06.2021 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (884) 16%
Спас Гърневски (792) 14%
Д-р Иван Чомаков (540) 10%
Славчо Атанасов (1445) 26%
Иван Тотев (1482) 26%
Здравко Димитров (486) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: